Gjensyn: Skattekutt eller eldreomsorg, Jensen?

Jeg tåler kritikk av eldreomsorgen. Selv om den er bygget kraftig ut de siste årene, er det fortsatt for mange blant våre eldste som uroer seg for alderdommen. Derfor skal vi ha en storstilt utbygging av sykehjemsplasser og 24-timers omsorg de neste årene. Men jeg blir regelrett forbannet av å bli tatt i skole av partier som lover både store skattekutt og god eldreomsorg.

Jeg tør se de eldste i øynene og si at for meg og Ap er god og varm eldreomsorg viktigere enn skattekutt til de som har mest fra før.

Kan Carl I. Hagen, Siv Jensen og Frp se de eldre i øyene på samme måte? Det er på tide med et gjensyn på bloggen.

——————–

Publisert 2. september 2009

Har du et problem? Frp har penga. Velkommen til Frp-taksameteret.

Alle som åpner en avis eller ser valgsendingene på TV får med seg at FrP lover mer penger til de fleste gode formål. Samtidig lover de store, store skattelettelser. FrP er ikke spesielt interessert i å vise frem helheten i sin politikk.  Men du trenger ikke være rakettforsker for å forstå at store skattekutt betyr velferdskutt. Også for Frp. Dette er Frp-styrte Fredrikstad er godt eksempel på.

Jeg starter med dette en jobb for å samle inn FrPs løfter lokalt og i riksmediene. Ambisjonen er at vi etter hvert skal kunne lage et regnestykke på hva FrP lover, og vise hvor mye det vil bety i velferdskutt.

La oss først starte med skattekuttene.

Frp har i sitt alternative statsbudsjett for 2009 lovet 29 milliarder kroner i skattekutt. Det er kun for 2009. Ambisjonene til FrP er å kutte 50 milliarder i løpet av stortingsperioden. Siv Jensen har i det siste vært litt uklar på dette beløpet. Men ok, FrP vil minimum kutte mellom 29 – 50 milliarder kroner i skatt i løpet av stortingsperioden.

La oss legge Frps alternative budsjett for 2009 til grunn og plusse på de områdene hvor de har forsterket skattekuttene sine. Ett eksempel på dette er formueskatten. I sitt alternative statsbudsjett for 2009 ville FrP kun gjennomføre enkelte lettelser i formueskatten. Senere har de sagt de vil fjerne den helt. Da blir lettelsen ikke 1,4 milliarder som i deres alternative budsjett, men 10 milliarder.

 Her er noen av skatteløftene:

Løfte nummer 1: Fjerne hele formueskatten. Det koster omlag 10 milliarder kroner ekstra.

Løfte nummer 2: FrP vil fjerne arveavgiften. Det koster omlag 1,8 milliarder kroner ekstra.

Løfte nummer 3: «FrP-pris» på bensin og diesel. Det koster omlag 9 milliarder ekstra.

Løfte nummer 4: Fjerne eiendomsskatten i kommunene. Det koster om lag 6 milliarder kroner (KOSTRA-tall fra 2008).

Løfte nummer 5: Svenske alkolhol- og tobakksavgifter i Norge. Her snakker vi fort om 6-7 milliarder kroner i året hvis Siv Jensen skal gjøre alvor av svenske alkolholpriser i Norge. 

Totalt beløper dette seg til ca 33-34 milliarder kroner. Dette er løfter som Frp har gitt. Jeg er helt sikker på vi skal klare å finne enda flere skatteløfter. Disse løftene kommer i tillegg til de 29 milliardene.

Også andre Frp-løfter koster store milliardsummer:

Løfte nummer 6: FrP vil fjerne NRK-lisensen. Det koster omlag 4 milliarder kroner.

Løfte nummer 7: FrP vil fjerne alle bompenger. Det koster minst 12 milliarder kroner. Dette er en sak som også loves av FrPs kandidater lokalt.

Dette viser at totalt har Frp lovet å gi nesten 67 milliarder i skatte- og avgiftskutt. I tillegg kommer andre forslag som koster flere milliarder.

Dette er greit nok dersom de samtidig hadde sagt hvor de skulle kutte et beløp som var tilsvarende høyt. Det gjør de ikke. I stedet lover de storsatsing på de fleste områder både sentral og lokalt.

Jeg har funnet noen av disse eksemplene, men det finnes helt sikkert flere.

Det er viktig å vite hvor store skatte- og avgiftslettelser og utgiftsøkninger Frp egentlig lover. Derfor oppfordrer jeg alle til sende inn eksempler på Frps milliardløfter som dere kommer over. Så oppdaterer vi Frp-taksameteret fram til valgdagen 14.september.

Og dersom noen av løftene eller tallene som jeg bruker er feil, så retter jeg mer enn gjerne opp disse. Det viktigste er å få en totalsum på hva alle Frps milliardløfter egentlig koster.

Se alle

5 kommentarer

 1. Bra du er villig til å rette feil i din analyse. Det behøves nok. Du tar ikke med noe økt bruk av oljepenger for å finansiere investeringer i f.eks. vei og jernbane. Dere sosialister er rett og slett ikke motakelige for det som er fremført hudrevis av ganger, nemlig at verdiene må skapes FØR de deles. Skattekutt til vanlige folk og mindre bedrifter vil stimulere til økt verdiskaping og flere i arbeid som igjen gir flere skatteytere og sikre bedrifter. Dere har kjørt dere helt fast i skattefella "mest til dem som har mest fra før" (herlighet vi er lei av det!!!!) og jeg tror ikke dere evner å se andre løsninger enn de partiet har trukket ned over ørene deres i altfor lang tid. Desuten vil vi spare MYE penger på å redusere byråkratiet i dette landet. Dere sosialister har en merkelig tendens til å tro at alle andre er idioter og at andre løsninger vil føre til katastrofe. Hvorfor er det ikke katastrofe i f.eks Sverige. De har langt mindre penger og allikevel ingen bompengeskatt langs veiene. Dessuten er staten elendig til å forrvalte våre penger. Sløsing og feilbestillinger i millon/milliardklassen nesten ukentilig og et sykt byråkrati som skulle tilsi at vi var mange ganger flere innbyggere i dette landet. Trekk sosialist-hatten opp over øynene å TENK NYTT. Folk er mye bedre på å bruke sine egne hardt tjente penger enn staten er. Som avgiftsargument brukes ofte at alt er gratis i norge. TULL. ALT KOSTER. Sykehus, lege, tannlege, eldreomsorg, private grunnskoler, død, formue, ALT vi kjøper har en avgift og til og med din egen bolig må du skatte av både en og to ganger. Jeg har sikker glemt masse, men dette er da MER ENN ILLE NOK. Pengene vi tjener er våre penger ikke statens.

  Svar

 2. Frp har littå balansere i regnskapet sitt. Men hva gjør vi med de 800.000 som i dag skal utgjøre arbeidsstyrken men som er på atføring, trygd etc etc og smo koster oss over 300 milliarder i året?

  Om vi får disse i arbeid så kan vi kutte bård her og der. er ikke det av interesse for Ap å få dette til å funke? For du er enig i at om vi fikk folk vekk fra trygdesystemet og inn i produksjon så kunne vi ha unnet oss noen lettelser?

  Svar

 3. I tillegg har vi eiendomsskandalen i Tönsberg,som er foremål for politietterforskning.Det er en krevende jobb å holde orden på alle utspill,men belysning av en del FRP-eres moral,og ev.lovbrudd må også holdes öye på

  Svar

 4. Frp er de eneste som tenker på oss NORDMENN, pengene skal ikke til de som kommer til norge KUN FOR Å UTNYTTE VELFERDSSTATEN og SKATTEPENGENE TIL FOLK SOM JOBBER OG SLITER, sender penger ut av landet i ufattelig naivitet om å hjelpe! HALLO! Vokn opp!
  Politikere lever i en fantasi og en luksus boble og er stokka dumme som ikke ser at de ødelegger Norge. Tåler de ikke OLA og KARI NORDMANN?
  Jeg har en 22 år gammel datter med en fra Marroco, han har tre barn men aldri betalt farsbidrag! Kom tilbake til Norge for ti år siden. Etter han kom hit har han kjøpt leilighet og fått seg en ganske god slump penger i banken der MEN jobber neste ikke! Gift med en flott dame som driver reisebyrå men som min datter sier blir bare utnyttet.Inn på dette reisebyrået kommer innvandrere og asyl-søkere inn for å kjøpe billetter til seg eller familien for de skal på ferie til hjemmlandet som de har rømt fra og er i fare i!!!!! HALLO! Denne damen her blir godt kjent med kundene sine og mangen av disse jobber ikke!
  Søskenbarnet til datteren min spurte om de kunne gifte seg slik at han kunne komme inn i landet, dette er bare for noen måneder siden. Hun ble kvalm, også kamerater av faren som bor i Marroco.
  Datteren min er veldig glad i faren sin men vet godt at han utnytter landet!
  En norsk ex. av han fikk han inn i landet for ti år siden fordi hun ville at han skulle ha kontakt med de tre barna sine, men etter en god stund så så hun at det var han ikke intressert i ble skuffet og ville ha han ut, da klarte han å gifte seg med en jente han bare utnytter. Dette er ikke sunt eller bra for min datter å se på. Datteren min sier selv at de folka er fabelaktige til å manipulerer og lyve og det er det jo bevis på siden politikerene biter på! Herregud de er dumme!
  Min datter kom å sa til meg for noen månender siden at "mamma, jeg tror jeg begynner å bli rasist". Hun sa det slik at hun var sjokket selv og med en stemme som var fortvilet og virkelig lei seg " nå klarer jeg ikke å høre eller se på mer av denne galskapen de holder på med".
  Jeg forsto jo hvorfor hun sa det for hun har fortalt meg hva hun ser og har hørt opp igjennom årene når hun er sammen med faren og kameratene med og uten familie, alle er de innvandrere! De ler hvor dumme vi er og mere til.
  Når de har samlet opp penger i sitt hjemland mens de bor her i Norge så vil de flytte hjem igjen,de liker seg egentligt ikke her, DET ER BARE PENGENE.
  Hun er veldig glad i faren sin og har ett veldig godt forhold og derfor får hun vite så mye negative ting at det har gjordt henne dårlig, skattepengene blir utnyttet og ser hvordan nordmennene har det i forhold. Hun har ikke orket å reise så mye til farennå som hun gjorde for hun blir dårlig av å høre å se galskapen,de lever som grever, stjeler design klær, ruser seg…Hvordan har de råd? Det er ufatteligt, men de sier noe annet hvist man spør om de klare seg med penger, plutseligt høres det ut som om de er fattige. Uff, dette er kvalmt…Dette er trist og vondt å se hvordan hun har det med dette som POLITIKERNE HAR SKAPT.
  En bekjent har to jenter 17 og 19 år med en innvandrer som har vært her i over tyve år, de forteller at har alltid klagd på Norge,brant det Norske flagget mens de så på…de spurte han hvorfor han ikke flytter til hjemlandet siden han klaget, det var PENGENE men han skal flytte tilbake når han blir pensjonist for da er han rik. Ny familie med tre små barn med ikke-norsk kone, flott hus og eier hus i sitt eget land med tre leiligheter i,vanlig jobb, er mye sykemeldt, gidder ikke å jobbe sier barna………Jenta på 19 gikk til faren å sa at hun var gravid, (har nettopp fått barnet og lever med med barnefaren!) Han skulle skyte henne og babyen og kalte henne for hore og det var også moren og den andre datteren hans.
  Kunne fortalt enda mer om liggnende historier om hvordan skattepengen til Nordmenn blir utnyttet, helt ufatteligt at ingen ser det…dette er virkeligheten! Vokn opp! Nå er det på tide att Ola og Kari Nordmann får menneskeverd for det er det ikke her!!! Det er ikke kvalitet på noe!
  Hva er den matrielle goden når man lever med bekymringer om å klare seg, skatter på skatter, avgifter på avgifter…her tar de livskvaliteten til folk.
  Folk fryser i husene sine for de har ikke råd å etterisolere, venniner som har arvet hus etter foreldrene sine (mistet de i ung alder) men har ikke råd å fikse det som må og ser nesten ut som rønner…nå er jeg forbanna! Nå er det på tide å få den livskvaliteten som det Norske folk har krav på!!!!!! For det er for mye galskap å høre hvordan Nordmenn har det i de forskjellige situasjonene de er oppe i. De kjenner folk i andre land som sier de er ganske overrasket over å høre hvordan ting er her i ett av verdens rikeste land, at de har det bedre, men det er en vanskelig nøtt å svelge for politikerne for de vil så gjerne få oss til å tro at vi lever i ett av verdens beste land.
  Politikerene tar livsgnisten til folk, folk blir deprimert, utvikler angs…
  Hva forsvarer de dette med? Ikke la deg lurer av svaret deres…
  Sykehuser med topp apparater som kan redde liv, kvalitet på skoler veier…hvor er kvaliteten i hele Norge som folk har krav på?
  Helt utrolig at politikerne får lønn og de hårreisende godene de har av å ødelegge folk og land.

  Svar

 5. Hvor kommer lønna og alle de flotte godene politikerne har fra?
  Hvem betaler luksus hotellene de bor i når de er på jobb?
  Hvem betaler alle reisene med privatfly til disse folka?
  Privat sjøfører?
  Fri husleie?
  Alle skattene og avgiftene og det som er tar knekken på mang en Ola og Kari Nordmann, dere tar livet av folk! Ett land som er fult av deprimerte folk, syke av angst.
  Skattene og avgiftene folk betaler skal tilbake til folka!
  Dette er galskap av hva nordmenn finner seg i!!!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.