Ombud for folk flest

Jeg blir ofte kontaktet av folk som har en sak de vil ta opp med meg. Ikke alltid kan eller ønsker jeg å hjelpe (f. eks lavere skatter osv), men ofte kan vi som representerer folk på Stortinget bidra. Det skulle da også bare mangle. Vi er valgt for å representere folk.

Saken om Tonje som ble voldtatt i tenårene og som i alle år har kjempet med sin overgriper for å få sin tilkjente erstatning, er en sånn sak.

Jeg hørte først om saken i 2008 og tok saken opp med Justisministeren. Ting tar tid når lover skal endres, men nå er vi like før ved å endre lovverket slik at også Tonje skal få hjelp av fellesskapet. Denne gangen var nøkkelen å bruke norges beste inkassobyrås apparat – Statens Innkrevingssentral – til å ta seg av inndrivingen av Tonjes erstatningssum.

Saken ble i går omtalt på TV2-nyhetene. Trykk her for å se saken.

Se alle

6 kommentarer

 1. "Jeg blir ofte kontaktet av folk som har en sak de vil ta opp med meg. Ikke alltid kan eller ønsker jeg å hjelpe (f. eks lavere skatter osv), men ofte kan vi som representerer folk på Stortinget bidra. Det skulle da også bare mangle. Vi er valgt for å representere folk."

  Altså, medlemmer av folket henvender seg til deg, deres representant, for å få hjelp med noe, og så avslår du å hjelpe fordi du ikke ønsker? Hva slags representant er det som ikke representerer sine arbeidsgiveres interesser?

  Svar

 2. Jeg snakket selvsagt ikke om ikke å bistå næringslivet. Det gjør jeg hver uke. Det jeg mente var at jeg ikke kan hjelpe med spørsmål av mer politisk karakter hvor Arbeiderpartiet har vedtatt at vi er helt uenige med folk som tar kontakt.

  Selv om jeg ofte diskuterer formueskatten med folk fra næringslivet, betyr ikke det jeg kan love å fjerne den. Som et eksempel.

  Når det gjelder andre næringslivsrelaterte spørsmål, bistår jeg mer enn gjerne. Bedre veier for eksempel. Eller forenklinger for næringslivet i form av fjerning av revisjonsplikten for små og mellomstore bedrifter som er en aktuell sak.

  Med hilsen Torgeir.

  Svar

 3. Hei Torgeir.
  Jeg sykler ikke mer jeg. Til det er helsa for dårlig. Det er nok i stor grad min egen feil så det må jeg ta som det er.
  Men POLITIKK er jeg opptatt av enda, selv om noen kanskje det hadde vært bra om jeg slutta med det også.
  men jeg lever og puster litt enda og så lenge det er luft nok til hodet og hena kan løftes til tastaturet er jeg med, tross alt.
  Så saken du berører. Så og hørte deg på nyhetene og ble faktisk glad for at det ENDELIG var en av mine som sto fram og mente noe fornuftig i saker som dette. BRA!
  Det store problemet for meg er allikevel Torgeir at dette er 1 – en sak av sikkert veldig mange hvor ofrene for kriminalitet av forskjellig slag og alvorlighetsgrad forblir ofre og får for lite hjelp på så mange områder.
  selv har jeg på min enkle, men sikkert litt provoserende måte, forsøkt å peke på dette i flere år.
  De kriminelle/gjerningspersonene har i ettertid fått bedre oppfølging enn ofrene. Det strider mot all sunn fornuft Torgeir.
  Så kan vi sikkert ta debatten om hvem som blir kriminelle, hvorfor de blir det o s v. All grunn til den debatten og helt sikkert mange grunner til å gjøre det som er mulig for å få dem på rett kjøl igjen.
  Men vi må ikke glemme at ofrene må ha krav på minst like god oppfølging, støtte og om nødvendig tiltak som de kriminelle.
  Så fortsett denne kampen du Torgeir også fra din posisjon som finanspolitiker.
  Resten av meningene mine kommer hvis og når muligheten byr seg.
  Lykke til!

  Svar

 4. Kjell,

  Helt enig i at vi må stille oss på ofrenes side. Samtidig skal vi ikke underslå at vår modell for å bekjempe kriminalitet er langt mer effektiv enn andre land.

  For to år siden forbedret vi blant annet voldsoffererstatningenen kraftig og utvidet retten til bistandsadvokat for ofrene i vold og overgrepssaker.

  Det er derfor mye som tyder på at langt færre "Tonje-saker" vil kunne skje de neste årene – rett og slett fordi felleskapet i langt større grad stiller opp for ofrene i dag.

  Synes forøvrig du bør engasjere deg mer i Ap – jeg synes det høres ut som du har mye å by på!

  Hilsen Torgeir

  Svar

 5. Hei igjen Torgeir.
  Takk for svaret.
  Det er bra at noe har skjedd og skjer på dette området.
  Så får vi bare håpe at de nye tiltakene hjelper for ofrene.
  Men og dette er jo også viktig. Politiets førstelinjetjeneste når vanlige mennesker opplever kriminalitet på kropp, sjel og eiendom.
  Det kan og bør mange av oss og dere i politikken tenke på og gjøre noe med.
  Forøvrig har jeg nok dessverre gjort mitt i partiet og i bevegelsen.
  Jeg har enda synspunkter og meninger ja.
  Men de er nok etterhvert for mye på tvers av det som er politikken i det daglige. Mange liiker det ikke og det aksepterer jeg.
  men jeg gir noen gnage mine signaler direkte til partikontoret og til enkeltpolitikere og gruppa.
  Så får hver og en ta det som det er — t signal fra det som er under grasrota, nemlig grunnfjellet, velgerne.
  Og velger det er jeg enda fordi det tross alt ikke er noe godt alternativ totalt sett! Så får endel enkeltsaker ligge sett i det store bildet, men jeg tillater meg å si fra noen ganger, enten det likes eller ikke.
  Lykke til videre!
  Har du forøvrig lest Ali Esbatis innlegg i Dagavisen idag torsdag??

  Svar

 6. When you are in a not good position and have no money to move out from that point, you will have to take the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/personal-loans">personal loans</a>. Just because that will aid you emphatically. I get financial loan every single year and feel myself OK just because of this.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.