Hvorfor lar du Høyre kjøre over deg, Siv Jensen (Frp)?

Det kan ikke være lett å være Siv Jensen (Frp) om dagen. Gang på gang blir hennes egne valgløfter avlyst av mulig samarbeidspartner Erna Solberg. I går toppet det seg på Høyres pressekonferanse hvor Erna Solberg slår fast at hun vil følge handlingsregelen. Til Dagens Næringsliv sier hun: – Ja, jeg vil som statsminister følge handlingsregelen. Som kjent er et av varemerkene til Frp kamp mot handlingsregelen for bruk av oljepenger. De har sin egen regel som Høyre nå altså har satt bom stopp for.

Dette er ikke første gang Solberg og Høyre har spent ben under Frps kjernesaker denne våren:

I VG den 15. januar ble statlig finansiering av eldreomsorg ble tatt av plakaten.

I Aftenposten den 5. mai stengte Høyre bommen for FrPs samferdselspolitikk.

I Dagbladet den 14. mai ble FrPs ønske om en omlegging av asylpolitikken kansellert.

Høyre-ledelsen har gjentatte ganger sagt at de ikke ønsker å forhandle før valget. At det er valgresultatet som skal avgjøre styrkeforholdet hvis Høyre-partiene skulle vinne i september. Men det kan synes som dette ikke gjelder Frps kjernesaker? Her ser det ut som om Erna Solberg er i full gang med forhandlingen, men uten at hennes finansministerkandidat Siv Jensen har et ord med i laget.

Jeg har fått med meg at Siv Jensen har pressekonferanse fredag. I den forbindelse har jeg forfattet et forslag til et enkelt brev med en opplistning av hva jeg oppfatter er viktige Frp-løfter til velgerne.  Før Erna Solberg og Høyre avlyser flere Frp-løfter, hadde det kanskje vært en ide at Siv Jensen klargjorde sine kampsaker.

For du står vel fortsatt ved løftene, Siv?

Se alle

17 kommentarer

 1. Anbefaler http://www.faktasjekk.no som en oversikt over politiske partier og deres løfter fremfor dette spindoktoriet fra kamariljaen.

  Svar

 2. Hvorfor har du ingen egen politikk, men bruker all din energi på drittpakker om Høyre og FrP. Det er ganske avslørende.

  Svar

 3. Such interesting post! I d like to thank you for this work. Please, continue your work. I appreciate this. I d like to read more .

  Svar

 4. I discovered many new things from your article. Thank you for this!

  Svar

 5. I like this post! This post is very interesting! Thank you very much for this paper.

  Svar

 6. Drammens Tidende – 4. juli.

  Dårligere pensjon – for folk flest

  Nå må de som er unge jobbe til de blir nesten 80 for å få samme pensjon som man hadde tidligere. De rødgrønne politikerne har målbevisst svekket pensjonen for folk flest. Hvert år blir pensjonen underregulert i forhold til prisstigningen, pensjonister som bor sammen får redusert pensjonen sin, beløpet blir redusert med levealderjustering og eldre arbeidsløse blir tvunget til å ta ut i pensjon i stedet for å gå på dagpenger til de blir 67 år. Torgeir Micaelsen fra Arbeiderpartiet forsvarer dette ved å si at folk lever lenger og vi må redde pensjonen for fremtidige generasjoner. Dette påstår han til tross for at pensjonen er noe hver enkelt selv faktisk har betalt inn, og Statens pensjonsfond er verdens største. Ingen andre land har slike muligheter som Norge, likevel reduserer de ikke opparbeidede pensjoner. Carl I. Hagen vil gå til sak for å fjerne denne urettferdigheten, vi kan bare ønske ham lykke til.

  Vi får glede oss over at politikernes pensjon er like god som før; Torgeir Micaelsen opparbeider seg full pensjon etter 12 år på Stortinget, han har én periode igjen, så når han er snøtt 40 år gammel har han sikret seg en inflasjonsregulert generøs pensjon som vi andre bare kan drømme om. Det er i slike stunder at jeg angrer på at jeg ikke tok imot tilbudet jeg fikk for noen år siden om å bli profesjonell politiker. Men jeg takket nei, fordi jeg fant at jeg manglet de tre vesentligste kvalifikasjonene; smålighet, grådighet og en ubendig trang til å detaljbestemme over andre mennesker.

  Svar

 7. I'd like to praise you for such nice and correct writting. It is really very interesting and good.)

  Svar

 8. I'm thankful for this information. Thank you very much for such useful data! Thanks a lot.

  Svar

 9. Your post contains very useful information! I appreciate your work. I'll recommend your site to others!

  Svar

 10. Thanks for sharing. Nice post as for me. I d like to learn more in this area.

  Svar

 11. Derfor velger vi Erna

  Noen arbeiderparti-troende kan fremdeles ikke forstå hvorfor nordmenn velger Erna fremfor Jens. Det er ikke så veldig vanskelig å forstå hvis man følger litt med. Ukentlig rapporteres det hvordan pasienter må vente i månedsvis på en enkel MR fordi de rødgrønne har gangsperre mot å bruke private laboratorier som kan gi undersøkelse på dagen. De mener at fordi vi har det så godt her i landet så bør vi stemme på Stoltenberg. Jeg husker at vår forrige statsminister, Bondevik, sa noe tilsvarende: ”Vi skulle skamme oss over å klage over forholdene her i Norge når vi har det så fint i forhold til andre land”. Han har jo for så vidt rett i dette.

  – Vi har bedre veier enn i Botswana. Vi pleide å kunne si at vi har bedre veier enn Albania, men etter de siste åtte årene må vi utenfor Europa for å kunne si at vi er bedre.
  – Vi har større frihet enn i Pakistan, der blir man nå sperret inne hvis man vitser om presidenten.
  – Vi har bedre levekår enn folk i Nord-Korea eller Burma.
  Innbyggerne i Norge har bedre økonomi enn folk i Zimbabwe.
  – Skolene i Norge er bedre enn det de har i Kongo.
  – Man behøver ikke søke myndighetene om tillatelse for å kjøpe pc eller mobiltelefon slik som på Cuba.
  – Vi har fargefjernsyn; fremdeles riktignok bare som prøveordning, men det er håp om at det etter hvert kan bli permanent.
  – Vi har bedre jernbanenett enn Nigeria.
  – Folk i Norge har det tryggere enn i Somalia.
  – Det er mer talefrihet i Norge enn i Saudi-Arabia,
  – Vi har mer trykkefrihet i Norge enn i Afghanistan. Der blir man fengslet for å avbilde Muhammed, her har vi en utenriksminister som ber om unnskyldning hvis noen skulle gjøre det.
  – Her er det bedre rettssikkerhet enn i Iran, der ble demonstrerende studenter nettopp henrettet. Opprørerne fra Blitz-miljøet blir aldri sittende inne mange timer av gangen.
  – Den norske stats finanser er bedre enn i Irak, der har de tross store oljereserver foreløpig ikke klart å drive lønnsomt.
  – Drikkevannet i Norge er bedre enn i India, der må man kjøpe flaskevann også når det ikke er på moten.
  – Sykehusene her er vesentlig bedre enn i Rwanda.
  – Luftforurensningen i Oslo er mindre enn i Mexico city og Beijing.
  – Det er friere valg i Norge enn i Honduras.
  – Her kan kvinner anmelde voldtekt uten å risikere å bli fengslet for å ha sex utenfor ekteskapet, slik som i Dubai.

  Vi har riktignok ikke politikere med de store ambisjonene på norske vegne, men til gjengjeld har de store ambisjoner på vegne av resten av kloden; helt siden Gro Harlem Brundtland fløy rundt og skulle frelse hele verden, til Erik Solheims eskapader i Sri Lanka og Gahr Støre som megler i Midtøsten, verden er ikke blitt noe bedre av den grunn. Hovedårsaken til at befolkningen flykter fra de rødgrønne er imidlertid enklere, vi ser hvordan landet vikler seg inn i et endeløst, offentlig byråkrati og håper på at en ny regjering har andre målsetninger enn «flest mulig ansatt i offentlig virksomhet».

  Svar

 12. Hvorfor lar du Høyre kjøre over deg, Siv Jensen (Frp)?

  Svar

 13. Hvorfor lar du Høyre kjøre over deg, Siv Jensen (Frp)?

  Svar

 14. It must be hard enough to experience a tingling in the lower face, but not hard enough to cause discomfort. "The out front bike mount increases your field of vision significantly by placing the bike computer out in front of the handlebars and it is much more solid according to our testers"..

  Svar

 15. it really is an amazing present in well type.

  Svar

 16. Torgeir.
  Kan du gi en liten utredelse av innholdet i Handlingsregelen?
  Hva den sier pengene skal brukes på?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *