Løpsrapport: NYCMarathon 2009

I did it! Søndag gjennomførte jeg verdens kuleste løp – New York City Marathon. Hvis du vil vite hvordan 42 km hard sightseeing på Manhatten føles, bør du lese videre.

Glad, men veldig sliten.

Når jeg i overskriften antyder «løpsrapport», er det å ta vèl hardt i. Høstens begivenheter førte til kraftig, reduserte ambisjoner. «Gjennomføringsrapport» er derfor egentlig mer riktig, men det låter jo ikke like kult. Men sammen med 44 000 andre løpsglade maratonløpere, gjennomførte jeg! Og det var dritkult. Jeg er ingen løper. Jeg er i beste fall en habil hobbysyklist. Og sykling og løping er to svært forskjellige idretter. Det merker man etter 42 km på hard asfalt, men løping gjennom New Yorks gater ga absolutt mersmak.
Turen gjennom NYs fem bydeler, bød på solide doser med opp- og nedturer: Nervøs, kald venting og mange besøk på x-antall festival-dasser før start på Staten Island. Lette, fine bein gjennom Brooklyn og Queens. Et fantastisk folkeliv langs løypa (noen sier 3-4mill tilskuere). Selvpålagt, gående matpause hver time hvor sukker får en svært begredelig ettersmak etter x antall sukkerbomber. Løping gjennom Harlem på vei mot målgang  på sørenden av Central Park  – så sliten og så vondt i beina at jeg seriøst lurte på hvordan dette skulle gå. Og skiltet med 40km som dukket opp tidligere enn jeg trodde – tilløp til full grining i pur lykkerus! Jeg var helt sikker på at det var enda noen km til jeg skulle passere her. Og en fantastisk tilfredsstillelse etter å ha gjennomført, selv om flere av oss måtte ha rekkverk-hjelp og gå baklengs ned trappa til undergrunnen etter løpet.
Og tiden? Det er bare i Norge vi er så opptatt av den. I USA er maraton en folkefest. Dagen etter den store dagen, trengte jeg  ikke fortelle mange at jeg hadde gjennomført NYCM. Ganglaget mitt avslørte det uansett. Men alle gratulerte med gjennomført løp – ingen spurte hva tiden ble. Men det synlige beviset på at jeg faktisk gjennomførte (og hvor lang tid jeg brukte) finner du her.

I slusa på vei til start. Bølgestart. Jeg startet i den såkalte "Wave 3 - blue".

Rett før start. Proffene har vært ute i 43 min og er allerede i Queens.

Rett før start. Proffene har vært ute i 43 min og er allerede i Queens.

Snart i Bronx og bildetaking brukes som unnskylding for en liten gåpause.

Snart i Bronx og bildetaking brukes som unnskylding for en liten gåpause.

Se alle

5 kommentarer

 1. Må si du lenge holdt en bra rytme pr km med 6minutter på km. :p er konge imponert jeg:P

  Svar

 2. Gratulerer med solid gjennomført løp! Du er mer enn kvalifisert til å bli med i gruppebloggen Internett IL på Origo:-) http://iil.origo.no/

  Svar

 3. Syk, syk mann!;-) Jeg lover at jeg aldri skal løpe maraton.

  Svar

 4. Terje Michaelsen 19. november 2009 kl. 11:43

  Hei. Jeg ringte deg for 14 dager siden ang. innføring av avgift på biodiesel.
  Jeg forsto at du den gang var i mot innføringen av avgiften.
  Men på Tabloid i går gikk du inn for forslaget.

  Det er synd at våre politikere ikke leser seg opp på det emnet som skal diskuteres, og hvor man skal ta viktige beslutninger som berører våre framtidige generasjoner. De varierende USANDE argumenter som føres til torgs er et bevis på at mange hardårlige kunskaper om emnet.

  Vet du forøverig at ved bruk av fosil diesel som drivstof, utvikles det kreftfremkallende stoffer.
  Ny dansk forskning viser at trafikk forurensning skader DNA hos fostre.

  Dette besluttet er udemokratisk, flertalle på stortinget er i mot, og er kun av økonomisk karakter.

  Ved å vedta denne avgiften, viser AP at vi ikke er i takt med majoriteten i av det norke folk.

  Jeg får håbe at dere tar til vettet og snur.

  Terje Michaelsen

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.