Høyres skattebløff

Var det noen som sa at Erna Solberg og Høyre hadde lagt vekk planene om skattekutt for Norge? Det er selvsagt bare tull.

Tabellen over viser hva Høyre selv har foreslått eller sier de skal foreslå. Når de i tillegg for første gang har åpnet for samarbeid med Fremskrittspartiet, sier det seg selv at skatt blir et hovedtema. Min oppsummering fra i sommer, viste jo at Frp har lovet skatte- og avgiftskutt på over 100 milliarder kroner.

I en tid hvor landet skriker etter å investere mer i fellesoppdragene og fellesarenaene våre som sykehus, kunnskap, veier og eldreomsorg, er det uforståelig for meg at vi skal bruke flere ti-talls milliarder kroner på lavere skatt til hver og en av oss. Men det er dette som er Høyre og Frp-samarbeidets sanne ansikt, folkens.

————-

Til journalister og andre dokumentasjonshungrige:

Forslag om avvikling av formueskatt og arveavgift finner du på side 30  i utkast til nytt partiprogram for Høyre 2013-2017 og i en rekke medieutspill. Sjekk f. eks nestleder og finanspolitisk talsmann Jan Tore Sanner 27. september 2012 på twitter:

 

 

 

 

 

 

Økt minstefradrag, reduksjon i toppskatten, økte avskrivningsregler, redusert pensjonistskatt og diverse andre forslag finner du på sidene 94-95 i Høyres alternative budsjett for 2012. (Finnes ikke på Høyres nettsider lengre, men kan lastes ned her: Høyres alternative budsjett )

Forslaget om å aktivt arbeide for å trappe ned og fjerne den lokale eiendomsskatten er hentet fra Høyres utkast til partiprogram for 2013-2017 på side 40. Dette står også omtalt i Høyres program for 2009-2013 på side 55.

Kjenner du til flere forslag som jeg har utelatt eller er du Høyre-mann og mener enkelte av skattekutt-forslagene ikke lengre gjelder eller består? Send meg en epost eller legg igjen en kommentar. 

Se alle

3 kommentarer

 1. Det å bruke penger på skattelette er noe tullete å si når man har så store overskudd.
  Det saken i realiteten er å kontrollere trykket i økonomien.
  Når man senker skatter får folk mer å bruke og staten kan da bruke mindre.
  Dette er det AP og Torgeir er hysterisk redde for – for i deres verden er penger = stemmer.
  Penger på helse, skoler, veier osv. Vi har visst ikke byråkrati i Norge – og det er jo så bra at de rødgrønne har effektivisert bort den.

  Før hadde vi insentiver til å spare i Norge.
  Det var pansjonssparing med skattefradrag. Boligsparing med skattefradrag. Osv osv osv.
  Dette ble i stor grad fjernet. Og – man fikk det man bad om. Folk sparer ikke så mye lenger. Forbruket gikk opp, med forbruket gikk prisene opp og vi har nå mer gjeld enn noen gang før.
  Dette er det mange land som har brent seg på og vi er visst nødt til å gå i samme fella her før vi lærer.

  En annen sak som Torgeir tok opp med Sanner på radioen er at det er så få bedrifter som går med underskudd og lider pga formuesskatten.
  De kranglet seg i mellom om det var "ufarlige" 1,5% eller det noe større tallet 20.000 bedrifter.
  Det er sikkert riktig begge deler, men dette illustrerer hvor kranglete politikerne er om småting. Kan man ikke bare si det, da, Torgeir. 1,5% er 20.000!

  Folk har gått på skole i dette landet. De vet at prosent representerer et tall. Det er lenge jeg har gått på skolen, men jeg håper fellesskapsskolen lærer bort prosentregning enda.

  Så – til deg, Torgeir. Du som er så opptatt av at det kan komme folk som ikke betaler skatt i dag :
  Hvor mange er det som kommer til å bli nullskatteytere om formuesskatten forsvinner? 1,5% ? 20.000? 1000?

  Håper på svar
  Håkon

  Svar

 2. […] er ikke perfekt. Men det er det beste vi har. En ensidig fjerning slik Høyre og FrP går inn for, vil være oppskriften på å gjeninnføre nullskatteyteren i Norge, gi klart større forskjeller i […]

  Svar

 3. Den nye regjeringen har allerede kuttet 7 milliarder på AP sitt budsjett så dette går fint.

  At AP sin eneste løsning er å heve skatter og avgifter vet jo alle. Da kan AP søle bort enda mere penger på månelandinger og mislykkede prosjekt.

  Pluss bruke 800.000 på båt til Jens og gi han lav taskt på arv av hytte på Hvaler.

  Jens blir nå vel den tredje statsminister fra AP som blir nullskatteyter.

  Du må da bli litt flau du også.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.