Hvorfor lar du Høyre kjøre over deg, Siv Jensen (Frp)?

Det kan ikke være lett å være Siv Jensen (Frp) om dagen. Gang på gang blir hennes egne valgløfter avlyst av mulig samarbeidspartner Erna Solberg. I går toppet det seg på Høyres pressekonferanse hvor Erna Solberg slår fast at hun vil følge handlingsregelen. Til Dagens Næringsliv sier hun: – Ja, jeg vil som statsminister følge handlingsregelen. Som kjent er et av varemerkene til Frp kamp mot handlingsregelen for bruk av oljepenger. De har sin egen regel som Høyre nå altså har satt bom stopp for.

Dette er ikke første gang Solberg og Høyre har spent ben under Frps kjernesaker denne våren:

I VG den 15. januar ble statlig finansiering av eldreomsorg ble tatt av plakaten.

I Aftenposten den 5. mai stengte Høyre bommen for FrPs samferdselspolitikk.

I Dagbladet den 14. mai ble FrPs ønske om en omlegging av asylpolitikken kansellert.

Høyre-ledelsen har gjentatte ganger sagt at de ikke ønsker å forhandle før valget. At det er valgresultatet som skal avgjøre styrkeforholdet hvis Høyre-partiene skulle vinne i september. Men det kan synes som dette ikke gjelder Frps kjernesaker? Her ser det ut som om Erna Solberg er i full gang med forhandlingen, men uten at hennes finansministerkandidat Siv Jensen har et ord med i laget.

Jeg har fått med meg at Siv Jensen har pressekonferanse fredag. I den forbindelse har jeg forfattet et forslag til et enkelt brev med en opplistning av hva jeg oppfatter er viktige Frp-løfter til velgerne.  Før Erna Solberg og Høyre avlyser flere Frp-løfter, hadde det kanskje vært en ide at Siv Jensen klargjorde sine kampsaker.

For du står vel fortsatt ved løftene, Siv?

Se alle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.