Hvem vil ta ansvaret for halshugging av Krekar?

 Jonas G. Støre, utenriksminister:

«Det jeg frykter er at Krekar i det øyeblikket han går av flyet i Irak, vil bli fulgt til galgen eller torturkammeret. Og at halshuggingen av ham vil bli direktesendt på internasjonalt fjernsyn samtidig som Krekar vifter med et brev underskrevet av Jonas Gahr Støre og den rødgrønne regjeringen i Norge». 

Kjenner du igjen hvordan norske myndigheter kommenterer Krekar-saken? Ikke det? Det gjør ikke jeg heller. Men dette er hvordan jeg ville satt ord på det de fleste anstendige mennesker mener om saken i Norge.

Vi vil ha Krekar ut. Så fort som mulig.  Men ikke for en hver pris.

Da må vi i mellomtiden slutte å prate om saken på et nivå de færreste av oss forstår («internasjonale konvensjoner», «returforutsetninger for Krekar er uendret» osv.). Vi må beskrive det vi livredde for. At Norge skal falle ned på samme nivå som terroristene gjennom indirekte godkjenne tortur og dødsstraff mot folk vi ikke liker. Hvis vi mener dette er akseptable virkemidler, burde vi gjennomføre dette i Norge. Men det gjør vi ikke.  Heldigvis.

Tar du ansvaret hvis Krekar blir torturert og skutt for åpent kamera på CNN, statsminister Siv Jensen?

Oppdater 23. juli kl 11:13: Jeg har nå funnet en kar som har baller nok hvis ikke Siv J tør sette menneskerettigheter og annet tull til side. På VGnett torsdag, sier Tom Staalhe (Frp) at det er helt greit om Krekar risikerer dødsstraff i Irak.

Hva mener du om dette, Siv Jensen?

Se alle

15 kommentarer

 1. Hei Torgeir!
  Endelig noen som sier ting på en grei måte. Hvordan ting henger sammen og er komplisert. Selv har jeg på facebook tatt til orde for at politiet må forfølge Krekar med alle midler, og behandle han på samme måte som de har behandlet vane-kriminelle. Fengsle dem for det miinste lovbrudd, for å beskytte samfunnet. Jeg vil ikke ha en gående rundt i nabolaget som sier han vil drepe meg. For det er det Krekar sier. Og når noen sier de vil drepe meg, så vil jeg beskytte meg selv først og fremst.
  Derfor er det nesten en fristende tanke å la han bli halshugget i hjemlandet. Men jeg vil ikke gi etter for en slik fristende tanke, da det setter meg på samme nivå som det jeg vil kjempe imot.
  Jeg har tro på en rettsstat.
  Og i en rettsstat har folk krav på beskyttelse mot mordere, eller folk som truer oss på livet slik Krekar gjør.
  Derfor bør han i det minste fengsles.
  Å la en morder gå løs og planlegge drap på nordmenn er ikke noe en norsk Regjering kan være stolt av, og det vil være en mine under valgkampen. Uten at det skal være det viktigste. Denne saken er viktigere enn et valg, og mye mer komplisert.
  Skulle bare ønske at FrP også kunne se noen nyanser i debatten.
  Lykke til!

  Svar

 2. […] Jeg anbefaler forøvrig følgende bloggpost fra stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen: Hvem vil ta ansvaret for halshugging av Krekar? […]

  Svar

 3. […] Jeg anbefaler forøvrig følgende bloggpost fra stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen: Hvem vil ta ansvaret for halshugging av Krekar? […]

  Svar

 4. Hvis det er dette brevet man er mest bekymret for kan man vel skrive det med jukseblekk? ;)

  Svar

 5. Jeg tar gjerne asnavaret jeg, send ham ut da!

  Svar

 6. Klart hun gjør og ikke bare det bare vent til Frp vinner valget da blir det nok vei i vellinga,de må da høre på hirden så klart.Det blir spennende å se hva de kommer til å gjøre med meningsmotstanderne sine skal man ta hirden som kommenterer i DB/VG for god fisk er alle til venstre for Høyre og Frp landssvikere og kommunister som bør stilles for riksrett og avlives,så hvis hun ikke følger opp vil nok stemmekveget tørke ut som en sølepytt i solsteika.Så Tysk utgave av mange av disse kommentatorene her om søndagen,da var det om nynasister i en kriminalserie som heter Tatort det var som å lese kommenta feltet i DB vedrørernde innandrere flere av disse kommentatorererne hadde passet rett inn i nassegjngen,lurer forresten på om de sitter foran PC skjermen iført militære gevanter en skulle nesten tro det.Harald hvorfor trår du ikke til sjøl da og tar saken i dine egne hender ifølge dere i Frp så får dere jo bare et hotell opphold så hva nøler du etter,det blir hevdet at S J har baller ja det skulle ikke forundre meg.Mvh T J

  Svar

 7. Takk for kommentarene. Jeg kjenner jeg blir rasende på hele fyren og saken. Mullah Krekar er den største truselen mot integrering og inkludering i Norge.

  Når det gjelder Frp og Krekar hadde det jo vært et spennende eksperiment å la dem vinne stortingsvalget. Det ville vi fått svaret på hvor drøy politikk vi ville få på området. Mitt stalltips er at pipa ville fått en helt annen lyd når ansvaret tynger på skuldrene.

  Svar

 8. Kommentar til det du skriver om Krekar-saken:
  Jeg er helt enig i din beskrivelse av situasjonen og at vi ikke skal være barbariske.

  Det er bare det at hvis noen oppfører seg barbarisk mot deg, så er det muligens litt dumt for deg om du ikke oppfører deg barbarisk mot barbaren. Resten behøver jeg vel ikke å forklare, det sier seg vel selv?

  Svar

 9. Forøvrig har vi Norske fengsler betalt av skattebetalernes penger som Siv jensen vill ha sagt :=)

  Svar

 10. Jeg hadde gladelig tatt ansvar for at Krekar ble halshugd. Bare be Støre ta kontakt dersom han og norske myndigheter ombestemmer seg.

  Svar

 11. Med FRP bak roret blir vi like stor bananrepublikk som kurdistan eller andre steder FRP vil sende folk til.

  De samme internasjonale avtalene som beskytter Krekar beskytter også lille Norge mot å bli voldtatt av større og sterkere nasjoner.
  Vårt samfunn er godt utviklet og å la FRP sende han tilbake uten garantier vil slå tilbake på oss selv.

  HVorfor hater enkelte Krekar så mye at de er villige til å selge/gi bort alle statens inntekter for å bli kvitt han ?
  Hva gidder å bry seg når vi er like fattige som vi var på 50-tallet ??

  Svar

 12. Arbeiderpartiet tar ansvaret her. Rottepartiet !!

  Svar

 13. Mohamed Abdishazan 11. august 2009 kl. 16:20

  Jeg syns det er på tide at FrP slutter med denne tåkeleggingen og sier klart og tydelig om de er for dødsstraff eller ei.

  Svar

 14. Mohamed Abdishazan 11. august 2009 kl. 16:31

  Trond skrev:
  "Det er bare det at hvis noen oppfører seg barbarisk mot deg, så er det muligens litt dumt for deg om du ikke oppfører deg barbarisk mot barbaren. Resten behøver jeg vel ikke å forklare, det sier seg vel selv?"

  Mohamed:
  Vel det er i for seg forståelig. Men en tysk filosof ved navnet Nietzsche sa – "He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster".

  Dette forteller oss rett og slett at vi ikke kan synke ned til det samme nivået som barbaren, uansett hvem det er. Noe Tom Staahle fra FrP (hvis han sitert riktig) sier seg villig til å gjøre.

  Svar

 15. Krekar bør gis til Amerikanerne, så kan det ble deres ansvar.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.