Ja, vi elsker norske småbedrifter!

Vi har jobbet lenge med saken. Og saken er krevende. Men resultatet er likevel strålende. Dagens gladmelding er at de minste bedriftene får mulighet til selv å velge bort revisjonen. Dette er etter min mening det største forenklingstiltaket rettet mot norsk næringsliv og arbeidsplasser noensinne. Vi snakker her fort om en mindrekostnad i milliardklassen for norske småbedrifter. Og samtidig varsler vi større skattekontroll og mange ris bak speilet til de bedriftseierne som forsøker seg på svinn og rot.

Var det noen som sa skape og dele?

Se alle

7 kommentarer

 1. Har du saken også ??

  Glad for alt som forenkler hverdagen. På tide- sjekk også
  "Selvstendige Arbeidere krever like rettigheter"

  setter fokus på REELLE utfordringer for mennesker som
  setter egen økonomi på spille for å skape verdier i Norge.

  Svar

 2. Dere snakker om miindrekostnad for små bedrifter i milliardklassen.
  Det er godt at dere endelig har sett og forstått dette.

  Håper på mer forenkling – og velkommen etter.

  Svar

 3. Jeg sier ja takk til denne forenkling. Ved å fjerne revisjonsplikt.

  Svar

 4. Foreløpig ikke kommet noe konkret mht hvilke kontroller som skal erstatte revisjonsplikten. I praksis har denne delen av næringslivet vært helt unntatt fra offentlig kontroll etter omleggingen av skatteetaten. Skal det bygges opp offentlige kotrollorganer til erstatning for ordningen med frittstående revisjon? Hvor er i så fall gevinsten?

  Eller er forslaget basert på en forventning om at den aktuelle del av næringslivet holder en stisk standard som sikrer et liv innenfor gjeldende avgifts- og skatteregler. Skulle selvsagt ønske at dette var tilfellet, men har gjennom lang fartstid i næringslivet erfart noe helt annet.

  Spørsmålet er mao om kostnaden skal flyttes over på det offentlige eller om man er villig til å risikere lavere skatte- og avgiftsproveny som følge av nyordingen.

  Og til sist, hvorfor skal næringsdrift i en form som fritar for personlig risiko sidestilles med drift som personlig ansvarlig (ANS ol.)? Ville det ikke vært enklere å henvise til reglene for ANS?

  Og yttreligere, den kontrollen i Brønnøysund som finansministeren viser til, hva er det?

  Svar

 5. Dette er veldig bra!!!

  Svar

 6. klaus grendstad 31. desember 2010 kl. 00:15

  bruker regnskapsbyrå på mine dokumenter ,for dette betaler jeg 7000 kr- iåret. for og dekke inn merarbeid mottok jeg før jul en giro på 800 kr. dette til dekning av merarbeid. menn jeg er for nyordningen likevell.

  Svar

 7. If you own a gas guzzler, try trading with a relative or neighbor for a smaller vehicle while you vacation. (Make sure that insurance policies on both vehicles are in order first.) * Use your feet! Once you get to your destination, walk whenever possible,<a href='http://www.mbtskobutikk.com/&#039; title="mbt sko" target="_blank"><strong>mbt sko</strong></a>. Walking is how you really get to know an area. Save money, save the environment – and have more cash to spend on your vacation!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.