Jeg vil ønske Stein Erik Hagen god tur til Sveits.

Huff. Det kan ikke være lett å være milliardær i det FN omtaler som et av verdens rikeste og beste land å bo i. Etter å ha tjent seg søkkrik i det lille sosialdemokratiske paradiset i nord, forlater Rimi-Hagen Norge. Jeg ønsker deg god tur, Hagen.

Det er sjelden man ser mer famøse opptredener på TV enn TV2-nyhetenes sak i går kveld om at Stein Erik Hagen og hans familie flytter fra Norge til Sveits pga formueskatten og den fæle rød-grønne regjeringene. 

Jeg vil gi deg et lite medietips, Hagen. Når folk vet du er god for ca 20 milliarder kroner, men likevel ønsker å klage på formueskatten – ikke inviter pressen hjem til ditt 20-millioners hytte i skjærgården ved Kragerø. Designhytte, eget utkikkstårn, stort svømmebasseng og generelt lite IKEA passer dårlig inn hvis man mener man betaler så mye skatt at man er i ferd med å gå konk. Det var en patetisk forestilling vi var vitne til.

For hva er det Stein Erik Hagen er så forbannet på? Han er forbannet på den skatten som aller, aller tydeligst skiller mellom de som har mye penger og de som har mer normale inntekter. Formueskatten.  Vet du hvor mye man i gjennomsnitt betaler i formueskatt hvis man har under 150 00 i bruttoinntekt? 300 kr. Men hva hvis er blant dem som tjener over 3 mill?  Da betaler man i snitt over 660 00 kr i formueskatt (Kilde: Lotte, SSB).

Jeg antar Stein Erik Hagen mener han er i den siste gruppa. Og jeg mener han skal være der i likhet med andre som har vært flinke og heldige nok til å tjene gode penger i Norge. Men dette mener Hagen er feil og mener Frp er det partiet som tjener hans familie best. Frp går nemlig inn for å kutte skattene kraftig – og Hagen er ikke dummere enn at han forstår at dette vil føre til store skattekutt for ham selv og familien. Snakk om rene ord for penga!

Norge er et spleiselag hvor vi forsøker å leve etter prinsippet «Yt etter evne – få etter behov». Det blir noe veldig, veldig rart når mennesker og familier som til de grader har evne til å yte til fellesskapet pakker kofferten og reiser. Jeg er enig med finansministeren som sier Hagen har råd til å være med på spleiselaget og at han nå stikker av fra regninga.

Oppdatert 25.juli: Nå var det visstnok kun resten av familien som skulle flytte til Sveits. Med 90 prosent av milliardene. Hagen selv skal komme etter senere. 

Og det er flere som reagerer på begrunnelsen for flyttingen.  Artur Buchardt kaller det hele selvhøytidelig vås på VGNett lørdag. Samme nettsted rapporterer om omdømmeeksperter som ikke er imponerte over Hagens opptreden. Jeg er altså ikke alene om å mene at begrunnelsen for flyttingen er patetisk.

Se alle

7 kommentarer

 1. Erling Løken Andersen 24. juli 2009 kl. 21:54

  Akk, dere sosialister… :)

  Dette handler ikke om pengene; dette handler om prinsipper.

  Nærmere bestemt det blodig urettferdige prinsippet om at man først skal betale inntekts- eller utbytteskatt, deretter formueskatt – og så eiendomsskatt og arveskatt på toppen.

  I realiteten blir de samme pengene skattet 2-3-4 ganger.

  Det er et prinsipp for mange – Hagen og meg selv inkludert – syntes er urettferdig. Legg heller hele skattebyrden i inntekts- og utbytteskatten, slik at dersom man først har tjent og skattet av pengene, så er man ferdig med skatt for all tid. Det ville føles mye mer rettferdig – og samtidig stimulert til større økonomisk vekst for Norge totalt sett; all den tid slapp å bekymre seg for fremtidige, utestående skatter.

  Svar

 2. Ronny Whitebear 25. juli 2009 kl. 01:07

  Jeg synes det er synd at Hagen reiser fra norge.Hagen er en mann som har skaffet tusenvis av innbyggere i dette landet jobb og har bidrat med flere hundre millioner til statskassa som de rødgrønne stort sett bare kan spare.Det er en SKAM måten de rødgrønne behandler Hagen og familien.Jeg skulle ønske det var de rødgrønne jeg ønsket god tur til,men det er vel en drøm som vil ta litt tid for VIL bli gjortSkulle gjerne ha reist selv.Ønsker Hagen og familien lykke til i et`ikke kimmenistisk land

  Svar

 3. DRITBRA, TORGEIR!

  Svar

 4. Ordvalg blir bare teknikk her Torgeir og glem Hagen, han er bare et symptom på det svært mange med langt lavere inntekter føler. Landets ledere bør verdsette mennesker som satser og risikerer mye på en langt bedre måte. Lotto-millionærer hylles som helter i Norge mens hardtarbeidende millionærer henges ut som egoister og snyltere. Dette er veldig feil. Dette er mennesker som har satset alt, kanskje pantsatt hus og hjem, tatt ut liten eller ingen lønn i lange perioder og som atpåtil lever uten sikkerhetsnett og goder som 7 1/2 times dag, sykepenger eller dagpenger dersom noe går galt.
  Prøv å forstå at dette dreier seg om retten til å føle seg verdsatt, selv om men tjener litt mer enn ansatte i stat og kommune fordi man etter mange år med hardt arbeid har lykkes med en forretningside.

  Jeg snakker IKKE for Hagen men for alle vanlige folk som føler det samme, men kanskje med mye større grunn enn Hagen…

  Svar

 5. Hva er det med dere sosialister ?
  Klarer dere ikke forholde dere til virkelighetens verden ?
  Dere ignorerer jo kollektivt fakta i saken!

  Saken er at Hagen ikke er uenig med skattetrykket i Norge. Han betaler gjerne de samme kronene i skatt.
  Det han er uenig i er måten det skattes på. Han ser gjerne at kronene man betaler i formueskatt blir lagt på andre skatter. F.eks. overskuddsskatt.

  Dette får dere til å bli at han ikke vil betale skatt, er gjerrig og så motbydelig at han må hundses offentlig og henges ut i gapestokk.

  Skikkelig dårlig av dere, Torgeir!
  Det går an å behandle folk ordentlig selv om de er rike!

  Svar

 6. Når skal du gi deg som politiker og begynne å jobbe for andre folk?? Du er helt udugelig som politiker og er i Norges sleipeste parti ! Også en ting til. Hvorfor blander du deg borti Stein Erik Hagen?? Kan ikke han gjøre som han vil ??

  Svar

 7. Passion is without a doubt weak by inception, it also ages deeper with each passing year in case it is properly fertilized.
  casquettes ny http://www.casquettes-pascher.com/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.