Jens eller Jensen. Hvem vil du ha som statsminister?

Snart bare en uke igjen til valget. Nå skal alt avgjøres. Til syvende og sist tror jeg det som vil telle mest for flest folk, er hvem man ønsker som statsminister de neste fire årene. Og selv om Erna rapper noen velgere fra Frp, mener jeg valget reelt sett står mellom Siv Jensen og Jens Stoltenberg.

Og her går Stoltenberg Jensen en høy gang. Mot slutten av valgkampen svarer nesten 50 prosent av velgerne at statsminister Stoltenberg gjør en god jobb. Kun 10 prosent mener samme mann gjør en dårlig jobb. Og spør man folk om hvem man ønsker som statsminister, rekker ikke Frps Siv Jensen Stoltenberg til knærne engang.

Mange velgere har ikke bestemt seg en uke før valglokalene stenger. Hovedgrunnen til at jeg mener vi har en fair sjanse til en ny valgseier, er at jeg tror folk vil sette tryggheten de føler med Jens ved roret i  første rekke når det blir alvor.  Arbeiderpartiet har en historisk arv med seg i kampen mot arbeidsledighet. Og nå opplever vi at historien gjentar seg på nytt. Da må vi gjøre det vi er best på. Trygg styring og kamp mot arbeidsledighet.

«La Frp få en sjanse» hører jeg stadig folk si. Ikke tale om, svarer jeg da. Det er alltid festlig å strø om seg med milliardløfter i hver TV-debatt. Eller ta sjansen på økonomiske eksperimenter i med- og oppgangstider. Det er noe helt annet å ta sjansen på noe sånt i når uværet setter inn. Og de fleste i Norge har fått med seg at vi i vinter har opplevd det verste økonomiske tilbakeslaget siden 1930-tallet.

Jeg tror statsministerspørsmålet kan avgjøre valget neste mandag.  Hvilken statsminister vil du våkne opp til tirsdag 15. september?

Se alle

12 kommentarer

 1. Eg vil ha 4 nye år med Jens ved roret. Jensen har kun lovnader som eg ikkje tror høll mål.

  Svar

 2. P3 Morgen hadde en konkurranse for en uke eller to siden; Hvis du kunne tegne en hvilken som helst forsikring, hva ville du da forsikre deg mot? Vinneren ville forsikre seg mot å tape i lotto. Ikke dumt. Jeg ville forsikret Norge i tilfelle Frp kom i regjeringsposisjon.

  Jeg tror du har rett i at trygghet og langsiktig styring er viktig for mange – viktigere nå enn tidligere. Jeg håper bare de virkelig ser potensialet i en fortsatt rødgrønn regjering, og ikke kun bruker stemmen mot Frp. Jeg ser for meg at Venstre kan få en del flere stemmer, med de konsekvenser det kan få… Hvem vet hvor Sponheim hopper?

  Dette valget er utrolig spennende. Det som skjer etterpå er minst like spennende.

  Svar

 3. Vi velger selvfølgelig en borgerlig statsminister, ikke Jens og Kristin som sammen sørger for at foreldrene dine må betale skatt når huset deres er gjeldfritt og at du må betale skatt når de dør. Barna dine blir puttet i barnehage eller skole hele dagen så du ikke ser dem og ingen får velge løsninger selv eller disponere mer enn en liten del av sin egen lønn. Selv ikke bestemora di får velge den omsorgen hun synes er best. Små barn vil miste retten til å kjenne pappa'n sin og barn som desperat trenger en ny skole vil bli nektet det.
  Den eneste de faktisk greier å passe veldig godt på er en ved navn mullah Krekar.

  Svar

 4. Jens Jensen styrer Norge uansett!

  Har aldri vært så likegyldig til et valg. Fryktelige typer alle de tre toneangivende kandidatene til statsministervervet.
  Et valg hvor det er Røkke-kapitalismen som står mot Stein-Erik Hagen-kapitalismen, fortsatt NATO-medlemskap, deltagelse i USAs Afghanistankrig, fortsatt ukritisk implementering av EU-direktiver og de facto nedleggelse av "det norske samfunnet", slik vi har kjent det. – De står for så å si det samme alle sammen.
  Uansett vil jo broilere uten arbeidslivserfaring som Michaelsen tjene fett på liksomstyringen av samfunnskuta, mens politikerFORAKTEN øker. Det sistnevnte må sees på som et lite lys i enden av tunnellen.

  Norge trenger mer gjennomgripende forandringer en hva dette valget gir oss stemmeberrettigete mulighet til å få til.

  Svar

 5. Regjeringen sløser bort flere hundre milloner av pengene våre, nå sist på ubrukelig signalsystem til NSB – Og det er ikke første gang, og garantert ikke siste… Stem blått nå og få avviklet byrokrati og de rødgrønnes enorme pengesløseri. Og de snakker om andre partiers budsjett som bruker penger som fulle sjøfolk selv, helt uten styring.

  Svar

 6. VIRUSVARSEL !!! Ikke legg till en som kaller seg Jens Stoltenberg til vennelisten. Han har angivelig sterke forbindelser til en Kristin Halvorsen og de s… Les merørger for at foreldrene dine må betale skatt når huset deres er gjeldfritt og at du må betale skatt når de dør. Barna dine blir puttet i barnehage eller skole hele dagen så du ikke ser dem og ingen får velge løsninger selv eller disponere mer enn en liten del av sin egen lønn. Selv ikke bestemora di får velge den omsorgen hun synes er best. Små barn vil miste retten til å kjenne pappa'n sin og barn som desperat trenger en ny skole vil bli nektet det.
  Den eneste de faktisk greier å passe veldig godt på er en ved navn mullah Krekar.
  Pass deg for dette livsfarlige viruset og send gjerne denne meldingen til vennene dine…

  Svar

 7. Rødgrønne folk som Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen sørger for at du må betale straffeskatt for å bo i egen bolig, foreldrene dine må betale skatt når huset deres er gjeldfritt og at du må betale dødsskatt når de dør. Barna dine blir puttet i barnehage eller skole hele dagen så du ikke ser dem og ingen får velge løsninger selv eller disponere mer enn en liten del av sin egen lønn. Selv ikke bestemora di får velge den omsorgen hun synes er best. Små barn vil miste retten til å kjenne pappa'n sin og barn som desperat trenger en ny skole vil bli nektet det.
  Den eneste de faktisk greier å passe veldig godt på er en ved navn mullah Krekar.

  Svar

 8. Grønne sertifikater. Jommen sa jeg smør. Det er jo bare enda en ny avgift til oss alle fra de rødgrønne. Oppgitt…… Ja, jeg også….

  Svar

 9. Mohamed Abdishazan 8. september 2009 kl. 17:04

  Det mest rasjonelle og fornuftige valget for meg er selvfølgelig Jens. Fire nye år med Jens og CO ved roret vil øke fremgangen til vår velferdsnasjon.

  Svar

 10. Hei Balleslikker !! Nå har dere driti dere ut i 4 år. Best å få inn Vigrid tror jeg så det blir litt action. Dere er jo helt udugelige og du er Buskeruds dårligste politiker ! Finn deg en ordentlig jobb og sitt ikke der å se dritdum ut med en sykkelpotte på hue !!

  Svar

 11. "Tryggheten folk føler med Jens ved roret…"
  Jeg hadde den lite hyggelige æren av å prøve denne tryggheten ut i praksis, ifjor sommer, da jeg fikk prolaps i ryggen. Jeg fikk også prøve den pånytt iår, da jeg ble oppsagt pga nedbemanning. Hvis dette, som NAV viste av handlekraft, er det trygge for oss, når vi står i en vanskelig situasjon, så er jeg ikke interessert i noe mer trygghet fra den kanten.

  Svar

 12. Jens eller Jensen ?? Som Høyremann ser jeg faktisk fordeler og ulemper med de begge. Jeg er usikker på om Frp politikk blir dyrt i det lange løp. Samtidig så vet jeg at AP-politikk er dyrt også i det korte løp.

  Uansett så står ikke valget bare mellom Jens eller Jensen. Det er en drøy forenkling som dere rødgrønne har funnet på fordi Jens har et bra "tryne". Problemet til Jens er at han tar med seg Kristin Halvorsen som finansminister. Hun innehar en barnehagementalitet i forhold til likhet. Når jeg hører en finansminister omtaler Olav Thon som mangemilliardær (hun bruker uttrykket på en måte som reduserer han til en ubetydelig, bortskjemt drittunge). Vet dere rødgrønne noe om hva Olav Thon har bidratt med ??

  Når dere skal ha inn arveavgifter og formuesskatt så trekker dere ikke inn dyre biler, flotte hus og feite bankontoer. De fleste av Norges rikeste har sin kapital i virksomheter. I lastebiler, tankbåter, hoteller, selskaper……

  De har sin kapital plassert slik at den sikrer arbeidsplasser. Den gir skattbare inntekter i mange år fremover. Når dere trekker inn den kapitalen så kunne dere like gjerne solgt oljefondet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.