Takk for besøket, Mr. President!

En fantastisk gårsdag. Det er jammen meg noen ekstra-fordeler med å være folkets representant. Obama leverte varene så det jomet.

Jeg synes han holdt en fantastisk tale. Men han snakket jo mest om krig, vil noen si? Ja, men krig og fred i en komplisert verden, er ikke en teoretisk øvelse. Derfor er jeg helt enig med Obama om at det kan være nødvendig med makt i noen sammenheng. Men når verden blir vanskelig og bruk av makt i fredens tjeneste bli nødvendig, er vi helt avhengig av at vi alle opererer med noen grunnleggende prinsipper i bunn. Og her er nå USAs president like tydelig som en hvilket som helst europeisk politiker

Jeg vil ønske Obama en trygg reise tilbake til USA, og ønske velkommen tilbake til skandinavia om en uke! Neste gang er det klimaet som skal reddes, Mr. President!obama foto

 

 

 

Se alle

5 kommentarer

 1. Du er heldig som har fått delta på en så stor (og desto like viktig) begivenhet. Setter pris på dine oppdateringer gjennom dagen også- takk!

  Obama imponerte meg enda mer enn hva jeg på forhånd hadde forventet. Den mannen kan slippe unna med alt. For en retoriker!

  Men skuffelsen i forbindelse med Presidentbesøket, og min personlige pris for elendig utført håndverk, går denne gangen til norske journalister: Hvor var dere??? Hvor var kritikerne??? Utfra de produserte artiklene å dømme, jobbet 9 av 10 journalister for Se&Hør i går. Skam dere. I går gjorde dere pressefriheten overflødig og pressestøtten unødvendig. Verdens mektigste mann lå på hoggestabben, og fokuset deres var Jaglands språkferdigheter, Michelle sine antrekk, at Jagland ikke trakk ut stolen til fru Obama, at Kaci K. Five så ut som om hun måtte tisse osv osv osv.

  Godt gjennomført AS Norge!

  Svar

 2. Her er jeg helt enig med deg Torgeir.
  Krig er grusomt, men noen ganger må makt brukes for å temme aggresive regimer, grupper og ledere. Vi får bare håpe et i enden av dette er det fred for folket.

  Svar

 3. Mohamed Abdishazan 13. desember 2009 kl. 12:50

  Ja, enda en grunn til å misunne stortingsrepresentanter. Ser ut som du hadde det utrolig moro.

  Her er en liten kommentar til selve talen til Obama:

  Hele talen var en legitimering av krig. En del flåsete kommentarer som – "USA har aldri erklært krig (eller utført krigshandlinger) på et demokrati" er historisk ukorrekt. Har Obama glemt Mohammed Mossadeq, Patrice Lumumba og Jacobo Arbenz Guzman? Dette er bare tre få eksempler på at USA har utført krigshandlinger i demokratier.

  Ellers så skal Obama i alle fall ha en ting – han er:

  1) Retorikkens mester
  2) Han har eksemplariske taleskrivere (særlig den unge Jon Favreau)

  Den samme talen kunne Bush for øvrig holdt – forskjellen er at det vil vekket (negativ) reaksjon hos tilhørerne og blant mange.

  Apropos de "nye" definisjonene" som alle politiske kommentatorere og andre i "Obama-kultet" snakker om. Obama kom ikke med noe nye definisjoner – de fleste vet at krig er noen ganger nødvendighet og det vil aldri være absolutt % verdensfred – men disse to krigene som Obama brukte tiden på å legitimere var ikke rettferdig.

  Å sammenligne 2VK med krigen i Afghanistan er også enda en skivebom og i realiteten villedelse. Afghanistan kan sammenlignes med Nazi-Tyskland hvis Afghanistan begynte å invadere Usbekistan eller sine andre nabolander og utgjorde en reell fare mot Vesten.

  Før krigen og p.d.d så utgjør Afghanistan (eller mer korrekt Taliban) en fare mot sin sivilbefolkning – ergo Obama kunne spart seg selv for den kommentaren hvor han sa han er Commander-In-Chief og må forsvare sitt land i dette tilfelle. Det aT han er det er innlysende. Han er først og fremst en amerikansk politiker og hans prioritet er amerikansk interesser. Men å hevde at krigen i Afghanistan handlet om å forsvare småbarnsmødre i Nebraska eller rike aristokrater i Hampton, New York er ikke helt korrekt. Krigen på lik linje med 3 av 4 kriger som USA har involvert siden 2VK har handlet om en ting ene og alene – amerikanske interesser i form av geopolitikk eller imperalisme.

  Svar

 4. Så du smilte fra øre til øre når du kom ut etter prisutdelingen. Enig med deg om at det var en fantastisk tale. Denne mannen har virkelig ordet i sin makt. Håper han får utrettet noen av alle planene hans også. Hørte akkurat at han skal tømme Guantanamo (riktig skrevet?) nå. Fikk du være med på middagen da?

  Svar

 5. Jeg tror at du og en del politikere er veldig lei av livet. Maken til destruktive tullinger skal en lete etter. Dere er blitt til skadedyr. Jeg personlig ville ikke felle en tåre om dere omkom, men heller heise flaget til topps og få instiftet en nasjonal fridag til minne om hendelsen. En Festdag. Jeg har ikke ord for å uttrykke den forakt jeg har for dere.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.