Demningen er forsterka

Folk flest er ikke enige med Frp i innvandringspolitikken. De er enige med Arbeiderpartiet.

Jeg er en sann venn av det multikulturelle Norge. Nettopp derfor mener jeg det er på høy tid at regjeringen nå varsler flere innstramminger i asyl- og innvandringspoltikken i platformen for den rød-grønne regjeringen de neste fire årene.

Demningen som sikrer en anstendig tone og politikk overfor det mulikulturelle Norge, har Arbeiderpartiet i alle år holdt på plass. Men skal det fortsette slik, må demningen forsterkes.

Vi kan rett og slett miste folkelig aksept og oppslutning om en human asyl- og flyktningepolitikk om vi ikke håndterer grunnløse asylsøkere og skaper en mer kontant reaksjon mot folk som misbruker asylinstituttet til å begå kriminalitet.

Derfor er tiltakene regjeringen varsler i Soria Moria2 riktige.

Men selv om folk er enig med Ap om kraftfulle virkemidler for å begrense antall asylsøkere som uansett vil få avslag, vil ikke folk ha uanstendig språkbruk og ville forslag med på kjøpet. Og har har du grunnen til at norsk innvandringsdebatt sporer av nesten hver eneste gang. Fordi Frp alltid legger opp til en språkbruk som er så drøy og generaliserende, og fordi mange av oss  føler at noen må stå opp for innvandrerbefolkningen i Norge mot Frps uanstendige angrep,  fremstår norsk innvandringspolitikk nesten alltid som Frp mot røkla.

Med dagens tiltak,  mener jeg Arbeiderpartiet og regjeringen har muligheten til å vise en tredje vei i innvandringspolitikken. Denne politikken må varmt omfavne det multikulturelle Norge og som stå opp for og forsvare norske borgere og andre med minoritetsbakgrunn med lovlig opphold i Norge. Men politikken skal samtidig være krystallklar på at alvorlig kriminalitet begått av folk som søker en nødhavn i Norge, er ensbetydende med en enveisbillett ut av landet.

Frp står kun for siste del av siste avsnitt. Arbeiderpartiet stiller seg bak hele. Det er derfor jeg mener folk flest er enig med Ap – ikke Frp – i innvandringspolitikken.

Oppdatert: Jeg utdyper hva jeg mener om temaet i dagens Klassekampen.

Se alle

2 kommentarer

  1. Så hva mener du om radikal islam ?

    Svar

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE]
    […] prøver å framstille politikken som noe annet enn det den er, som f.eks. i denne bloggen (27), gjør ikke saken noe […]

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.