Blogg restartet post 22. juli

Som den oppmerksomme leser legger merke til, var min forrige bloggpost 22. juli. På morgenen den svarte dagen, virket gjeldskrise m.m som det viktigste politiske spørsmålet. Derfor publiserte jeg denne teksten før jeg reiste til Utøya på formiddagen. Jeg reiste forøvrig av øya sammen med Gro Harlem Brundland.

Svært mye kunne vært skrevet om tiden siden da. Men jeg har latt det være. Historiene til AUFere og pårørende har talt sitt tydelige språk om hva pårørende, AUF og Arbeiderpartiet har gjennomgått de siste to månedene.

I dag restartes bloggen i anledning gårsdagens høytidelige åpning i går og trontaledebatten i Stortinget i dag.

Jeg vil gjerne høre hva du synes det er interessant å ta opp på bloggen. Hva bør jeg skrive om og diskutere med leserne denne høsten?

 

 

 

Se alle

4 kommentarer

 1. Hei Torgeir,

  Jeg visste ikke at du var så nær. Derfor er det godt å se at du er i gang igjen!

  Det som gjør en blogg god for meg, er det genuine engasjementet og innsikt i temaer man brenner for og arbeider med. Engasjement og innsikt kan gjøre nærmest ethvert tema spennende. Og omvendt.

  Ser frem til å lese deg videre!

  Svar

 2. Det var litt av en historie du har å fortelle om 22. juli, Torgeir.
  Jeg er glad for at det gikk så bra med deg som det gjorde.

  Du er leder i finanskomiteen og tenker at det er kanskje saker der som du kan fortelle mest om – fortelle hvordan man vurderte osv.

  For eksempel nå : AP har alltid beskyldt Høyre og FRP for bare være opptatt av de rike når de nå i mange år har ønsket å fjerne formuesskatten. Ikke minst har synet på forskjellene i landet og at fjerning av formuesskatten vil gjøre mange rike til nullskatteytere.

  Nå går APs sponsor, LO, inn for fjerning av formuesskatten. Det må bety at Høyre har hatt et poeng i alle disse år. Jens begynner å lytte til Giske og kaller det som kommer nå en omlegging – for ikke å gi Høyre full seier.

  Hvordan vurderer du partiets tidligere argumentasjon om nullskatteytere og forskjellene i landet?

  Svar

 3. Martin og Haakon,

  Ja, 22. juli var så svart man kan tenke seg. Nå var jeg så "heldig" at jeg reiste før helvete satte i gang. Reiste forøvrig til Sundvolden hotel på kvelden og de neste dagene sammen med alle de pårørende er det tøffeste jeg noengang har vært med på. Men selvsagt INGENTING mot hva foreldrene og ungdommene gikk gjennom. Jeg tror selv de av oss som var tett på mange av de pårørende ikke kan forestille oss hvor vondt dette var/er for dem.

  Nok om det vonde. Jeg skal forsøke å blogge om sak, men også gi et lite innblikk i nasjonalforsamlingens "indre liv" utover høsten.

  Og til Haakon: Vi har ingen planer om å fjerne formueskatten. Men gjerne gjøre den mer rettferdig. Derfor blir spørsmålene dine irrelevante.

  Svar

 4. Rettferdig?
  Det er så feil uttrykk for politikere å bruke!
  Rettferdig er objektivt. Rettferdig er noe jeg kan oppleve og du oppleve som urettferdig.

  Jeg syns forøvrig at det i så fall er dumt at dere har hatt et urettferdig system i de 6 år dere har sittet….

  Saken er at det NHO og LO nå etterlyser er den skaden formuesskatten påfører bedriften. Det må bety at skatten må gjøres om for bedriftseierne.
  De "rike", de Martin Kolberg vil ta.
  Hvordan en ufør skal se på skattelette til bedriftseiere er rettferdig er jeg spent på. Jeg tror det er fornuftig å slutte å bruke det ordet og heller snakke om realiteter.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.