Skal hun byttes ut eller ikke?

Når formen ikke er all verden, må det kompenseres med utstyr. Og tro meg – jeg har kjøpt mye sykkelutstyr de siste årene: Sykkelbib med spesialskum fra Sveits, sykkelrulle med integrert videofunksjon for ikke å glemme spesiallagde kremer til bruk der skyggen er konstant. Nyttige saker? Tja. Mer moro enn uten nye dingser? Absolutt.

Men Giganten på bildet har nå fulgt meg siden 2005. Og nå antyder noen at det kanskje er på tide med noe nytt. Tanken er absolutt tiltalende. Men sykkelen er jo fortsatt i bra slag. Og hva er egentlig nytt på sykkelscenen anno 2013 utover elektriske gir?

Gode sykkelfolk, jeg trenger hjelp til å overtale meg selv til å sprette sparegrisen.

 

Se alle

25 kommentarer

 1. August Hansen 14. mai 2013 kl. 20:10

  Kjøp heller en sparkesykkel, så blir du både kul og miljøvennlig! :)

  Svar

 2. Med en ny sykkel med et ikke så skrånede overrør vil du få en sykkel som er mer fartsstabil. Treks innkapslede kranklager sparer vekt og de lager forskjellige kjørekomfort versjoner.
  Økonomisk regner jeg med at du kommer fram til riktig tall.

  Svar

 3. Det er viktig å bytte litt av og til. Og jeg må si at 8 år er lang ventetid:) Hun har nok gjort nytten sin, og vel så det. I tillegg til elektriske gir (helt unødvendig) har vel samtlige gruppesett blitt oppgradert en og to ganger, samt at det nok også skjedd en del utvikling av ulike materialer og sveisemetoder for lettere og stivere rammer. Jeg ville styrt unna Trek (som anbefalt av Bjørn) av en grunn; det er det merket hvor du får minst for pengene. Bra sykler, men du betaler dyrt for at det står Trek. På I tillegg må du slite med middelmådige Bontrager produkter/deler (housebrand til Trek). Hvis ikke annenhåndsverdien betyr noe for deg så har g-sport noen fine alternativer som er gunstig priset. Du må bestemme deg for om du vil ha alu eller carbon ramme. Førstnevnte får du gode alternativer til rundt +10', mens om du vil ha en ok carbon sykkel må du regne med 15-20'. Legg deg på minst 105 gruppesett, helst Ultegra (Campa og SRAM har tilsvarende graderinger), sikt på 2-3 fra toppen. Campa er bra også lenger ned i range'n. Om du kan leve med bruktsykkel kan jeg tipse om http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=40854552

  Lykke til!

  Svar

 4. Hva er egentlig status på sykkelfronten? Jeg har solgt den ene (den dyreste) av de jeg hadde lagt ut for salg og bestilt ny. Du må ikke være helt politiker når det gjelder ny sykkel mr., her gjelder det å handle – ikke trenere og debattere. Jeg bestilte en Canyon Ultimate CF SLX Pro. Lover veldig bra. Bare synd den først kommer i august. Enjoy sykkeltiden fremover!

  Svar

 5. I needed to thank you for this very good read!! I certainly loved every little bit of it. I have you book-marked to check out new things you post…

  Svar

 6. I’m wondering how I might be notified when a new post has been made. I have subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day.

  Svar

 7. Hey there would you mind stating which blog platform you're working with? I'm going to start my own blog in the near future but I'm having a tough time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm looking for something completely unique. P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

  Svar

 8. Skal hun byttes ut eller ikke?

  Svar

 9. Skal hun byttes ut eller ikke?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.