Sesongmål 2010. Det berømte hodet er nå på blokka.

På mine eldre dager har jeg på mange måter blitt Høyres drømmelev. For å få resultater på sykkelsetet, må jeg sette meg noen gale mål og jobbe målrettet og strukturert for å nå dem. I tillegg må jeg ha en real belønning i andre enden. Derfor er på tide å sette seg noen mål for neste års sykkelsesong. 

Og ja. Jeg vet jeg langt på vei har vippa totalt over. Jeg har til og med slutta å snuse fordi snus angivelig skal forlenge restitusjonen etter tøff trening. Men jeg er rett og slett ikke typen som synes det er stas å gå på tur i skauen for å titte på utsikten eller de fine trærne. Jeg synes det er mye gøyere når svetten siler og det eneste som betyr noe er å komme over neste bakketopp. Jeg vet ikke når og hvordan dette skjedde. Men sånn er det nå bare med meg. Derfor må jeg også ha noen hårete begivenheter å strekke meg etter.

Så folkens. Her er mine mål for ski- og sykkelsesongen 2009-2010:

20. mars 2010: Birkebeinern på ski. Merket skal beseires. Jeg er glad i gå på ski. Men jeg er også ganske dårlig på ski. Spesielt teknisk. Det fikk jeg til fulle bevist i fjor vinter da jeg var dum nok til å invitere utenriksminister Jonas til Drammen for kappestrid med ski på beina. Men jeg skal klare dette. Jeg har til og med gått til innkjøp av rulleski for gavekortet jeg fikk til min 30-årsdag. (ja, jeg vet det høres helt krise ut.)

4. april 2010: Flandern Rundt. Den lange runden på 250 km. Vi har snakket lenge nok om dette nå.  Målet er å gjennomføre klassikernes mor med stil.

19. juni 2010: Lillehammer- Oslo. Årets hovedmål rent konkurransemessig. Årets tid på ca 5.50 skal forbedres. Jeg drømmer om å komme under 5 timer, men jeg tror det er for drøyt. Mål er derfor satt til 5 timer og 15 min. Og selv det er nok i drøyeste laget. Her må det trimmes!

Juli 2010: L’Ètape du Tour. Hvert år sykler tusenvis av sykkelentusiaster fra hele verden en av etappene proffene sykler i Tour de France. Som oftes sykles turrittet en uke før Tour de France-sirkuset kommer. I år syklet man etappen fra Montèlimar til Mount Ventoux. Jeg vet ikke om jeg kommer meg med i 2010. Det er blant annet krevende å få tak i startlisens. Men jeg vil prøve! Planen er å kombinere et slikt sykkelritt med en ukes bobilliv i Frankrike under Tour de France. Dette har vi gjort tidligere med stor suksess.

Okei. Da er hodet lagt på blokka. Det er bare å begynne å trene igjen.

Se alle

5 kommentarer

 1. Her er det mye å plukke i, men la meg aller først gjøre det helt klart at om du blir i så god form som du antyder over, vil det stille meg i et dårlig lys. Derav negativ instilling:

  Birken: Bra målsetning å greie merket. Men jeg synes du også bør ha som mål å gruse Vår Felles Utrente Venn, og ikke bare så han såvidt. Og, ja, du bør provosere han til å gå Birken.

  Flandern Rundt: Er du helt gal, mann? En ting er at du skal sykle det lengste rittet du noen sinne har gjort på brostein i et kaldt å vått Belgia, noe annet er å gjøre det som det første rittet i sesongen. Skal du kjøpe deg CX og tråkke rundt hele vinteren, eller skal en gang i uka på rulla liksom forberede deg på Kapelmuur etter over 20 mil på setet? 14-milsvarianten er mer enn ille nok, og vi må ha noe å gjøre i 2011 også (jada, jeg veit det finnes turvariant av Paris-Roubaix også).

  Lillehammer-Oslo: Kan vi ikke si 5.30? Og: jeg er (som andre) spent på planen din ang. kaptein og hjelperyttere (for all del, jeg stiller).

  L'Ètape du Tour: Jeg er helt med.

  … ellers synes jeg at både Bergen-Voss og Oslo sykkelfestival bør nevnes. Det er ikke valg neste år.

  Svar

 2. Geir Arne:

  Birken: "Bra målsetning å greie merket". Ja, men dette er kanskje det mest hårete målet. Da må jeg gå på ca 3timer og 50 min. Og det er svært raskt når det gjelder mine skiferdigheter.

  Flandern Rundt: Poenget er jo at at det aldri vil passe å sykle denne turen siden det alltid vil være det første rittet i sesongen. Men jeg er åpen for å diskutere om vi skal utsette dette til neste år hvis flere er med da. Men jeg har ikke så mye tro på at det blir noe særlig enklere å sykle 25 mil i april i 2011.

  L-O: Problemet med slike mål er at man er prisgitt mange faktorer man ikke har kontroll over. Været er avgjørende. Og selvsagt hvilken gruppe man sykler med. Men jeg tror det er mulig å komme godt under 5:30 hvis man tør satse litt. Og å satse betyr f. eks å melde seg på i en av Ekspress 4-6 timers puljene. Og be til høyere makter om at man finner seg en god gruppe.

  TDF og Etape du Tour: Bra du er positiv til noe. ;-)

  Svar

 3. Bare én presisering: Jeg er ikke negativ til Flandern Rundt, slett ikke, men jeg er negativ til å ta 250 km-varianten det første året. 140 km er jeg mer enn gjerne med på!

  Svar

 4. Øyvind Sporsheim 29. august 2009 kl. 23:54

  Hei!
  Politikk har vi ikke til felles men sykkel og årets to første målsetninger er vi enige om…det der med rulleski er heller ikke så halvgærnt…har selv nettopp kjøpt ski å utstyr….
  Vi er 3 muntre syklister fra Kristiansund som har luftige planer om å gå birken å sykle flanderen neste år…Om det blir noe av gjenstår å se men kanskje du kan bli tungen på vektskålen for oss -)

  Vi følger deg på twitter.

  Mvh
  Øyvind Sporsheim

  Svar

 5. Til Øyvind: Stilig at dere lar dere inspirere av en enkel hobbymosjonist fra Mjøndalen! Si fra hvis dere velger å sykle Flandern – kanskje vi kan lage et sykkeltog for nordmenn på brosteinen!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.