100 millioner om dagen – Frp i luksusfellen

Husker du Frp-taksameteret? Det viste at Frp hadde lovet seg fullstendig bort i skatte- og avgiftspolitikken. Men etter at vi i fjor høst samlet sammen Frp-løftene og fikk disse beregnet av Finansdepartementet, var partileder Siv Jensens reaksjon i Dagbladet følgende:

– Jeg ler så jeg får vondt i magen. Vi lover mye, men vi har aldri sagt at alle våre løfter skal gjennomføres på ett år. Stoltenberg må forholde seg til hva vi faktisk gjør i vårt alternative budsjett.

Da jeg kom tilbake etter noen måneder som bleieskiftarbeider, tok jeg Siv Jensen på ordet. Det betyr at vi nå har en prislapp på alle på alt Frp har foreslått siden jul – og som Frp ikke har dekning for i sitt alternative budsjett.  Jeg fikk sjokk. Bare siden jul og frem til påske har Frp klart å svi av 100 millioner kroner om dagen som de ikke har dekning for i sitt alternative budsjett! Det er i det hele tatt ganske godt gjort. Men sånn går det når du vil kutte kraftig i bensinavgiftene og fjerne eiendomsskatten i kommunene over natta. Poenget mitt er følgende: Frp må gjerne bruke de store pengene på skattekutt. Men uten inndekning i budsjettene er jo forslagene bare ren fantasi. Det må være mulig å forlange mer av Stortingets største opposisjonsparti.

Så jeg spør igjen  – hva skal velgerne forholde seg til, Siv Jensen? Det alternative budsjettet til Frp i fjor? Eller alt dere foreslår i tillegg? Det hele er bare totalt uansvarlig og useriøst.

Se alle

9 kommentarer

 1. sykt men høyre er vel ganske mye større enn frp om dagen?

  Svar

 2. Vi merker oss at dere kritiserer andre partier men må bare gi innspill at det staten gir til kommunene intravenøst. 20 % av statens inntekter og bør gå til kommunen direkte. PÅ den måten får vi demokrati

  Svar

 3. Jeg kan bare si at jeg er helt enig med det du skriver om disse tingene. At velgerne ikke skjønner hvor lite gjennomførbart frp politikk er overrasker meg stadig. Men det er sånn det er når de bare hører billig alkohol og røyk og nei til innvandring.

  Svar

 4. Må si jeg er veldig forundret med din beskrivelse av eiendomskatten. Her er en skatt som er fullstendig usosial og urettferdig. Så mener du at de fattige 6,5milliardene det koster å fjerne denne urettferdige skatten ikke kan tas fra Norges enorme overskudd?. Tror dere politikere at de som har en eiendom nødvendigvis har inntekter som står i stil til denne. Folk kan ha arvet en fin eiendom, folk blir pensjonister og går ktaftig ned i lønn. Dette kan jo umulig være et skatteobjekt. merkelig at sosialister snakker så varmt om denne skatten! Så leser vi at Norge tjener enorme summer ekstra på høy strømpris, enorme summer på høy oljepris osv. Og så har vi ikke råd til å kutte 6,5 millard!

  Svar

 5. Veldig bra oversikt. Flott at de ikke slippe unna. Rart at ikke flere journalister gjør denne jobben.

  Svar

 6. Jøss – er gir ikke eiendomsskatten mer inn i kassa enn et operabygg koster ?

  Svar

 7. Det er jo helt klart at det er jævelig at noen er for skattekutt.
  Tenk å ønske at folk skal få mer i lommeboka si. Så kapitalistisk og smålig! Tenk på de sultne barna i Afrika!
  Eller, mer på de som trenger velferd her hjemme!

  Penger til staten er riktig, det, om pengene blir brukt optimalt.
  Jeg har ei venninne, Torgeir. Hun fikk muskelbetennelse i armen og legen sa at han måtte ha CT av armen hennes før den kunne behandles.
  Ventetiden på CT var 7 uker og siden hun jobber i butikk og ikke kunne bruke armene ble hun sykmeldt.
  Hun er et arbeidsjern og ville ikke gå i 7 uker å kjede seg. Hun ringte Volvat og de sa "Det koster 6000 kr, kom om 3 dager".
  Altså : Resursene er der i dette landet og muligheten for NAV å spare ca 35.000 kr i sykepenger er der. Og det vil dere ikke. Da er det bedre å bruke 35.000 for mye.
  Ikke på å gjøre armen frisk – men bare på utredningen!

  TV2 tok opp dette med sykelig overvektige for et par år siden. Ei dame hadde 200 sykedager i året!! ( megen tilmodig arbeidsgiver).
  Hun fikk beskjed at staten om at hun fikk 3 års ventetid på operasjonen hun hadde krav på. 3 år med diabetes, hofte, kne og ryggplager.
  Sykepengene for et år var nok til en operasjon og staten kunne spare flere hundretusen ved å kjøpe operasjon til henne – men det vil jo ikke AP.
  Da er det bedre at hun lider, taper penger, Norge taper penger på henne, og koster unødig mye. Hun kjøpte operasjon selv.
  Ei annen var 21 år, veide 125 kilo og fikk 5 års ventetid. Hun hadde ikke diabetes eller skjellettplager, men kom til å få det i de fem årene.
  Staten dekker heller sykepenger om medisiner enn å investere i helse.

  En elektriker fikk ryggproblemer og fikk et års ventetid på operasjon. Arbeidsgiveren hans kunne ikke vente et år og ville ha han frisk.
  Han kjøpte operasjon. Resultat ? Staten gav elektrikkeren et skattesjokk da det å bli frisk regnes som inntekt. AP er klar over dette og vil ha det slik.

  Verden har blitt mindre, Michaelsen. Det å gjøre ting privat gjør ikke slik at det blir et delt tilbud. De som har råd kan i dag bare reise ut!

  Ei venninne er deprimert og selvskader og vært det nå i 8-9 år. Medisinene hennes har skadet kroppen over så lang tid og hun har også nå kols, herteproblemer, blodtrykk og diabetes.
  Psykriatrien i Norge gjør ikke mye for henne og hun er gitt opp og kommer nok aldri tilbake.
  Så langt har hun kostet oss 4-5 millioner i støtter, trygder, resepter osv. Og det er ikke noen bedring i det hele tatt.
  Hun kunne vært sendt til spesialister hvor som helst i verden for denne summen og blitt frisk.
  Men – ikke her, nei.

  Det er så enormt mye penger å spare på å ha riktig fokus. Fokus må nemlig være på å få folk friske! Ikke på hvem det er som skal gjøre folk friske, eller på effekten av de som eier en klinikk som gjør folk friske.

  Derfor er det en floskel å si at det blir mindre penger til velferd, skole og eldre ved å kutte.
  Det er løgn! Og det er tull å si at mer penger er noe å skryte av!

  Mer penger kan like gjerne være mer sløsing og mindre penger kan ( som vist over ) føre til bedre kvalitet.
  Det er nemlig ikke hvem som gjør jobben som er viktig, men at jobben blir gjort!

  Svar

 8. Herregud! Dere i arbeiderpartiet må være desperate for å tape velgere! Dere gjør ikke annet enn å klage på andre partier og da spesielt FRP. Det er helt latterligt.
  For dere kan ikke ha noe annet mål enn å få lønn og luksus godene dere sikrer dere selv, for det dere gjør med dette landet og for KARI og OLA NORDMANN er skremmende og helt uforståligt. Dere ødelegger hele landet! VÅKN OPP!
  Dette er rene galskapen slik dere styrer.
  Skatter og avgifter og det som er er helt på trynet for Kari og Ola, og for å ikke snakker om kvantiteten som her, veier,skoler,helsevesenet…..blir kvalm og dårlig av tenke på det.
  Ikke innbill nordmenn at dette er ett av rikeste og beste land å bo i!
  Dere er er noen dumme, idiotiske, naive politikere…
  En skam at dere har lønn for den galskapen dere gjør, innvandrings-asylpolitikken og bistandspolitikken….og mye mye mer….

  Svar

 9. Du var heldig som hadde programlederen på din side i debatten.Du følte deg vel trygg da.

  Og hetsen til Frp fortsetter ser jeg.Dere er en gjeng naive og godtroende folk som ikke kan styre landet i det hele tatt.

  Stopp snikislamiseringen !!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.