Juvvasshytta: Finnes det tyngre bakke i Norge?

Helgens utflukt gikk til Jotunheimen.  Etter en vel luftig tur over Besseggen lørdag (i kuling), ventet klatringen til Juvvasshytta søndag formiddag.  Det ble vindfullt, kaldt og ikke minst – veldig, veldig hardt.

zzzz juvassvær

Juvvasshytta (det skrives Juvvasshytta og Juvasshyttta om hverandre) ligger 1841 moh og er en av to inngangsporter til Galdhøpiggen.  Bakken opp til hytta starter ved Galdesanden ved E15 (558 moh) ca 20 km utenfor Lom (ArneBrimi-land).

Jeg kom meg aldri til toppen. Men til tross for flere kilometer med stigningsprosent på over 12, var det ikke beina som var problemet. Det var været. På 1400 meters høyde turde jeg ikke mer. Da gikk regnet over til sludd og vinden økte enda mer på. Det ble en meget kald nedstigning.

Men denne bakken skal jeg tilbake til. I norsk sammenheng, er den rett og slett spektakulær. Så bratt, og så lang (13,5 km – 1250 høydemeteter). Og veldig veldig hard.

Nærmere beskrivelse av vårt turfølges ferd over Besseggen, står Eigil Moe for på sin blogg «fra Puben til Besseggen«.

Selve bakken starter 19 km utenfor Lom, ved Galdesanden.

Selve bakken starter 19 km utenfor Lom, ved Galdesanden. Jeg prøvde fire ganger uten å få et skarpt bilde. Det blåste rett og slett for mye til at jeg klarte å holde kameraet stille. Huff.

Et begredelig og surt høst/vintervær mot Galdhøpiggen.

Et begredelig og surt høst/vintervær mot Galdhøpiggen. Og en stigningsprosent på 12,5.

Nytt kamera 084

Over Besseggen lørdag.

Over Besseggen lørdag. Med Line og Sandra A. Takk til Eigil, Linn K, Anne Cathrine og vår engelskmann med høydeskrekk William for en fantastisk fin tur! 

Se alle

6 kommentarer

 1. Kjipt vær, men ut fra bildene ser det jo helt fantastisk ut, da! Tenk deg blå himmel og "vindstille" en gang neste år. Det er noe å drømme om gjennom vinteren!

  Svar

 2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE]
  […] This post was mentioned on Twitter by Torgeir Micaelsen. Torgeir Micaelsen said: God morgen. Blogg: Du vet du er sær når formiddagen benyttes til å klatre på sykkel i sludd og kuling. http://tinyurl.com/yc6home […]

  Svar

 3. Ja det er vel ingen tvil om at den sprekeste på turen er deg Torgeir. Etter 7 timer fjellvandring på lørdag, hiver du deg på sykkelsetet kl 8 søndagsmårran for å bedrive ytterligere selvpining før man stivner godt til under 5 timers biltur hjem. Godt gjort!

  Svar

 4. Denne bakken la jeg også merke til da jeg var på sommerskiskole på Juvass. Da kjørte jeg forbi en syklist, og tenkte: Denne bakken må jeg prøve! :)
  Det har ikke blitt noe hittil, men må definitivt tilbake en gang! Må jo være en fin joggetur også… :)
  Det er godt å vite at det er utfordringer som ligger og venter der ute…

  Svar

 5. Lars V: Bakken er strålende. Brukbar asfalt, og ekstremt bratt. Løpe opp sier du? Det tror jeg må være et av de tøffere bakkeløpene i Norge, men det tror jeg vil funke bra.

  Når og hvor går neste padletur, forresten?

  Svar

 6. Ai-ai, dette været og slitet er det nesten Rouleur-klasse over: http://rouleur.cc/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.