Dette frykter jeg kan gå galt før valget.

Det er to ting som jeg frykter drøyt en måned før valget  At folk tror Jens Stoltenberg fortsetter som statsminister uansett. Og at Frp ikke tas på alvor i norske medier før det er for seint.

Nå tror jeg vi vinner valget. Men rotet og kranglingen på borgerlig side kan gi inntrykk av at Norges statsminister vil hete Jens Stoltenberg uansett hva folk stemmer på. Det er uheldig. Hvis folk vil at Stoltenberg skal fortstte, må folk stemme rød-grønt – og aller helst Ap. Jeg mener det skal mye til for at Arbeiderpartiet skal gripe makten på nytt hvis vi mister det rød-grønne flertallet. Skulle det bli borgelig flertall, fortjener norske velgere en borgerlig regjering. Og det vil skje. Erfaringene fra blant annet Oslo viser at de borgerlige finner sammen når mange nok av høyrepartiene lukter makt.

Husker du hvordan mediene herjet med SV de siste ukene før valget i 2005? Politikken til SV ble saumført av journalister på jakt etter svakheter, feil og kontroverser. Resultatet? SV halverte nesten sin oppslutning i løpet av valgkampen. Og det er ingenting å sutre over. Mediene skal ettergå partier som søker og er i nærheten av makt. Men skjer dette med tre ganger så store Frp – et parti som nå sier de vil styre Norge om en måned? Nei. Ikke i stor nok grad. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har prøvd å få  journalister i nasjonale medier til å se nøyere på hva Frp faktisk foreslår, hvor ofte de bytter standpunkt i ulike saker og hvordan de opptrer lokalt hvor partiet har makt. Før valget i 2007, lovte Frp i Drammen lavere avgifter. Hva fikk vi? Parkeringsavgiftene ble satt kraftig opp i en by med rent Høyre og Frp-flertall. Og hvordan Frp foreslår egen eldreminster i store VG-utspill, mens antall sykehjemsplasser i Frp-styrte Oslo har gått kraftig ned.

Poenget mitt er at disse to sakene henger sammen. Min frykt er at verken folk flest eller journalister tar Frps ønske om regjeringsmakt alvorlig nok. Derfor får vi ikke store oppslag om svakhetene med Frps utallige utspill. Og derfor tror fortsatt for mange at Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet vil fortsette uansett valgresultat. Det er godt det fortsatt er en måned til valget.

Se alle

17 kommentarer

 1. Mina Gundersen 11. august 2009 kl. 12:20

  Hvorfor er dere AP-folk opptatt av å diskutere ALT ANNET enn egne konkrete saker?

  Jeg stemmer den dagen ARBEIDERpartiet blir et parti for oss som ARBEIDER.

  I dag er det en veldig skjevfordeling i inntektsbeskatningen som gjør at skatt på inntekt fra vanlig arbeid er mye høyere enn feks. skatt på inntekt fra boligsalg (0 % under visse forutsetninger), skatt på finansinntekter (flat skatt på 28%).

  Det må LØNNE SEG å jobbe!

  Svar

 2. Mohamed Abdishazan 11. august 2009 kl. 16:10

  Jeg er helt og holdent enig med deg. Jeg kunne ikke sagt det bedre enn det. En del mennesker både på den borgerlige siden og rød-grønne leiren fniser til og med over den tanken om at FrP kan i realiteten få makta. Noe slikt er jo surrealistisk ifølge dem.

  Så lenge man ikke tar FrPs politikk seriøst, så vil man før eller senere bli etterlatt med skjegget i postkassa.

  Svar

 3. Mohamed Abdishazan 11. august 2009 kl. 16:16

  Mina Gundersen:
  Jeg vet ikke hvor du har det fra at AP-folk diskuterer ikke sine konkrete saker? Politikk handler om både å formidle ens saker og imøtegå ens meningsmotstandere.

  Det er plenty av AP-politikere som snakker om konkrete AP-saker (og regjeringsaker) dag inn og ut på media. Jeg tror det er lurt hvis du slutter å være selektiv og heller se det helhetlige bildet. Vi må være sannferdig nok og innrømme når det trengs en innrømmelse. Hvis man er selektiv, så får man ikke med seg alt.

  For øvrig så går skatten man betaler til en videre oppbygging av vår velferdsnasjon. Du vil vel være en del av velferdsstatens videre fremvekst? Arbeiderpartiet har alltid vært et parti for arbeiderne. Hvorfor tror du for eksempel at en av de fremste kampsakene som AP går til valg i år er "Arbeid til alle"? Arbeiderpartiet er et parti som er villig til å gjøre noe med den arbeidsledigheten som for øvrig har synket betydelig den siste tiden.

  Svar

 4. Tror dere vil vinne mer på å konsentrere om egen politikk, og høre på velgerne.
  Jeg er ganske sikker på at vi får flere, som benytter seg av sin stemmerett, enn tidligere. Det er også de store sakene folk vil ta hensyn til. Tror personlig innvandring er den store vinner saken til FRP, og det behøver man ikke være einstein for å forstå. De røde klarer ikke bremse asylstrømmen, og annen innvandring av kriminelle elementer. Ei heller kaster de ut folk som har gjort flere grove lovbrudd. Dette alene, gjør at jeg stemmer FRP. Pluss at jeg er vokst opp i denne byen, og bodd en stund i ghettoen i Oslo. Og for meg, med mange fremmedkulturelle venner, er det trist å se hvordan fremmedhatet øker i takt med en uansvarlig innvandringspolitikk. Selv de lovlydige innvandrerne stemmer snart FRP, fordi de skjønner hva som skjer.

  Så skal AP få ros for sin økonomiske politikk. Finanskrisen er nok særdeles begrenset pga oljeproduksjon, men selvfølgelig er det viktig med en bærekraftig industri, basert på teknologi mm. Jeg tror også det er viktig at den er delvis statseid, slik som vi har idag.

  Men for meg og mange andre, er trusselen mht innvandring i det sentrale østland, en større risiko enn en finanskrise.

  Et spørsmål: Hva er rettferdig ved å prioritere de med ressurser til å komme seg til grensa vår, fremfor alle de titalls millioner, som aldri har sjans til noe så råflott i sin elendighet?
  Hadde AP tatt noen skikkelige grep i disse tingene, ville jeg fortsatt vært AP velger, men det kommer ikke å skje på noen år nå.

  Svar

 5. Johnny Westberg 11. august 2009 kl. 18:16

  Noe så tafatt og kunnskapsløst er det lenge siden jeg har hørt. Alle vet at
  80 prosent av norske journalister er røde eller mørkerøde. Det finnes knapt en journalist som stemmer høyre eller Frp.
  Å dra frem forhøyede parkeringsavgifter i Drammen i en diskusjon om regjeringsmakt?
  Nok et tegn på at livredde sosialister.
  Nei, kom med noe konstruktivt eller hold kjeft.

  Svar

 6. Nå er det vel slik at AP har en laaaaaaaaang rekke lovnader de ikke har klart å overholde de siste 4 år…. men det skyver vi under en stol…. det er leeeeeeeeenge siden vi hadde en flertalls regjering…. alikevel klarer de ikke gjennomføre de sakene de vant på…… nei da vil jeg faktisk prøve noe nytt jeg… lei av hele A4 regjeringa… alle skal være like…. hvorfor har jeg da ikke penger igjen etter skatter og avgifter??? 2/3 av lønna går jo tilbake til staten…. helt på tryne… velferd skriker AP da…. joda enig i det men må så og si alle pengene mine gå til staten… vil jo gjerne leve litt nå også…… eller er det helt feil det eller???

  Svar

 7. Du har nok skutt en innertier der, folk er og blir likeglade men se dere sjøl i speilet litt også. Hva har fått folk til å bli apatiske det er faktisk dere sjøl jeg tror faktisk ikke mange vet hvem som styrer i Drammen politisk. At noen tror det er Arbeiderpartiet på grunn av dobbling av parkometeravgifter, snakk om bomring og diverse andre avgifter som kan være typisk Arbeiderpartietforundrer meg ikke. Avgiftspartiet har vært mye brukt om Arbeiderpartiet og blir assosiert med avgifter. Og politikere generelt har en fryktlig lav status på høyde med romfolket vil jeg tro, jeg kan nevne pensjonsjuks, innsidehandel Dnb nor, krangling med Røkke, hi-jab saken og utbredt bruk av spåkjerringer hvor telefonregningen ble sponset av staten og sikkert mye mer. Det ble ramset opp 88 løftebrudd i en avis også men det er ikke typisk bare Arbeiderpartiet det gjelder alle partier det er ingen som holder det dem lover og ingen kommer til å gjøre det heller.
  Jeg ser det slik når jeg skal velge en til administrerende direktør for samfunnet mitt, bør cv være perfekt. Jeg venter fortsatt på den første kandidaten i mellomtiden blir jeg hjemme.

  Svar

 8. Hva er det egentlig AP står for utover det å ville øke skatter og avgifter på alle måter hele tiden?

  I alle år jeg har lyttet til Jens Stoltenberg i debatter så oppfatter jeg aldri at han svarer konkret på noe spørsmål. Jeg har aldri skjønt hvordan folk f.eks kan stemme på Jens når han sier han først vil svare på spørsmål ETTER valget!?

  Jeg kan jo ikke stemme på noen som ikke vil fortelle meg hva slags politikk jeg får for min stemme!

  Vel, de 4 siste årene har det jo vært enkelt å se hva Jens gjør når hans regjering har flertall. Det er jo rett og slett ingenting Jens og hans regjering har gjort de siste 4 årene som jeg synes er viktig for meg.

  Mulig de synes Jens er kul nede hos Hamas, og Mullah Krekar ville nok stemt på Jens om han hadde stemmerett…eller har han faktisk det?? jens har vel sørget for det også…slik som Jens sørger for å plassere inn sine "kamerater" i andre viktige posisjoner her og der…

  Jens liker formuesskatt og arveavgift..særlig da han selv sitter opp til øra i gjeld og bruker millionlønna si på forbruk og ikke har tanker om langsiktig sparing…typisk sosialist å ha svært mye gjeld på hus og dyre forbruksgjenstander?

  Jeg liker ikke Jens sin missunnelse overfor alle med en formue han mener må "tas" og jeg liker ikke at ha lyver om eldreomsorgen han ikke har klart å gjøre noe forbedringer i.

  Jeg liker ikke at Jens har latt Norge oversvømmes av utenlandske kjeltringer som stjeler, raner, voldtar og begår annen vold som vi her i Drammen har sett mange stygge resultater av i det siste.

  Svar

 9. Takk for kommentarer.

  Mina: Jeg synes ikke vi gjør annet enn å diskutere konkrete saker, jeg. Men kom gjerne med forslag til saker du vil ha på bordet, så skal jeg skrive om dem eller debattere dem med deg :-) Når det gjelder skatt i Norge, mener jeg du misforstår noe. Du må huske at det ikke bare er 28 prosent skatt på næringsvirksomhet i Norge. Vi har både overskuddsskatt i bedriften og utbytteskatt. Dette gjør at den samlede beskatningen av bedrifter i Norge er nesten like høy som skatt på arbeid i Norge. Jeg er forøvrig enig med deg at skatt på arbeid bør ned, men jeg mener samtidig at skatt på miljøfientlig adferd bør opp.

  Ola: Jeg vet ikke om du mener at et flerkulturelt samfunn i bunn og grunn er bra for Norge? Det virker slik. Jeg mener iallefall det. Men jeg mener som deg at det også fører endel problemer med seg. Og det må det gjøres noe med. Jeg skal prøve å skrive mer om hva jeg mener om dette senere, og jeg tror du vil bli overrasket over Aps linje i disse spørsmålene (Streng, men rettferdig).

  Myrulllbraaten: Jeg tror du kommer til å vente lenge før en sånn kandidat dukker opp. Jeg mener man aldri vil finne den perfekte kandidat eller det perfekte parti. Man må stemme på dem man er mest enig med.

  Vegar: hva er det du mener vi ikke svarer på før valget?

  Svar

 10. fortvila student 12. august 2009 kl. 18:23

  hei torgeir..

  jeg har helt siden jeg var gammel nok til å stemme, stemt AP. pga skole politikken og arbeider politikken.
  i år, veit jeg ikke hva jeg vil stemme, for alt jeg leser om er barnehager og eldreomsorg, og jo det er viktig, men for meg som er student, hvor blir det av den bra skolepolitikken?
  det er ca 300000 studenter i norge. hva gjør ap for å nå fram til de? jeg har ikke hørt eller sett ett kvekk om hvorfor jeg fortsatt skal stemme ap til nå. hvor er dere?

  Svar

 11. Mohamed Abdishazan 13. august 2009 kl. 17:27

  Til fortvila student:

  Det er ingen grunn til å fortvile. Dagens regjering ledet av AP har sagt seg villig til å innføre en del tiltak for å hjelpe studentene. For eksempel så ønsker AP at man skal ha 11 måneders studiestøtte (stipend og lån). Slik at studentene får også studiestøtte i juni. Dette er aldeles gunstig for studenter (jeg er en selv) siden mange av oss er veldig opptatt med eksamensavvikling unden den perioden, ergo det blirt lite tid til overs til deltidsjobben for de av oss som har jobb.

  Regjeringen har også gått inn for å fortsette med å bygge enda flere studentboliger (rundt 4000 til). Det vil også være 50 % rabatt på buss og tog for ungdom og studenter.

  Dette er få grunner til hvorfor du burde fortsette å stemme på AP.

  Arbeiderpartiet vil:
  • sikre alle en lik rett til høyere utdanning, uavhengig av økonomisk og sosial situasjon.
  • prioritere det videre arbeidet med kvalitetsreformen i høyere utdanning, slik at studentene får mer opp-
  følging og bedre undervisningsopplegg.
  • at universitetene og høgskolene har en styringsstruktur og finansiering som legger til rette for at de
  kan drive uavhengig og god undervisning og forskning.
  • videreutvikle fjernopplæringstilbud og desentraliserte utdanningstilbud.
  • at alle studenter som tar høyere eller lavere grad i Norge får tilbud om å ta deler av undervisningen
  i utlandet.
  • sikre en studiefinansiering som gjør det mulig å studere på heltid. Studielån og stipend må minst
  reguleres i takt med prisstigningen.
  • bedre studentvelferden, verne om studentsamskipnadsordningen, og øke antallet studentboliger.

  Hentet fra partiprogrammet til AP.

  Alternativet du har er Høye og FrP. Sistnevnte kom til og med et forslag om å avvikle Lånekassen!

  Svar

 12. Mohamed Abdishazan 13. august 2009 kl. 17:31

  Til vegar:

  Vel det mest lureste av deg ville vel kanskje vært å lese partiprogrammet til AP? Kanskje det er en fin start? Bare et vennlig råd fra min side.

  Her har du linken:
  http://arbeiderpartiet.no/Politikken/Partiprogram

  Svar

 13. fortvilet student 17. august 2009 kl. 19:03

  til mohamed:

  takk =) de fleste tinga veit jeg jo allerede, det er jo derfor jeg har stemt ap.
  men jeg savner litt "revolusjon" som de tilbyr barn og eldre omsorgen.
  du sier sikre veldferden for studenter, det er en del som må jobbe deltid vedsiden av studiene for å få råd til husleie, for statens lånekasse er ikke nok. alle politikere hevder at studenter gjør det dårligere når de jobber ved siden av studiene, men ikke alle lever på mamma's eller pappa's penger. så hva med oss som ikke har noe annet valg enn å jobbe ræva av oss ( sorry uttryket ) for i det hele tatt og ha råd til tak over hodet og brød i boksen? statens lånekasse setter opp stipendet og lånet hvert år, men det hjelper jo ikke når studensampskipnadene setter opp husleia i takt med stipendet, vi sitter med like lite igjen. For at vi skal ha det bedre må det jo evt settes grenser på hvor mye hyblene som er under de offentlige høgskolene og universitetene kan ta. det er jo enda mer synd for de som må leie privat, men de kan faktisk være mer heldig i noen tilfeller.
  uansett vil jeg nok fortsette å stemme ap, for å beholde det vi studenter og arbeidere har til nå =)

  Svar

 14. Jeg har meldt meg inn i FRP fordi jeg har fått nok av:

  1. Det er like lønnsomt å gå på trygd som å jobbe (og tar du med svart inntekt så er det bedre å være trygdet)

  2. Statte- og avgiftsnivået er så høyt at man nesten ikke kan røre seg og da spesielt med privatbil. Både veiene, køene & NSB er en katastrofe.

  3. AP/SV arbeider aktivt for et økt klasseskille hvor vi får en stadig sterkere overklasse, en arbeidende middelklasse, en ikke arbeidende stor klasse som produserer flere barn enn de andre klassene og som aldri vil få jobb.

  4. Jeg har arbeidet i Statsforvaltningen og hørt rasistiske uttalelser fra folk som stemmer AP og jobber i forvaltningen. Bla har jeg hørt dette ifm IA.

  5. Pappaer er ifølge SV/AP samfunnes avskum. På skolene får alenepapper ikke informasjon, de blir aktivt diskiriminert i den offentlige skole og de blir ikke tatt på alvor. Dette har jeg vært vitne til selv over mange år. Ren diskriminering!

  6. Politiet jobber totalt feil og klarer ikke løse sakene (Under 10% går til straffedømming & soning). Det er trygt å være forbryter i Norge pga AP/SV. UP er ubrukelig og vil kunne gjøre mye mer nytte for seg ift vinningsforbrytelser. De skryter i VG at de skriver ut 10000 bøter/pålegg. Det blir under 100 pr ansatt pr år. Det blir igjen et forelegg 2 ganger pr uke. Hva gjør de resten av tiden? Sløsing og uansvarlig.

  Jeg kan fortsette nesten i det uendelige. Men fordi du og ditt partii er store i kjeften og har ingen ører har jeg, som nevnt over, meldt meg inn i FRP. Min stemme skal av prinsipp på til FRP til vi får orden på rotet Jensegutt er ansvarlig for.

  I motsetning til Jens så har jeg stått på gølvet i mange år og jobbet skift og springskift på en fabrikk. Jeg har tatt 2 universitstesgrader nå og jeg har jobbet i Staten, i mange konsern. Jeg har bodd i Pakistan, jeg har hatt forhold til Iranske, Kinesiske, Filippinske, Amerikanske og Norske kvinner. Jeg er mao ikke rasist. Jeg kan stå rak i ryggen og si at AP/SV sin politikk fremmer rasisme og at arbeidssøkere med innvandrerbakgrunn og opp til 5 utdanninger (2 gymnas, 3 høyskoleutdanninger) IKKE får jobb i forvaltningen. Og den er det AP/SV som styrer. Ren rasisme. Jeg vet at dere taper dette valget og at det blir den største FRP seieren noensinne. Når FRP har makten er det viktig å huske hvordan AV/AP har behandlet FRP og derigjennom 1/3-del av norges befolkning som pariakaste. Nei, Torgeir, min stemme får du aldri.

  Svar

 15. Hei Micalsen ! Du viser at du er livredd for FRP. En blant mange politikere som har så lite å si om sitt eget program at de må rakke ned på andres. At dere ikke skjønner det. De som stemmer på FRP. vet kanskje bedre enn deg hva som er hva.

  Svar

 16. Hei grøftegraver Mikaelsen !! Gjør noe med sjukehusdriften i Norge a ?? Skjønte du spørsmålet ? Hææææææææææææ

  Svar

 17. Dette frykter jeg kan gå galt før valget.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.