Høyres jakt på null- og minimumskatteyteren

Er du selv økonom eller kjenner du en? På vegne av Høyre starter jeg i dag jakten på null- og minimumskatteyteren.

Høyre vil fjerne formueskatten. Greit nok. Problemet er bare formueskatten er den skatten som i dag gjør at de aller rikeste i Norge faktisk betaler skatt. I tillegg skaffer som kjent formueskatten 15,5 milliarder til felleskassa og bidrar til omfordeling i samfunnet. Men det lar vi ligge nå.

Fordi svært få i Norge er for null- eller minimusskatteytere, har Høyre også blitt mot dette. Og de har nå erkjent at dette er problem de vil gjøre noe med samtidig som de fjerner formueskatten. Hør bare her:

«Hvis vi fjerner formuesskatten helt, må vi finne andre måter å sikre at også de aller rikeste betaler skatt».

Jan Tore Sanner, 01.07.2009 til VG

«Høyre vil ikke fjerne hele formuesskatten, før vi har på plass et system som sikrer at også de aller rikeste betaler skatt»

Jan Tore Sanner, 27.10.2012 til VG

Dette ble også bekreftet av partileder Erna Solberg på pressekonferansen om Høyres alternative budsjett denne uka.

Mens Arbeiderpartiet har styrt landet, har Høyre altså hatt syv år på seg til å ha seminarer og diskusjonsgrupper om hvordan man skulle få til nettopp dette. Det har de ikke klart. I stedet skylder Høyre på at dette er så komplisert at man ikke bare kan utvikle politikk på området sånn uten videre.  Javel? Så de det for komplisert å skattlegge de rikeste i Norge? Men politikk som angår folk flest – økte barnehagepriser, økt matmoms og store usosiale kutt i statsbudsjettet er det fullt mulig å presentere ny politikk og nye løsninger på – men ikke hvordan de rikeste også skal bidra gjennom skattesystemet? Det er for dårlig.

Derfor starter jeg i dag en hjelpeaksjon til støtte for Erna Solberg og Jan Tore Sanners utrettelig kamp for å skattlegge de rike. Det ser nemlig ut som de har vilje, men ikke evne til å få til det.

Send inn dine forslag, tips bekjente som har greie på økonomi og delta i dugnaden på her på bloggen og på twitter.

Bruk hastag #hjelpernaogjantore

Se alle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.