Frps eldreomsorg: Ingen Northug jr.

Alle er for en god eldreomsorg, men ikke alle har penger til det. Jeg er glad for å ha bidratt til at regjeringen nå legger store ekstrapenger på bordet for å skaffe mer og bedre eldreomsorg i kommunene. Nå er jeg spent på Frps respons.

De sier de er for bedre eldreomsorg. Men Frp hopper elegant over spørsmålet om hvor FrP vil hente pengene som de lover til landets eldre pleietrengende. Veien til oljefondet er stengt så lenge partiet vil sitte i regjering med Høyre. Nestleder Jan Tore Sanner har sammenlignet det at Høyre skulle sitte i en regjering som gikk bort fra handlingsregelen for bruk av oljepenger med at Senterpartiet satt i en regjering som søkte EU-medlemskap. Det er altså ikke et forhandlingstema i dannelsen av en eventuell H/FrP-regjering i 2013. Derimot er disse to partiene enige om å svekke fellesskapets inntekter radikalt gjennom titalls milliarder i skattekutt. Bare fjerningen av formuesskatten tilsvarer 15 000 sykehjemsplasser. I tillegg ivrer de for å gjøre eldreomsorgen om til et villnis av private, konkurrerende aktører. Det vil gi flere anbudsbyråkrater og ”gründere” i omsorgsbransjen, men ikke flere til å pleie de eldre.

Regjeringen sikret full barnehagedekning ved å prioritere penger til barnehager. Målet for eldreomsorgen skal nås på samme måte. De som først vil dele ut de store pengene i skattekutt, velger å starte langt bak startstreken. Da må man minst være Petter Northug jr for å lykkes. Jeg tillegger ikke Frp slike evner.

Se alle

8 kommentarer

 1. Utstrakt bruk av retorikk her må jeg si, men jeg biter.

  Jeg finner på tall her, men det er åpenbart bare for å illustrere;

  Norge bruker 15 milliarder ( teoretisk tall) på uhjelp til afrika/støtte til talibanskoler/mat til al quida etc, La oss si disse pengene hadde gått til sykehjem / eldrehjem istedet.

  Man kunne sagt opp / omplassert kommunalt ansatte som var overflødige ( det må være NOEN, i det enorme systemet vi har, som passer et land med 25 millioner mennesker, eller dette er kanskje bedre en en å ha grûndere som tapper systemet for penger?)

  Når man hadde tilnærmet 100% dekning, kunne man kuttet resten i skatt, deretter kunne folk selv valgt hvilke organisasjoner de ville gitt pengene til.

  Afrikanere for mat.
  Kinsere for ytringsfrihet
  Trøndere for bart
  etc etc

  Svar

 2. I dag åpnet statsministeren et nytt bo- og behandlingssenter i Sørum. Det hadde ikke skjedd om Høyre og FrP hadde bestemt i vår kommune. De ville utsette hele bygginga, selv om dette var sårt trengte plasser.

  Og nå kritiserer de oss for å ha bygd Rolls Royce eldreomsorg; med svømmebasseng/spa, sansehage, utsmykking fra lokale kunstnere.
  Tenk at de ikke synes vi skulle satset så mye penger på eldreomsorg!
  Les mer her: http://stenm.blogspot.com/2010/11/nytt-bo-og-behandlingshjem-apnet-i-srum.html

  Svar

 3. Jøran Ødegaard 13. november 2010 kl. 09:24

  Du er spent på FrPs respons på at den rødgrønne regjeringen deltar i slakt av eldreomsorgen i Norge? Vel, det sier mye om din evne til å lese en motstander..

  Penger er ikke problemet i Norge, Torgeir; mangel på prioritering er. Høyre og FrP kan prioritering.

  Svar

 4. Lasse gulbrandsen 15. november 2010 kl. 15:00

  Nå må AP snart forstå at Ola og Kari har avkledd dem. De biter ikke lengre på agnet om "vi har overført mer hit og mer dit", "mer penger til ditt og mer til datt", "vi har økt budsjettene" etc. etc.

  Nå sitter landets befolkning og lurer på resultatene av den enorme pengesløsingen. Vi har ikke bedre omsorg nå enn i 2005, da denne regjeringen overtok. dette til tross for at budsjettene – og statens inntekter – har økt svært kraftig siden da. Penger er med andre ord ikke alt. Det dreier seg minst like mye om politisk styring og prioritering (les: å si nei til noe og ja til til noe annet).

  Hittil har det vært 5 bortkastede år med den rødgrønne regjeringen. Det er sannsynligvis de manglende resultatene som gjør at regjeringen ikke er i nærheten av valgresultatet på måling etter måling for tiden, og som antakelig kommer til å knekke den i 2013.

  Svar

 5. Det hele er jo enkelt, Torgeir.
  Leser du forresten kommentarene dine her ?

  Om man tenker på å løse oppgaver og har løsningen i fokus så blir masse penger frigjort.
  Regjeringen for eksempel vil at staten skal gjøre folk frisk.
  FRP vil gjøre folk friske. Spiller ingen rolle hvem som gjør det, men få folk friske og tilbake i jobb. Det er enormt med trygdepenger å hente her!

  Svenskene har målt at køen inn til Stockholm koster 51 millioner i uken i tapte skatteinntekter alene.
  Hva køen inn til Oslo koster tørr man ikke regne på, men å bygge veier DER DET ER BEHOV kommer til å gi staten ytterligere inntekter.

  Det er masse å spare på å slå sammen kommuner og lage kommunene sterke nok til å styre seg selv.

  Videre er det masse å spare på å få folk ut som ikke skal være her. Dette har regjeringen endelig skjønt, men det betyr ikke at FRP tok feil her. Som andre steder.

  Man ønsker betingelser for næringslivet som gjør at de som kan bygge næring blir her fremfor å flagge ut som Fredriksen og Hagen har gjort.

  Det er mye mye man kan gjøre for å frigjøre penger til satsinng.
  Om du hadde lest litt om FRP ville du visst dette

  Svar

 6. Oddmund Kjørum Horten Sjømannsforening 19. november 2010 kl. 15:39

  Det er intet nytt fra høyresiden i norsk politikk. FRP har råd til alt og Høyre syter. Men, at de finner sammen er ene og alene AP sin skyld. Skal Ap vinne valg, må løftene i Soria Moria 1 og 2 holdes. Vingling slik vi oppfatter AP nå for tiden, er bare egnet til å kjøre velgerne over til FRP og Høyre. Mitt råd til AP er igjen og igjen::: Hold stø kurs med hjemmel i Soria Moria. og overfør flere midler til kommunen (øremerkede midler til skole og eldreomsorg) Bare da kan AP vinne valget 2011 ute i kommunene. Og – til slutt: Kom med deres egen politikk og "D" i FRP og Høyres

  Svar

 7. Bra kommentarer, og bra kommentarer fra de som kommenterer deg også.

  Det litt uheldige AP gjør er å fortelle om andre sin politikk. Når regjeringen får TV2-reportasjer om sviktende eldreomsorg, så er jeg redd for at man må legge seg flate og si at dette ER en konsekvens av at det ikke er penger til alt. Det vil ikke bli penger til alt uansett hvem som styrer landet.

  Jeg tror regjeringa må få reist spørsmålet fra opposisjonen om hvilket samfunn Norge skal sammenligne seg med og som faktisk HAR et bedre samfunn, totalt sett. DET igjen betyr ikke at man ikke skal forsøke å gjøre samfunnet enda bedre.

  Jeg forsøker å lese nettsidene til mange andre lands aviser og det slår meg at andre land har sitt å slite med også. Det er ikke noe særeget for Norge at man har manglende tilbud til ALLE eldre. Det er ikke særeget for Norge at ikke ALLE barn får omsorg.

  Få fram at man skal ha et best mulig samfunn for FLEST mulig og helst ALLE. Det er jo dette som gjør et samfunn bra eller ikke ikke fullt så bra.

  Få fram at vi bor i ei steinrøys; det er naturstridig at vi har et veinett og et jernbanenett som skulle kunne konkurrere med eks.vis Danmark (jeg antar – med min begrensede hjernekapasitet – at det koster mindre å bygge en motorvei over beiteland enn gjennom et fjell).

  Få fram at vi har BYGD et samfunn der alle regioner i stor grad har rimelige muligheter for utvikling og der innbyggerne har rimelige mulgheter for å bo der de føler seg vel og med en rimelig bostandard (med begrenset hjernekapasitet mener jeg å kunne observere velstand over det ganske land).

  Lykke til!!!

  Svar

 8. Regjeringen sikret full barnehagedekning ved å også gi penger til private aktører i tillegg til kommunale. Kan du forklare hvorfor det er greit med private barnehager men ikke private sykehus? Håper du kan svare på spørsmålet, da jeg har vanskelig for å ta Arbeiderpartiet seriøst med slik dobbeltmoral.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.