Frps Tybring-Gjedde en del av Sivs plan

Vi har sett det før når Frp blir desperate. Når dårlige meningsmålinger stresser. Derfor klasker Christian Tybring-Gjedde til med et innlegg i Aftenposten jeg ikke har sett maken på siden Kleppe og Hedstrøms campingvogn-show for 10 år siden. Det er også interessant å merke seg at de eneste som støttet Tybring-Gjeddes utspill var kjente høyreekstremister som Jens Onstad og lederen av Vigrid.

Jeg er helt sikker på at Tybring-Gjedde hadde fått partileder Siv Jensens velsignelse til å gå ut med synspunktene sine. Frp skryter av at de har strømlinjeformet organisasjonen de siste årene. Og det har blitt mindre grums som har kommet til overflaten fra den kanten. Men nå har vi det ”endelig” i åpent landskap på nytt.

Jeg er også urolig for områder i Oslo og i Drammen med svært høy andel minoriteter. Og har tatt mangt et oppgjør med kvinne og andre fientlige holdninger fra deler av innvandrermiljøene i Norge. Men det forandrer ikke på at jeg er like fullt er stolt av alle kvinnene som med innvandrerbakgrunn som jobber og sliter som alle andre i helsevesenet, i dagligvarehandelen, vasker gulv – eller de yngre innvandrerjentene som tar utdannelse over en lav sko!

Selv om det er trekk med det flerkulturelle Norge jeg ikke liker, kan jeg ikke fatte at Frp mener dette truer 17. mai, fårikål, julefeiring eller alt annet vi synes er norsk. Vi må da ha større selvtillit enn som så!

Det må være slitsomt å ha så liten tro på fremtiden som Frp og Tybring Gjedde. Og det må være slitsomt for Siv Jensen å forklare Erna Solberg at det dessverre vil komme en rekke slike utspill de neste månedene pga. dårlige gallup-tall. Men samarbeide skal både Høyre og Frp. Det bekreftet de senest denne uka. Jeg både gleder og gruer meg til fortsettelsen.

Se alle

3 kommentarer

 1. Den gamle FrPeren Erik-Ørn Gjems-Onstad støtter Tybring-Gjedde, ikke Jens Onstad..

  Enig i at Tybring-Gjeddes utspill nok er en konsekvens av at FrP har gått markert nedover på meningsmålingene, blant annet til fordel for Høyre. Innvandring og fremmedfrykt er kanskje det eneste som mobiliserer velgerne deres, dessverre.

  Svar

 2. Men: Mobiliserer dette virkelig velgerne deres? Apellerer dette til 30% av den norske befolkning, eller snakkes det til en kjerne fra dagene før opprenskingene og 15%-oppslutning? Jeg er ingen valgforsker, men har ikke Frp fått mer oppslutning ettersom de har moderert og profesjonalisert seg?

  Svar

 3. Jøran Ødegaard 28. august 2010 kl. 17:51

  Hei!
  Jeg tror ikke du får god støtte i påstanden om at FrP har dårlige meningsmålinger. FrP ligger omtrent på samme nivå som for ett år siden. Til tross for Høyres enorme fremgang. Det er rett og slett bemerkelsesverdig.

  Derimot har AP en utfordring på meningsmålingene, men det kjenner du sikkert til;-)

  Ja, selvsagt er Tybring-Gjeddes kronikk en gjennomtenkt markedsføring av FrPs politikk, slik det meste er. Vi jobber hele tiden for å få frem hva vi står for og forskjellen mellom partiene, spesielt forskjellen mellom oss og Arbeiderpartiet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.