Min mann i Kirken.

Mandag er det kirkevalg. Jeg har funnet min kandidat til bispedømmerådet/Kirkemøtet. Tom Reffhaug (Drammen), er min mann i Kirken.

I år er det Kirkevalg samtidig med Stortingsvalget 14. september. Jeg ønsker meg en åpen, solidarisk folkekirke. Jeg vil oppfordre alle som er enig med meg i dette og som er glad i Kirken til å gå å stemme og ikke bry seg om fanatikerne som frykter høy deltakelse i Kirkevalget.

Den eneste saken Kirken diskuterer, er om homofile også har en reell plass i Kirken. Jeg mener de har det. Og jeg blir forbannet over at andre Gudstroende mennesker, mener de kan stille seg til doms over andre mennesker slik mange i Kirken dessverre gjør i dag. Jeg har selvsagt respekt for at andre mener noe annet enn flertallet i Norge når det gjelder felles rettigheter for homofile og heterofile. Men jeg vil ikke ha det sånn at vår folkekirke skal bli styrt av mørkemenn som er mer opptatt av seksuallivet til folk enn alle andre verdispørsmål i det norske samfunnet.

Med hjelp av Norges Kristelige Studentforbund og Nettverk for ekteskapet, har jeg nå skaffet meg oversikt over hvilke kandidater som er innstilt på å oppløse «homo-tåka» den norske kirken har levd i gjennom altfor mange år. Og her har jeg funnet min mann – Tom Reffhaug fra Drammen. Du kan lese mer om Reffhaug og andre kandidater til Tunsberg bispedømmeråd/Kirkemøtet her.

Nå kjenner ikke jeg Tom Reffhaug. Jeg har faktisk aldri møtt eller snakket med ham. Men jeg stoler på besvarelsene hans til Nordisk Nettverk for Ekteskapet. Og her sier han klart og tydelig at nok er nok. Homo-striden har vart lenge nok i den norske kirken. Også homofile som elsker hverandre skal ha plass i Kirken vår. Og det er nok for meg. I tillegg vet jeg han er opptatt av flerreligiøs dialog – et svært viktig tema i en multireligiøs by som Drammen. Hva han mener om andre spørsmål vet jeg ikke. Men mitt håp er at vi i fremtiden kan få en kirke som i større grad er opptatt av de store utfordringene i samfunnet: kommersialiseringen, statusjaget, miljøkrisen eller barn som opplever foreldre som ikke er tilstede. For å gi noen eksempler.

Men da må dette homo-maset ta en slutt. Det lammer alle andre diskusjoner i Kirka. Derfor stemmer jeg på Tom Reffhaug i år.

Se alle

6 kommentarer

 1. JA til homser, transer, lesber og bifile i kirken, og JA til rasister, nazister, styrtrike nullskatteytere og LO-hatere i SV og Arbeiderpartiet….

  Svar

 2. Mohamed Abdishazan 8. september 2009 kl. 17:02

  Ja, det ser ut som Tom Reffhaug står for mye fornuftig. Enkelte grupperinger begynner å ta homo-striden alt for langt.

  Per A Haugen:

  Nå kan det være jeg misforstår deg, men prøver du å trekke en sammenheng mellom rasister i AP (tviler på at det finnes rasister der) og homofile i den norske kirken? I så fall så er det forkastelig. Hvis Kirken påstår at alle er Guds barn, så burde de ha et mer tolerant syn ovenfor homofile. Det er det man etterpørr. Din sammenligning er ikke holdbar.

  Svar

 3. Et kunnskapsløst skråblikk fra Michalsen….Problemet er jo, at stat og kirke liksom skal gå hånd i hånd. Hvordan kan noen tro på en slik religion? Staten skifter jo retninger ettersom hvem vi velger….og pr idag, så gjør kirken sitt beste for å henge med…er dette troverdig av en religion?
  Statskirken er blitt en religion, for oss som egentlig driter i den, men setter pris på en fest ved visse anledninger.
  Skal det være sånn, at kirken, basert på sin bibelske plattform, skal endre sine prinsipper fordi de henger i skjørtekanten på staten? Hva slags religion er det da?
  Finn gjerne din mann du Torgeir..det er jo en morsom parodi på religion blitt, hele statskjerka.

  Svar

 4. Kjærka er full av syndere og rasister. Også tenk å støtte jødene som er de mest syndige og grufulle menneskene på jorda.

  Svar

 5. Her var det mye rart, gitt. Som Gudstroende og medlem i den norske kirken, forbeholder jeg meg retten til å være med å bestemme hvem som skal styre i Kirken. Og jeg vil ha folk som har større ambisjoner på vegne av Kirken enn seksuallivet til folk.

  Derfor stemmer jeg på folk som vil avslutte den endeløse Homo-striden som har pågått for lenge i den norske Kirken.

  Svar

 6. Gratulerer, tilliten fikk du ikke av meg da jeg ikke har tillit til noen. Har en mistanke om at ap vant på grunn av mangel på alternativer. Men nå har du annledning til å påvirke ap til å bli et ARBEIDERPARTI og dermed mulighet til å opparbeide tillit. Ditt syn på homofile får jeg bare respektere men det du gjør er å lage ei luke for seksuelle avvikere. Hva med sadomasochister, nekrofile endog pedofile? luka er der, spørsmålet blir bare om den er bred nok. Husk at det er ikke så lenge siden homofili var straffbart nå er det snart påbudt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.