Kjenner du til en bedrift jeg burde besøke?

Bilde: faksimile NRK

Jeg reiser en god del i jobben som stortingsrepresentant. Det gir verdifull informasjon som jeg er helt avghengig av for å være med på å ta de rette beslutningene i Stortinget. Det er ekstra viktig å besøke næringslivet over hele landet. Derfor har jeg følgende oppfordring til deg:

Er du ansatt, eier eller driver av en bedrift som du mener jeg burde besøke de neste ukene? Da vil jeg gjerne høre om den. Etter flere runder i andre områder av landet, snakker vi i denne omgang først og fremst om bedrifter på det sentrale østlandsområdet. Men vet du om bedrifter som burde få besøk andre steder i landet på et senere tidspunkt, må du gjerne gi meg beskjed om disse også!

Se alle

5 kommentarer

 1. Mye spennende politikk i disse dager, med tanke på miljø og miljøavgifter. Her burde absolutt stortingsrepresentantene ha en bedre innsikt.

  Svar

 2. Til Torgeir Mikalsen

  Så bra at du oppfordrer bedrifter til å invitere deg på bedriftsbesøk! Håper du får mange gode innspill!

  Hvis du kunne tenke deg å besøke en fjernvarmebedrift, er det mange konsepter å velge mellom i ditt nærområde. Per nå er det bygget ut fjernvarme i 8 av 10 norske byer. Mange av disse er tuftet på avfallsforbrenning (restavfall), og mange på biobrensel. I tillegg er det noen som er tuftet på spillvarme fra industrien. I tillegg til den energikilden fjernvarmen er tuftet på, (som ofte er en energiressurs det ikke er alternativ anvendelse av), suppleres energikilden i fjernvarmen med en rekke andre energikilder, alt etter som hva som egner seg, lønner seg og er mest miljø- og ressursvennlig på det konkrete lokale stedet. Dette er en av fordelene med fjernvarme: Fleksibiliteten mht. valg av energikilder – og at fjernvarmeanleggene bruker energikilder som ellers ville gått til spille. En annen viktig fordel med fjernvarme er at anleggene avlaster strømnettet i de timene og dagene der kapasitetsutfordringen er størst. Da kobles alle elkjeler i anleggene ut, og fjernvarmen kan levere store deler av behovet for oppvarming og tappevann i byene. Under strømkrisen i 2010 leverte Hafslund i Oslo og Statkraft i Trondheim for 30-40 % av effektbehovet i disse byene. Analyser gjort etterpå viste at det ville måtte bli rasjonering i disse byene uten bidraget fra fjernvarmen. Dette gjør etablering av fjernvarme til et samfunnsøkonomisk svært gunstig tiltak!

  Vi håper du vil besøke en fjernvarmebedrift i tiden som kommer! På det sentrale østlandsområdet har du mange anlegg å velge mellom, for eksempel:

  Hafslund Fjernvarme (avfall, bio, varmepumpe), Oslo, Gardermoen
  Fortum Fjernvarme (varmepumpe, sjøvann, kloakk, geovarme) Sandvika, Fornebu,
  Akershus Energi Varme (bio, planlegger sol) Lørenskog, Lillestrøm, Eidsvoll
  Drammen Fjernvarme (bio, varmepumpe (eneste med ammoniakk), Drammen
  Eidsiva Bioenergi (avfall, bio), Hamar, Lillehammer, Gjøvik, Kongsvinger, Lena, Trysil
  Skagerak Varme (spillvarme), Porsgrunn, Skien, Horten, Larvik

  Og skulle du reise lengre…
  Statkraft Varme, (avfall, bio, varmepumpe), Trondheim, Harstad (bio), Moss (bio)
  BKK Varme (avfall, naturgass,) Bergen
  Agder Energi Varme (avfall, bio) , Kristiansand, Arendal, Grimstad, Mandal
  Tafjord Kraft Varme (avfall, varmepumpe), Ålesund
  Mo Fjernvarme (spillvarme), Mo i Rana

  Ta gjerne kontakt for spørsmål eller hvis du vil ha mer informasjon om kontaktpersoner eller andre ting!

  Mvh

  Kari Asheim
  Kommunikasjonssjef
  Norsk Fjernvarme
  Tlf: 90 84 16 06

  Svar

 3. Til Torgeir Mikalsen

  Du er hjertelig velkommen å besøke Eidsiva Bioenergi AS (avfall, bio)! Vi inngår i Eidsivakonsernet og har bioenergianlegg på Hamar, Lillehammer, Gjøvik (snart), Kongsvinger, Lena og Trysil. Vi har landet største ambisjon for produksjon av fornybar fjernvarme og elektrisistet fra biobrensel og avfall – 1 TWh. Vi åpnet Trehørningen Energisentral (avfall) på Hamar i fjor. Du kan lese mer om våre prosjekter her: http://www.eidsivaenergi.no/Om-Eidsiva/Virksomhetene/Eidsiva-Bioenergi/Prosjekter/

  Eidsiva Energi er et av landets største regionale energiselskaper, med 1000 ansatte i Hedmark og Oppland. Årlig omsetning er ca. 4,2 milliarder kroner, vi har 20 heleide og 24 deleiede vannkraftverk, 21000 km nett og fjernvarmesalg i fem byer og tettsteder i Innlandet. Vi satser også på vindkraft.

  Hjertelig velkommen til Eidsiva!

  Elisabeth Frydenlund
  Næringspolitisk rådgiver
  Eidsiva Energi
  Tlf: 95981307
  Vangsveien 73, Hamar (tog hver time fra Oslo S, turen tar 1,5 tim.)
  http://www.eidsivaenergi.no

  Svar

 4. Hei! Litt sene på avtrekkeren kanskje, men du er i alle fall hjertelig velkommen til Finnfjord AS! Ikke akkurat Østlandsområdet, men sånn er det med den kraftintensive industrien: Vi er der kraften produseres. Og uansett bare en liten flytur unna. Her vil du kunne få se hektisk byggeaktivitet for å ferdigstille Norges største energigjenvinningsanlegg. Første ledd i arbeidet med å nå målsettingen om å bli verdens mest energieffektive ferrosilisiumsprodusent. Prosjektet får oppmerksomhet langt utover landets grenser, og til og med EU-kommisjonen støtter nå arbeidet med å spre det glade budskap. Se omtale av EU-prosjektet her:http://digital.ien.eu/digitalMagazine?issue_id=237. Om du kom kunne vi i tillegg snakket om hvorfor finanspolitikerne er så tilbakeholdne med å love industrien en norsk ordning for CO2-kompensasjon. For det skjønner vi virkelig ikke ;-)

  mvh
  Toini Løvseth
  Policyansvarlig
  Finnfjord AS

  Svar

 5. Reis til Svalbard og bli der

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.