Oppdatert Frp-taksameter. Og det har gått varmt.

Husker du Frp-taksameteret fra valgkampen i fjor? Da oppsummerte vi skattekutt-løftene til Frp og Siv Jensen til 67 milliarder kroner. Med hjelp av Finansdepartementet, har vi nå fått oppdatert tallene, og vi kan trygt fastslå at Frp-taksameteret har gått skikkelig varmt. Vi snakker nå 100 mrd kroner. Statsminister Jens Stoltenberg er derfor konservativ når han anslår løftene til 88 milliarder i ulike medier i dag.

Frp har i sitt alternative statsbudsjett for 2011 lovet 29 milliarder kroner i skattekutt. Det er kun for 2011. I tillegg har Frps skattepolitiske talsmann, samt andre representanter for FRP, ved flere anledninger foreslått økte skattekutt.

La oss legge Frps alternative budsjett for 2011 til grunn og plusse på de områdene hvor de har forsterket skattekuttene sine. Ett eksempel på dette er formueskatten. I sitt alternative statsbudsjett for 2011 vil FrP kun redusere formueskatten med 0,2 %, men de har tidligere har sagt at de vil fjerne den helt. Da blir lettelsen ikke 2 milliarder som i deres alternative budsjett, men 14,4 milliarder.

Her er noen av skatteløftene og hva de koster i året:

Løfte nummer 1: Fjerne hele formueskatten. Det koster omlag 14,4 milliarder kroner ekstra.

Løfte nummer 2: FrP vil fjerne arveavgiften. Det koster omlag 1,23  milliarder kroner ekstra.

Løfte nummer 3: «FrP-pris» på bensin og diesel. Det koster omlag 14,6 milliarder ekstra.

Løfte nummer 4: Fjerne eiendomsskatten i kommunene. Det koster om lag 6,5 milliarder kroner (KOSTRA-tall fra 2008).

Løfte nummer 5: Svenske alkolhol- og tobakksavgifter i Norge. Her snakker vi fort om 9,3 milliarder kroner i året hvis Siv Jensen skal gjøre alvor av svenske alkolholpriser i Norge.

Løfte nummer 6: Gjennomføre endringene i pensjonsskattesystemet uten at noen får økt skatt. Det koster om lag 6,3 milliarder kroner.

Løfte nummer 7: Fjerne kildeskatten. Det koster om lag 235 millioner

Totalt beløper dette seg til ca 52 milliarder kroner. Dette er løfter som Frp har gitt.

Også andre Frp-løfter koster store milliardsummer – spesielt avgiftskutt:

Løfte nummer 8: FrP vil fjerne alle bompenger. Det koster minst 9 milliarder kroner, men tallet er mest sannsynlig svært mye høyere. Dette er en sak som også loves av FrPs kandidater lokalt og ikke minst av Frps transportpolitiske talsmann.

Løfte nummer 9: Fjerne dokumentavgiften. Det koster om lag 5,7 milliarder

Løfte nummer 10: Fjerne el-avgiften. Det koster om lag 10,3 milliarder kroner.

Løfte nummer 11: Fjerne nybilavgiften (engangsavgiften) . Det koster om lag 19,7 milliarder kroner

I tillegg vil FrP vil fjerne NRK-lisensen. Det koster omlag 4,7  milliarder kroner. Enkelte representanter fra Frp mener derfor at dette ikke skal med i regnestykket.  Det er likevel noe uklart for meg om et Frp-styrt Norge kun vil reklamefinansiere NRK (med alt det medfører) eller om NRK også skal ha andre inntekter over statsbudsjettet.

Sistnevnte er forøvrig den eneste tilbakemeldingen jeg har fått fra Frp om at mitt regnestykke er galt. Riktignok hevder mange at skattekuttene skal gjennomføres over en 4-årsperiode. (bortsett fra bompengene og NRK lisensen som Frp har lovet skal bort i 2010). Men det er ganske uinteressant. Følgene av så kraftige kutt i felleskapets inntekter blir jo de samme.

Taksameteret viser derfor at Frp totalt har lovet å gi nærmere 100 milliarder i skatte- og avgiftskutt.

Dette er greit nok dersom de samtidig hadde sagt hvor de skulle kutte et beløp som var tilsvarende høyt. Det gjør de ikke. I stedet lover de storsatsing på de fleste områder både sentral og lokalt.

Det er viktig å vite hvor store skatte- og avgiftslettelser og utgiftsøkninger Frp egentlig lover. Derfor oppfordrer jeg alle til å sende inn eksempler på Frps milliardløfter som dere kommer over.

Og dersom noen av løftene eller tallene som jeg bruker er feil, så retter jeg mer enn gjerne opp disse. Det viktigste er å få en totalsum på hva alle Frps milliardløfter egentlig koster.

Til journalister: Her er all dokumentasjonen dere trenger

Se alle

102 kommentarer

 1. Selv om alle disse skattene som blir hanket inn av rødgrønn, så kan jeg peke på 3 personer, 3 forsjellige leiligheter i gaten min som jeg vet selger Heroin, politiet vet at de selger heroin, alle i gaten vet at de selger heroin.

  Politiet arresterer ikke disse som selger heroin, hvorfor skal jeg betale skatt, når selv ikke drug-dealerne blir arrestert så de narkomane forsvinner fra gaten min? ( dette er ikke en gate midt i sentrum, men en gate der folk bor)

  Så en hel gate holdes gissel av en politikk som gjør at narkomane narkotikaselgere ikke skal arresteres og fjernes, jeg er SIKKER på om de hadde solgt narkotika som nabo av Jens stoltenberg, så hdde de ikke holdt på lenge

  Derfor liker ikke folk å betale skatt, fordi det ikke går til ting de bryr seg om. Hvem bryr seg om regnskogen i brazil, mens narkomane hyler slåss utenfor.

  har dere mistet helt bakkekontakt eller?

  Svar

 2. hadde egentlig tenkt å svare zooma, men vet ikke helt hvor jeg skal begynne…

  Jeg synes faktisk det er ganske vanskelig å fatte at et av landets største parti kommer med dette. Det er jo selvsagt mer til et statsbudsjett enn isolerte tall, men dette er så utrolig mange penger at det er helt umulig å fatte.

  Bra post som illustrere ganske klart og tydelig at "something is rotten in the state of Norway" når" folk flest" ikke ser at dette ikke kan funke!

  Takk!

  Svar

 3. Jøran Ødegaard 19. november 2010 kl. 11:48

  Hei!
  Du skriver at innbetalt bompenger sannsynligvis er "svært mye høyere" enn 9 mrd i året. Det er veldig interessant – vet du hvor mye og kan du oppgi en kilde her?

  Svar

 4. Jøran:
  Vi skal komme tilbake til en mer nøyaktig beregning av hva det koster å slette all bompengegjeld og legge ned alle norske bomstasjoner.

  Mvh Torgeir.

  Svar

 5. Hei igjen Torgeir.
  Jeg skrev en kommentar når du la ut trinn 1 i forbindelse med Frps budsjettforslag. I og for seg vil ikke trinn 2 idag endre på min holdning til frp generelt. Det blir ALDRI mitt parti og de kommer ALDRI til å få min stemme. Da sitter jeg heller hjemme. Jeg har barn og barnebarn som skal leve videre i dette samfunnet. Det vil jeg ta ansvar for på min enkle måte her jeg sitter som uførepensjonist etter nesten 45 år i arbeidslivet, herunder i en del av det livet du nå kjenner.
  Men Torgeir, nå må du og dere passe på så dere ikke faller mer på målingene.
  Utspill som vekker avsky i FFO og sterke faglige organisasjoner er ikke bra.
  Sant å si så er det for mye fram og tilbake nå om hvem som er best på både det ene og det andre.
  Når selv vi som har vært troende politisk sett begynner å tvile er det ikke p g a Frps over eller underbudsbudsjett.
  Det som skaper problemer er hva vi ser og opplever fra våre egne og vårt parti.
  JA— det er vesentlige forskjeller og jeg tror ikke at noe blir beedre for flertallet av oss, herunder de og vi som alt er uføre. Men vi må ikke få de slagene i "trynet" som vi har sett idag, uansett om det nå sies at det ikke skal gå utover kjøpekraft eller annet.
  Torgeir vær så snill å se på eks det som er nevnt av andre her om kriminaliteten, narkosalg o s v o s v.
  Se på og prøv å forstå hverdagen til mange av oss.
  Hva har kosta mye de siste 20 til 30 åra og som ingen snakker om?
  Hva koster EU/EØS/SCHENGEN det norske samfunnet?
  Ta da med økt krim som rammer innbyggerne m v.
  Vær ærlige i tilnærmingen til den type debatter. Føler vanlige velger at de får nok igjen for skatter og avgifter?
  Jeg vet hva ting koster, herunder meg selv med sykehus, pensjon, medisiner o s v. Alt dette får vi servert, men andre viktige sider av det som koster samfunnet er det ingen som vil si noe om.
  Hvorfor??
  Det er noen arenaer det er viktig å unngå at de blå blå for dominere. De er jævlig dyktige på retorikk.

  Svar

 6. @ Jøran:
  Frp selv hevder at sletting av bompengegjeld vil koste 12 mrd kroner.

  Se her, side 9:
  http://www.stortinget.no/Global/pdf/Innstillinger/Stortinget/2009-2010/inns-200910-120.pdf

  Svar

 7. Jøran Ødegaard 19. november 2010 kl. 12:43

  Torgeir – vi snakker ikke om å bare slette bompengegjeld. Vi snakker om å fjerne hele bompengepolitikken der mellom 50 og 110% av kostnadene for veibygging legges på bilistene PÅ NYTT – ETTER at de har betalt for nøyaktig det samme gjennom andre bilrelaterte skatter og avgifter.

  Og du må ikke glemme at FrP VIL finansiere veisektoren ved bruk av skatter og avgifter – men ikke en tribbel løsning som i dag. Du kan altså ikke i ditt regnestykke fjerne alle skatter og avgifter på området – selv om FrP sier at vi vil kutte i alle. Poenget er at utgiftene i sektoren fremdeles skal dekkes.

  Svar

 8. Fremskrittspartiet gjør alltid det "folket" vil. Altså det de tror folket vil. De snur og vender i alle saker, bare for å følge folkestrømmen.

  Svar

 9. Torgeir.
  Jeg håper du følger bedre med i jobben som leder for finanskomiteen enn du gjør på bloggen her.
  Jeg har nevnt hvor FRP vil ta penger fra :
  Kutt i bistand ( som selv Jens nå sier ikke virker ).
  Kutt i landbruksstøtte.
  Kutt mindre innvandring/raskere utsendelse vil kutte utgifter.
  Satsing på å få folk friske fort – uavhengig av hvem det er som gjør folk friske. Her er det enorme penger å spare på NAV utgifter.
  Effektivisering og sammenslåing av kommuner.
  Satsing på infrastruktur der det bor folk slik at man kan tjene mer penger og betale mer i skatt. Det er ikke % satsen som er viktig, det er kronene.
  Ved å fjerne skatt på formue og arv vil fremtidige Fredriksener og Hagener kunne bli i landet og skape jobber og verdier. Disse inntektene må man også ta med – akkurat som dere bør utgiftsføre dem siden dere jager dem bort.

  Til slutt vil jeg minne om dine egne venners løfter :
  Fjerning av 200 kroners grensen for import via post.
  Fjerning av dokumentavgiften.
  20.000 flere sykepleier ( når dere sier hender, er det da 10.000 nye siden folk flest har to hender ?)

  Svar

 10. Skuffet AP-velger 19. november 2010 kl. 15:10

  Tror ikke vi skal blande sammen løfter og reell politikk. Hvis vi ser på løftene fra de rødgrønne så er det ganske mange av de som ikke er oppfyllt. Og det samme vil skje med løftene til en evt. blå regjering. Jeg trodde at vi i et demokrati hadde større innvirkning på hviken politikk som føres, men min oppfatning er at forskjellene i virkeligheten mellom de forskjellige partiene er minmal.

  Hadde foretrukket om AP prioriterte sin egen politikk fremfor å svartmale andre.

  Hilsen skuffet AP-velger

  Svar

 11. Kan ikke forstå at noen klager på "skattetrykket" i Norge. Vi har det utrolig godt. Norge kåres jo år etter år som det beste landet å leve i, og at vi har ansvarlige politikere fra AP viser at de gjør det rette.

  Svar

 12. Her i Bergen opplever vi hver eneste dag hva et samarbeid mellom Høire og FrP innebærer i praksis. Byrådet er i ferd med å presse gjennom et av de mest usosiale bybudsjettene byen har sett. Halv eiendomsskatt til de som har mest fra før. Budsjettaperne er de som har minst fra før. Absolutt ikke en politikk jeg unner resten av landet.

  Svar

 13. Arne :
  Det er helt riktig at vi har det veldig godt.
  Men – det betyr ikke at alle skatter virker på en riktig måte.

  Vi ser at Fredriksen måtte flytte ( sammen med alle andre redere unntatt Wilhelmsen ) ut av landet. Fordi skatten på rederne var urettferdig høy.
  De rødgrønne forstod dette til slutt – etter at alle hadde flyttet – og har nå justert skattetrykket til lik det som er i EU.
  Rederne kommer likevel ikke tilbake av to årsaker :
  1. De stoler ikke på norske politikere.
  2. Når de dør blir selskapene deres tappet fordi barna skal overta.

  Vi ser at Hagen tok anselig mengde med milliarder ut av Norge fordi det er for dyrt å være her.

  Suttringen til de rødgrønne er "Vi vil ikke ha sånne folk her likevel".
  Faktum er derimot at vi trenger den næringen vi kan oppdrive her i fremtiden fordi selv om vi har det godt i dag vet vi at oljen før eller siden tar slutt.
  Og – kan vi ikke drive med skip her kan man lure på hva man skal leve av….

  Skatten på inntekt er ikke så ille som du sier.
  Men – det er effekten av formuesskatt og arveavgift som gjør at vi kvitter oss med folk som vi burde tiltrekke oss.

  Svar

 14. Grethe Kolbjørnsen 19. november 2010 kl. 15:47

  At du gidder – la meg heller få vite hva Ap vil løse av alle problemene vi har i dette landet og med hvilke virkemidler!

  Svar

 15. Det Frp lover er jo flott. Klingende mynt i kassen er JO slett ikke å forakte. MEN DETTE BLIR IKKE TROVERDIG FØR VI FÅR VITE HVOR DE SKAL TA PENGENE FRA. FOR DET ER JO OPPLAGT AT NOEN MÅ BETALE!!!! Mange sier at pengene bare kan tas fra oljefondet. Hvor lenge vil oljefondet vare om det mot alle odds skulle bli løsningen? Jeg skulle gjerne vite det for å ha bredere grunnlag for å kunne møte slik usakelig argumentasjon.

  RHa

  Svar

 16. Hei.

  1. Er det bevisst, eller en forglemmelse at dere/Finansdep. helt ser bort fra at de fleste forslagene har en inntektsside?

  2. Hva koster det å gjennomføre Soria Moria erklæringen i løpet av ett år? (inntektssiden ikke medtatt, dette må være sammenlignbart).

  Svar

 17. Hvor man skal ta pengene fra? Et eksempel: Min kone ble 100% sykemeldt pga hun trengte en operasjon i foten. Ventetid på operasjon var ca 9 måneder. Utgifter til sykepenger i perioden va ca 200 000,-. En privat klinikk kunne gjøre operasjonen på dagen for 20 000,-. Men Jens og co liker ikke private klinikker, så da ble det heller å gå sykemeldt i 9 måneder, ha vondt, være uvirksom og deprimert, og koste "samfunnet" ca 10 ganger mer. Opreasjonen var for øvrig ikke vellykket, fordi de hadde rotet bort røntgenbildene.

  Problemet er jo ikke at man ikke har nok penger. Problemet er at det sitter et vanvittig byråkrati bygget av den rødgrønne regjering som bedriver moldbo politikk og vanstyre.

  Nei, gi meg 20 000,- i skattelette, så skal jeg kjøpe operasjonen billig, og sannsynligvis vellykket.

  Svar

 18. Er det noe AP kan så er det øket sysselsetting. Det er da sysselsettiing i offentlig sektor. 80 nye etater har din gode venn stasminister Jens Stoltenberg bidratt med. Hva koster det? Hvems skal betale for det når oljen er borte? Kan det tenkes at den andre siden av norsk politikk har reflektert over det?

  Svar

 19. Tore Sinding Bekkedal 19. november 2010 kl. 16:07

  Haakon: Den norske offentlige bistanden var totalt 25.6 milliarder kroner i 2009, og den redder vha. vaksinering, mat og vann årlig et antall liv som nok uten vanskeligheter overgår hele Norges befolkning, og legger til rette for lands evne til å utvikle sine egne bærekraftige og på sikt teknologiutviklende samfunn.

  Det er mindre enn el-avgiften og nybilavgiften. Det er fullstendig uærlig engang å late som om kutt i bistanden vil utgjøre en ikketriviell forskjell i de norske statsfinansene, og det er fullstendig uspiselig å kutte i noe som redder millioner av liv årlig for å finansiere noen kilometer med to ekstra felt motorvei.

  Svar

 20. RHa :
  Det er ikke så rart du og Torgeir Michaelsen lurer på dette når dere ikke leser det som er skrevet her og også søker informasjon.
  Det er kanskje litt mer alvorlig at lederen for Stortingets finanskomite ikke søker denne informasjonen enn oss mer vanlig dødlige.
  Jeg har jo skrevet litt om dette over.

  Men :
  Kutt i uhjelpen er et viktig middel. Dette er noe selv Jens nå begynner å se på siden uhjelp opplagt ikke virker.
  Kutt i støtten til bøndene er et annet FRP punkt.
  Slå sammen små kommuner til sterkere kommuner som kan gi innbyggerne det de har krav på er viktig – og dermed kutte adm kost.
  De rødgrønne ser på skattekutt som utgift. Om man ser på at det genererer arbeidsplasser, beholder velstående og flinke mennesker her så er det faktisk en investering.
  De rødgrønne er fornøyde med å ha jaget Fredriksen, pengene til Hagen og mange andre flinke ut av landet. Likevel er det et tap for landet – noe FRP vil ha slutt på og derfor øke verdiskapningen som betyr mer penger inn i staten.
  De rødgrønne ser på vei og jernbane som utgifter. Ved å investere der det er mennesker og bruk i næring vil man øke jobbingen, øke skatteinntektene fra bedriftene. Derfor er det ikke bare penger ut – det koster penger å skape penger for å si det sånn.
  Ved å kutte antall asysløkere og sende folk raskere ut sparer man ikke bare på oppholdssteder, men også tolketjenester, advokattjenester, ankingen osv som er faktisk veldig veldig dyrt.
  Ved å presse foreldre til å sørge for at barna kan norsk, de selv involvere seg mer i samfunnet vil vi spare mye.
  Ved å sende syke mennesker til sykehus som har kapasitet (private, utenlandske, offentlige) vil man få ned NAVs budsjett. Og – folk blir friske til å generere penger igjen. I stedet for kø system som vi har i dag som koster i sykepenger og genererer lite.

  Det er mange grep som skal til og det er mange steder å ta penger.
  Husk : Mindre penger er ikke alltid dårligere tilbud. Som f.eks. ved sykehusene. Bruk pengene på å spare sykepenger er lønnsomt.
  Og – mer penger er ikke alltid bedre. Som i uhjelpen – vi ser ikke noe forbedringer og det har selv Jens nå uttalt til Aftenposten.

  Svar

 21. @ Haakon.

  Fredriksen flyttet ikke pga skatten, men pga av et bokettersyn.

  Svar

 22. Hei. Benytter sjansen til en kommentar og håper den blir lest???
  Har heile livet vært fan av Ap. men no er eg blitt ein tvilar. Vil ikkje uttale meg om budsjettet til dei to blåpartia – men eg ser kva som er realiteten av den politikken som er blitt ført av dere – nemleg det at gamle og sjuke sitter og griner og føler seg lite verdsatt – får ikkje sjukeheimsplass som dere har lova lenge å prioritere.
  Så akkurat den biten -MÅ GJERAST ALVORLEG GREP og få ordna!
  MEN – det er ein ting til eg gjerne vil seie:
  Når eg ser korleis "pampane"frå Storting og regjering har fått i hauevis med urette midlar – m.m. så gjer eg meg visse tankar av korleis vi minstepensjonister blir behandla. Eit konkret eksempel som gjel meg sjøl:
  Eg har opptent rett til ein bitteliten KPS-pensjon – med ei utbetaling tidlegare pr.mnd på 680 kr./mnd. Så fekk vi litt tiltrengt påslag til oss minstepensjonister(3 år sidan???) då vi fekk litt meir i trygd.
  KVA SKJER då? Jo, da tek KPS og reduserer denne lille pensjonsutbetalingen min – samordner den!!! fordi eg fekk litt meir i mnd.
  Og sidan den dagen har dei "samordna" den fleire gonger så no er beløpet pr.mnd nede i 452,-kr/mnd. Desse kronene betyr faktisk mykje for meg – for dere er dei ikkje lommerusk eingong…..
  Eg sendte brev til KPS da dei tok det store kuttet på 200 vel – og spurte kvifor??? Fekk faktisk svar; at det var ei gamal lov frå 1956 (mulig eg ikkje husker rett årstall) som politikere ikkje har retta opp eller justert.
  DET ER ALTSÅ GRUNNEN TIL AT EG SOM MINSTEPENSJONIST SITTER MED "SVARTEPER" og får minus i mitt lille regnskap.
  Dette gjelder sikkert mange andre som ramler i samme grøfta/liten pensjon. Så eg ber dere få retta opp denne lova til KPS før dei tek resten av dei kronene eg HAR RETT PÅ!!!
  Men det er vel å håpe for mykje at dere gidder å lese det eg skriv, langt mindre at dere gjer noko for å rette opp ein slik feil som går utover svake.
  No har du sjansen!!!

  Trur ellers det blir mange gamle rødfarga som stemmer blått heretter.

  Sov godt, dere har jo astronomiske lønner i forhold til vi som verkeleg har jobba opp dette landet – eg starta min yrkeskarriere som 15 åring i 1955. starta min egen bedrift som 40 åring og blir straffa med minstepensjon for det. Har aldri heva arbeidsledighetstrygd i mitt 71-årige liv.

  Er ikkje berømt eller kjendis – mi heimeside koster penger som eg ikkje tener 1 øre på, fordi eg ikkje har noken mesener som kan støtte meg.
  Men eg er veldig glad for min minstepensjon!

  Får eg høyre frå deg eller vil du gjere noko med dei viktige tinga eg skreiv om først?
  Med vennleg helsing
  Sylvia Victoria Steinagard

  (Einar Gerhardsen var den største helten!!!)

  Svar

 23. Heisann!
  Nå er jeg ikke en FRP velger, men bare lurte på hva den rødgrønne siden har som et fullgodt argument for å beholde formueskatten.

  Et annet land som er glad i formueskatten er Frankrike. Til tross for at formueskatten slår inn på et mye høyere nivå i Frankrike enn i Norge, er det anslått at formueskatten har kostet Frankrike den nette sum av 200 milliarder euro i regn kapitalflukt siden de innførte den for litt over 20 år siden.
  I korte trekk så koster formueskatten Frankrike dobbelt så mye som den henter inn i skatteinntekter, hvert eneste år . [1]
  Hvorfor dere da bruker det som et argument for at vi i fremtiden vil få lavere skatteinntekter om vi fjerner formueskatten er pussig.

  Er dette fornuftig skattepolitikk? Eller er dere for det for å hindre såkalte "nullskatteytere"?
  I realiteten finnes det ingen nullskatteytere. Selv om det til stadighet er hovedargumentet deres.

  Om jeg investerer alle pengene mine i en norsk bedrift for å få avkastning, skattes det fremdeles av disse pengene. Det skattes bare ikke av meg! Men av bedriften.
  Jeg vil stå som nullskatteyter, men i praksis så er jeg ikke det. Pengene jeg har satt inn i denne bedriften blir skattet av, det vil bare ikke stå på meg.
  Til syvende og sist virker dette kun som et kosmetisk grep for at det skal se penere ut i skattelistene. Et kosmetisk grep som muligens koster Norge fryktelig mye penger hvert eneste år.

  [1]http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1268381

  Svar

 24. Høyre og Frp vil avskaffe formueskatten hvis de lykkes det så er fordel for noe få menneske i dette landet som hadde mye fra før.
  Arbeiderpartiet sitt budsjett viser trygt, pålitelig og solid lederskap og tar ansvar for å rydde opp når kommunen nå rammes av den internasjonale økonomiske krisa. Arbeiderpartiet vil prioriterer barn og eldre foran skatteletter: Arbeiderpartiet har et smart budsjett. Lykke til kamerat.

  Mvh Trondheim Ap
  Ismail

  Svar

 25. Harald Bjørn Johnsen 19. november 2010 kl. 17:08

  Ja jeg tror deler av velferdsstaten vil lide under FRP og Høires budsjetter.Men……Hva med kuttene i trygdebusjettet som under denne regjeringen vil bli kuttet med ca 50000 kr til de som lite har fra før.Dette vil jeg gjerne ha et svar på.
  Mvh Bjørn Johnsen.

  Svar

 26. Veldig bra dokumentasjon! Et kirurgisk angrep de ikke greier å svare på.

  Svar

 27. Hei,x-apleder lokaltkaller,
  Du som er leder i Finanskommiteen bør rydde opp i den urett Bondevik 2 påførte Diabetikere i 2005;ved å ta bort særfradraget i sjølmeldinga for diabetikere.
  Praxis er dessuten forskjellig fra Lignktr t Lign ktr.,også dette en urett. Har prøvd i 4 år opp i mot Kristin Halvorsenen da hu va finansminister,ikke lykkes. Sjøl har jeg ikke fått godkjent ligninga siden 2005 grunnet denne urett. Har forsøkt via mitt politiske nettverk,men dette er verkebyll som ingen tør å ta i………..Noe som er feigt!
  Det ble også lovet å rette opp dette under valgkampen i 2005,bla Bjarn H Hansen.
  Kan du sjekke dette?
  POS

  Jeg er ikke på Tvitter/Facebook.E-post tilbakemelding OK

  Svar

 28. Kan du kommentere at SV/AP (Senterpartiet har aldri vært noe miljøparti) kan fronte kutt i støtten til all alt.drifstoff og utvikling av nyere/bedre batterityper til bil og transport ?

  JEg var medlem i AP 10 år, men meldte meg ut pga. din o.a. idiotiske vedtak mot et foreløpig marginalt biodieselforsøk ifjor. Jan Bøhler (som ikke er fra B., men satt i styret i det laget) var mot, men blant dem som ble tvunget av partipisken.

  Jeg må dessverre si at jeg synes det er lite kollektivt bevisst å satse all norges økonomi på fordeling velferdsmessig innenlands, og stikke hue i sanden for havstigningen som m. forsiktige anslag vil være + 1m i 2080. Men i Norge kan vi takle det, men hva skal vi gjøre m. 100 mill.hjemløse i Bangladesh.

  JEg kommer, for Oslos del, til å engasjere meg litt i valgkampen neste år, men har dessverre ingen tro på valgseier her hvis ikke regjeringen står fram som en foregangsregjering i lokale- og globale miljøsaker, og det hjelper ingenting at N. er for strengere globale miljøreguleringer hvis vi ikke får noen store landa med oss.
  Sjefen din, Jens, får sikkert en fin og interessant jobb etter 2013.

  Svar

 29. Tore :

  http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article3899133.ece
  Stoltenberg sier : «U-landene må ta mer ansvar for å komme seg ut av fattigdommen selv. Skattebetalerne må begynne å se resultater. Bistand skal ikke lenger være en selvfølge, og nå er det på tide at flere av landene tar grep selv.»

  FRP vil ikke avvikle uhjelpen helt. Men – de vil gi penger til organisasjoner som kan dette langt bedre enn staten selv kan.
  Og – vaksine er bra. Men – støtte til koranskoler som AP var så tilhenger av er tull.

  Det er lett å trekke frem det lille som virker, men faktum er at afrikanske land har mottatt tusener av milliarder fra mange land i over 40 år uten nevneverdig forbedring.

  Ola :
  Fredriksen bodde i Kypros da bokettersynet kom.
  At han utelukker å komme tilbake er pga reglene her og han vurderer også å at mer industri ut av Norge.
  Gratulerer AP.

  Ismail :
  Du har helt rett. Men – vi sender verdier og arbeidsplasser ut av landet med denne skatten.
  Det må du ta med i vurderingen.

  Harald Bjørn Johnsen :
  Du angriper FRP for noe de rødgrønne gjør ????

  Pål Helvik :
  Veldig interessant eksempel. Dette viser at behovet for penger gjør at man tar livet av grundervirksomhet og satsingen på ny næring og arbeidsplasser.
  Når man samtidig vet at kommunenes administrative utgifter i 2005-2009 gikk opp 6 mrd så skjønner man de trenger pengene.
  Et alternativ er å drive uten å øke offentlige sektor og deres utgifter så mye – det vil gi penger til skaping!

  Svar

 30. Hei..

  En ting vet jeg som er en minstepensionist,og det er at om Frp og Høyre
  kommer sammen,ja da er det nok ute med oss som får de minste lønningene.

  Frp og Høyre skulle vært pålagt og levd med de små pensionene som vi som har trygd har.
  Så hadde de kansje forstått at det er VI som får lide når ting går opp som vi skal kjøpe.
  Det er jo hos oss som har minst at det merkes mest,men enten så er Frp og Høyre så intetanede eller så er det rett og slett at de IKKE VIL forstå det.
  Og det er nok det sistnevnte som stemmer.

  Jeg vet nok at de fleste partier lyver og lover gull og grønne skoger om de kommer til Makta,men som oftest etter at de har fått prøve seg,så forandrer alt seg ganske fort.

  Nei la Frp og Høyre få prøve å leve av de få kronene som vi minstepensionister har og likedan av de små kronene som de stakkarne
  som må ty til Sosialen får,DA kansje hadde de forstått hvordan det er.

  Frp og Høyre får ihvertfall ikke MIN stemme.

  Svar

 31. FrP og Høyre sammen kan bli farlig for Norge. Jeg støtter deg i kampen mot dem.

  Svar

 32. Trond :
  Du har ikke noe å frykte. Pensjoner bestemmes ikke av regjeringen.
  Vi har et system nå som gjør at vi må revidere pensjonssystemet av og til. Neste gang er i 2012 – under de rødgrønne.

  Så blir Stortinget enige om hvordan dette skal være og slik blir det.

  Og – endringene skjer ovenfor de som er unge og deres måte å spare opp pensjonspoeng.
  De som alt er pensjonister vil ha sin pensjon – slik de har spart opp poeng i løpet av sitt liv.

  Husk : Det var ingen endring under Bondevik.

  Det man kan gjøre for å forbedre din situasjon er å senke skatten din.
  Man kan gjøre maten billigere og man kan gjøre strømmen billigere.

  Min mening er at livsnødvendigheter som dette bør bli billigere for å få færre fattige.
  Dette vil ikke de rødgrønne, men dette vil Høyre og FRP.

  Svar

 33. Åsmund Ekrheim 19. november 2010 kl. 18:21

  Hei.
  Kom med A.p s politikk .og det som dei vil gjera for å retta opp ein feilslått politikk. Frp s politikk skall eg greia å sette med inn i uten tullpreik frå Aps pappagutter.
  Åsmund

  Svar

 34. […] nå leder av Stortingets finanskomitee Torgeir Michalsen fra Arbeiderpartiet har lagd et “FrP taksameter” der han prøver å regne på hvor mye Fremskrittspartiet sine valgløfter koster. Arbeiderpartiet […]

  Svar

 35. Merkerlig hvordan dere hjernevaskede Ap-sauer tenker.
  Når noe er fint og flott gir dere uttrykk for at Ap alene har sittet med makten siden krigen, men med en gang noe ikke er så bra er det plutselig "alle de andre" som har skylden.

  Men årets julegave fra Ap til alle uføretrygdede er i alle fall allerede "innkjøpt":
  "Regjeringen planlegger kutt for uføre"
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10019184

  PS: @Trond
  Frp har aldri sittet med makten, så det er i alle fall ikke Frp som har gitt deg dårlig minstepension.

  Svar

 36. Hvis du bare kutter der man i dag søler bort penger (les: u-hjelp og offentlig sektor bl.a) så ser jeg ikke de store problemene med de kuttene Frp vil gjennomføre. Det handler om å bruke pengene på en annen måte. Samtidig burde man gitt f.eks Fredriksen en skatt på 5% og heller få flere bedrifter til Norge og høste av de fruktene dette bærer med seg, men det skjønner jo ikke AP. Der skal det melkes hver jævla krone ut av de som jobber og sliter. Inntekten vår er beskattet 4 ganger før vi går i graven. Tenk litt på det. Bør vi ha høyere skatte i dette landet?

  Svar

 37. Atle :
  Man kan ikke bare gi 5% skatt. Man må ha en tverrpolitisk enighet om en langsiktig næringspolitikk og sette føringer langt frem i tid.
  Kun dette vil gi næringsliv trygghet på at Norge er et land de kan være i.
  En 4 årsperiode er ikke nok.

  Skattenivået i Norge er helt greit. Avgiftsnivået derimot er for høyt.
  Strøm er noe selv de fattige trenger, likevel flås man og statlige strømselskaper går med kjempeoverskudd.
  Bil er også nødvendig. Selv for fattige som ikke bor innenfor Ring3 i Oslo – og det er ganske mange.
  Mat er noe alle må ha.

  Vi må få ned avgifter på livsnødvendigheter for å gjøre hverdagen til de som har lite bedre.

  Svar

 38. Frp har produsert papirpenger i alle år. Det er ufattelig for meg at det er så mange som støtter dei.
  Folket i England har fått smakt medaljas bakside etter valet. No er AP det største partiet i gjenn, men no er det forseint.
  Er det etter at Høgre og Frp. får fleirtal vi vaknar, då er det forseint.
  I løpet av 4.år kan store delar av Statoll,statskarft.Hydro og telenor vere solgt,
  I tilleg har dei rikaste vorte 0 skatteytarar.
  Veljarar er ofte ein trulaus aliert det er når realitetane er der vi vaknar
  Det bør ikkje skje

  Svar

 39. per bjarne :
  Det som slår meg er at mange FRP kritikere kritiserer ting AP gjør.
  Som delprivatiseringen av Telenor, Statoil osv.
  FRP ønsker å selge mer, men beholde kontrollerende andel.

  De rikeste betaler lite i skatt i dag.
  At de er her å lager jobber og skaper teknologi er viktigere enn deres peronbeskattning.
  Eller støtter du regler som jager Fredriksen og rederne og annen industri ut av landet ?

  Svar

 40. Fantastisk på kornet! Har fundert på dette med budsjettbalanse selv, og det slår det aldri feil; budsjettene til Frp går aldri opp. Aldri!

  Svar

 41. Jeg synes AP skal fortsette og stå på.. gjerne litt hardere. Ap er det beste regjeringspartiet nettopp på grunn av at dere tenker og ikke bakover slik frp og høyre gjør. Frp og høyre slik de opererer idag er en trusel for den sosiale velferden vi har i Norge, og jeg tør ikke tenke på hva som kan skje om disse partiene kommer til makta. Det må unngås for enhver pris!

  Svar

 42. Hei.. Å komentere Frp`budsjett. !.Tja.Det er den samme gamle leksa omigjen og omigjen.. For min del så har Frp vært synonymt med fremmedhat, Korttenkthet ,og egoisme. I ett av verdens beste land å leve i er de ikke fornøyd med noe.. Når Siv Jensen uttaler at hun ler så hun får vondt i magen, da tor jeg det er panikklatter , og at hun selv ikke har peiling på hva det vil si å drive ansvarlig politikk.Og at hun slev aldri har tatt seg tid til å gjøre det regenstykket som AP, nå har gjort..Hun sier også at kkek alt skal gjøres på ett år.. Sannheten er at vist hun får makt til det så klarer hun å rive i stykker det Gode Norge som vi allerede har , og som bare kan bli bedre med den sittende regjering..
  Å kalle seg "partiet for alle" er ikke riktig.. Det er partiet for de som ikke har empati ,og som vil privatisere hele Norge..Jeg vet hav AP har fått til gjenom mange år.. Dere bør fortelle mer historie..Feks at det var takket være langtenkte APère det ble olje i Norge , og oljefond.. Alt dette som alle nå krever skal brukes. (I etterpåklokskapens navn) er det AP som står bak.Skjønner meg ikke på Høyrepolitikk der alt handler om penger.. Uten samvittighet ,.og det rammer de svakle som de så fint sier de er for.Og disse har kanskje Krf også tenkt å føre politikk sammen med.. Detr sier mer om Krf eller om Frp… NEI til Frp

  Svar

 43. Torgeir Micaelsen. Det er et eller annet i logikken din som jeg ikke får til å stemme.

  Først til betingelsen. Vi vil begge ha en livskraftig stat, der samfunet skal løse og bidra til løsning på alle store samfunnsutfordringer.
  Folketrygda, gratis sykehus, rimelig legehjelp, gode veier, et livskraftig kultursamfunn. Og jeg kan nevne mer.
  Der er vi enige.

  Så til saken. Jeg vil presisere at jeg selv ikke vil dra nytte av om vi fjerner følgende skatter og avgifter;

  Endringen i pensjonsskattesystemet er noe dere på Stortinget har vedtatt. Det var i seg selv en svært dårlig sak. Og mange vil komme dårlig ut av den. Jeg syns du som stortingspolitiker skulle gått mer inn i deg selv og din begrunnelse for å gå med på disse endringene i stdet for bardust å nærmes t slå fast at dette nå er endret for godt. Ver så god og betal. Jeg håper et annet flertall påmStortinget vil ndre denne loven.

  Arveavgiften må bort.
  Jeg kjenner til personer som har måttet selge arvet eiendom fordi de ikke kunne betale arveavgiften. Det syns jeg er uhørt. Dette reagerer folk på.

  Dokumentavgiften er et irritasjonsmoment. Den må vekk.

  Når det gjelder bompengeavgifter kan jeg komme med en sann historie, og stille spørsmål til deg, var dette meningen?

  Noen vassfall i Nordland skulle bygges ut og det ble organisert et offentlig/privat selskap. En av storaktørene i selskapet var et bompengeselskap i Trøndelag. Hva er dette, Micaelsen? Hvem styrer dette bompengeselskapet? Hvem har gitt de slike fullmakter? Hva slags system er det du har vært med på å bygge opp. Det er jo mer enn antydet at bompengeselskapene har hatt som bieffekt en svært uryddig bruk av penger. Det er DITT ansvar, Micaelsen. Er du stolt av det?

  Å fjerne nybilavgiften for å få inn en ny bilpark, vil faktisk være svært samfunnsøkonomisk lønnsomt. Men det fordrer noe annet. At man øker drivstoffprisene. Slik sett er jeg dørgende uenig med Fremskrittspartiet, men også svært uenig med Micaelsen. Ved å fjerne nybilavgiften ville vi fått en nyere bilpark, en tryggere bilpark, og en bilpark som gikk på alternativ energi.

  Så er spørsmålet? Hvor interessert er Regjeringen i at vi skal gå over til annen bilenergi enn bensin og diesel? Også der kommer, som du sier, inntektene til Staten inn.

  I denne saken vet jeg at jeg har svært mange samfunnsøkonomer med meg. Også i Finansdepartementet.

  Elavgiften skal jeg ikke si noe om. Men jeg kan si mye om hysteriet mot å bruke gasskraften slik den er . Norge taper milliarder, flere titalls milliarder kroner årlig ved å vente på miljøvennlig gassteknologi. Det gjør vi fordi kretser jeg ikke ønsker å bli sammenlignet med, har greidd å vinne denne kampen.

  Om Bellona og andre mener vi er miljøsvin om vi bruker gassen slik vi nå kan til gasskraftverk, ja så la de mene det.

  Vi vil spare flere titalls milliarder kroner årlig ved å slippe å bygge kraftledninger gjennom halve Vestlandet, når vi kan bygge ut gasskraftverk i Trøndelag, Mongstad og i Rogaland i stedet. I tillegg vil vi få en ekstrem miljøgevinst. Globalt sett vil ikke utslippa fra gassen bety noe særlig de få årene dette får foregå før den nye teknologien er på plass.

  Jeg har ikke noe Finansdepartement til å finregne på mine regnestykker. Vil bare slå fast at en forutsetning for ditt regnestykke er at du mener du har vært med på å fatte rette vedtak på Stortinget. Men den forutsetningen er min mening den alvorligste feilen med ditt innlegg.

  Svar

 44. Har du noen tall på hva dette betyr i antall sykehjemsplasser eller lignede. Forøvrig oppsiktsvekkende at de ikke svarer med tall eller dokumentasjon, men bare beskyldninger.

  Svar

 45. Sigbjørn Jørgensen 19. november 2010 kl. 21:42

  Hei. Jeg er medlem av Høyre, men er svært skeptisk til et samarbeid med Fremskrittspartiet under nåværende ledelse. Siv Jensen er ekstremt ordninær og negativ, og jeg vil helst ikke risikere å leve i et land med henne som statsminister. Det eneste jeg mener Fremskrittspartiet gjør av betydning er å sette fokus på innvandringen til Norge som jo går over stokk og stein. Forsøk å få fjernet Siv Jensen og bytt henne ut med noe klokere og mer presentabelt så ville det kanskje bli enda større oppslutning om ditt parti.

  Svar

 46. Pål Gausdal.............. 20. november 2010 kl. 00:19

  Dette var en grei oversikt over skatte og avgiftsreduksjoner .Men dette er jo bare halve sannheten .

  Er takknemlig hvis du kan presentere en tilsvarende oversikt over hvilke kostnadskutt som finnes i Frps alternative budsjett , samt hvilke konsekvenser dette får .

  Svar

 47. Som AP-medlem er jeg enig i å fjerne nrk-lisensen. Dette er en avgift for avgiftens skyld. Dette er noe man burde betale gjennom skatten. Fremtiden er web/internett TV. I en slik verden er nrk-lisensen en dinosaur. AP-kan punkter denne saken en gang for alle, ved dette enkle hånd grepet. Problemet er at hver gang man sender ut nrk-lisensn til folk så stiger oppsluttningen til frp. Vi i arbeiderpartiet bør konsentrere oss om å fjerne avgifter som bare er å kaste glor i øynene på våre potensielle velgere. Folk som stemte på oss, stemte for høyere skatter, for å bli kvitt de ekstra avgiftene. Slik som strøm leie, lisenser, tannlege regninger, o.l. Når de ser at de får høyere skatt + at man ikke fjerner dette, så gidder de ikke å stemme på oss. Frps budsjett fungerer ikke, men alle de store grunnleggende løftene som vi har ofret på alteret til haukene i partiet, som ikke gidder å følge generalforsamlingens innstilling om å innføre tannlege under samme ordning som leger kommer til å ødelegg for mulighetene for 4 nye år i regjering. Vi trenger å møte frp og høyre på disse punktene. La alle se at vi ikke syselsetter folk med bare å kreve inn avgifter. Det som kan gå gjennom skatten, bør gå gjennom skatten. føler at ved å fjerne de som jobber i bommer, med nrk-lisens & peiling, så kan vi innføre 7 timers dag. Bommer er en økonomisk systemfeil. Veier burde være finansiert gjennom igjen skatter. Skjønner at det er de som kjører bil som må betale, men bommer fordyrer også maten. Transport som går forbi bommene må betale, og varene blir dyrere.

  Svar

 48. hei Eg er ikje interesert i kva Frp seier i sitt budsjett Dei er heva over alle når det gjeld å bruke penger og er ikkje til å stole på i det heile tatt Men etter kvart tykkjer eg at AP ikkje er til å stole på heller. Dei bryt løftene frå valgkampen kvar einaste dag Eg har stemt AP sidan eg vart myndig for snart 60 år sidan og har stolt på og vore stolt av partiet mitt Eg har hatt tillitsverv i partiet som folkevalgt til kommunestyre og fylkesting Men no er tilliten tynnsletenI Soria Moria erklæringa 1 og 2 står der at ingen lokalsjukehus skal leggjast ned, og helseministeren har vore på synfaring f,eks i Nordfjord og lova at sjukehuset vart på Eid skal bestå, Likevel lar dei Helse Førde ture fram som dei vil utan å løfte ein finger for å stoppe galskapen Dei tek en eine funksjonen føre og den andre etter Og snart står vi med tomme pasientrom og utstyr att. kvifor gjer de ikkje noke med dette ??? Betyr ikkje vi noke som bur her i utkantnorge , Det blir nok mange som vender AP ryggen både ved valget i 2011 og ved stortingsvalget om 2 år Løftebrot er det ingen som tolererar, Så skam dokke AP i regjering og storting Ta skeia i ei anna hand og høyr lite grann på grasrota i partiet og i samfunnet elles.

  Svar

 49. Det er rørende å se alle som slakter FRP.
  De sier at budsjettet ikke fungerer. At alt de vil ikke kan gjøres på et år.
  At det er løftebrudd osv.

  Når sittende regjering ikke klarer å holde løftene sine er det ikke samme tone.
  Det er snakk om hvor mye regjeringen gjør og at de ikke er i mål. Det er snakk om at det viser en retning man ønsker å gå i osv.

  Med andre ord : Klarer ikke FRP alt på ett år så er de useriøse.
  Når AP har styrt mer eller mindre siden krigen og vi fremdeles f.eks. har sykehuskøer så må vi vise tolmodighet.

  God gammel dobbeltmoral….

  Svar

 50. Nei til Frpog Høyre politik. Frp's poltiken samenlignes med et eksempel, der samler alle barn i et rom med godteri overalt, da barne hiver seg lls uten å vite om konsekvensene, hvilket si at frp vil bruke/spiser opp all det norsk rikdomen som er tilgjenglig og dermed blir det NO TOMMOROW! NEI siv og Solberg fin dere annet jobb.
  MVH-

  Svar

 51. Det er veldig rart at så mange journalister kjøper FrPs tall og ikke gjør undersøkende journalistikk på dem. De får store oppslag på løfter de gir i øst og vest, men de blir aldri spurt om de blir fulgt opp etterpå. De er ikke mulig å gi over 100 milliarder i skattekutt samtidig som de skal gjennomføre storsatsing på vei,eldreosmorg, sykehus osv. De må bestemme seg for hvilke løfter de vil gi. Det virker som litt for mange journalister synes det er slitsomt å gå inn i tallene FrP presenterer. Det er synd og ikke bra for demokratiet.

  Svar

 52. FRP er det det beste og det som gir størst mulighet for Norge å overleve som nasjon og land på de siste 40 år
  Man kan lure på om det er vill laksen eller etniske normenn som er mest truet!

  Svar

 53. Ser du fører opp fjerning av NRK-lisensen som en kostnad for statskassa. Hvorfor det? Det blir ingen økt kostnad for samfunnet når NRK istedet reklamefinansieres! Hvorfor er du uredelig Michaelsen?

  Svar

 54. Cherif Hachem :

  Det som er langsiktig er å legge til rette for næring etter at oljen er borte slik at vi har penger til velferd og omsorg.
  Derfor snur du helt på problemstillingen :
  Norge har de siste år og ti-år sett at :
  Norske Skog og papirindustrien forsvinne mer og mer og er bare en skygge av seg selv igjen i landet.
  Jotun satser i utlandet, ikke her.
  Hydro satser ute og ikke her.
  Statoil driver mer og mer ute.
  Bildelproduksjonen er flyttet ut.
  Møbelprodusentene forsvinner mer og mer.
  Skipsbyggerne er stort sett borte.
  Skipsrederne har vi bare en igjen av – vi var verdens største skipsnasjon.
  Biodiesel fremtiden ble avlivet av denne regjeringen.

  Med andre ord – de som har styrt har svekket Norge. Likevel har de bevilget seg så mye penger og så stort forbruk at det er mer enn de genererer.
  Derfor må de fremtidige generasjoner belage seg på lavere pensjoner og ytelser enn de som lever i dag.

  Og du kritiserer FRP for å spise alle godtene på en gang og ikke se fremover!
  Utrolig!

  Vi må tåle at folk blir rike. Vi må legge langsiktige konkurransedyktige vilkår slik at vi kan skape næring i Norge.
  Og det er ikke de rødgrønne talsmann for!

  Svar

 55. Skattelettelser koster ingenting. Man gir nemlig ikke skattelettelser; man lar være å kreve inn like mye. Det er en vesentlig distinksjon. Ved å snakke om å "gi skattelettelser", antyder man at staten eier alt jeg tjener, og at de så gir meg 30 % av inntekten min i gave og beholder 70 % selv. Det er en særdeles totalitær holdning.

  Svar

 56. Artig å se at ingen av de som kritiserer regnestykket ditt finner en eneste faktafeil, eller gir motdokumnetasjon i form av linker eller lignende. Det er vel et positivt tegn. Det er tydelig at mange FrPere med oppfinnsomme navn heller ikke klarer, men sier veldig mye annet. Hovepoenget ditt er viktigst, enten tallet på skatte-og avgiftlettelser er 88 mrd eller 100 mrd, endringene blir dramatiske.

  Svar

 57. Birgitt :
  Det som er åpenbart er at Michaelsen forventer at FRP skal gjennomføre alle løftene sine på et år.
  Selv AP gjør ikke det.

  Syns du det ikke er noe dobbeltmoralsk, eller er det akseptabelt?

  Svar

 58. Britt Røttingen 20. november 2010 kl. 18:30

  Hallo! Det er interessant å lese regnestykke! Det er bare det at dette forstår ikke folk flest. De blir foret med opplysning gjennom spesiellt TV2 om hvor galt alt er.
  Jeg vil bare nevne sykehjemskøer, pensjonene til stortingspolitikerne etc.etc.
  I Finnmark er det forargelse på samene som får dekket så mye tap, og som tar seg til rette over alt. Om en tar vekk masse idiotiske jobber der en kaller seg direktør underdir. konsulent m.m.sparer en penger. Fullt opp av mennesker som ikke produserer . Det er vanlig arbeid folk vil ha. Her er alt for høye lønninger i Norge.Kurs, kurs, kurs.
  Ta bort noe administrasjon,støtte til ditt og datt. Leste at no skal de kutte i de stakkars uføretrygdede.Mange blir pensjonerte fra jobben 57 år og oppetter. Hva med de? Derfor tenker mange at bare fremskrittspartiet kommer til makten skal je og bli rik———-.

  Svar

 59. Hvis det blir gitt skattelettelser så betyr ikke det at pengene forsvinner. Pengene som blir frigitt kan folk selv bruke på sin egen velferd. Men det blir vel for vanskelig for dere å skjønne. I følge venstresiden er det tydeligvis bare staten som kan "tilby velferd."

  Svar

 60. Oljefondet er på 3000 milliarder, så 100 milliarder fra eller til gjør vel ikke så mye? Dere har kanskje ikke tenkt over hvor mye de rødgrønnes multikulturelle eventyr koster det norske samfunnet i trygdeytelser, språkopplæring, husing av asylsøkere og kriminalitet?

  Svar

 61. "Ap-politiker Torgeir Micaelsen mener Fremskrittspartiets budsjettforslag er så useriøst at det ligner mest på den økonomiske politikken i «en del lugubre regimer i Afrika».

  Hei Torgeir

  Synd å se deg uttale som ovenfor. Du som ønsker så veldig å stå frem som neste generasjons AP politiker bør først bli mer voksen en som så

  Svar

 62. Hei Torgeir,
  Ja du har satt navn på alle tallene som frp har lovet sine velgere dersom dem kommer i posisjon , tall er en ting , men tenk på alle skjebnene i norsk arbeidsliv, som da blir middlertidig annsatt med alle di negative konsekvensene det medfører, ett mindretall med spisskompetanse blir fast ansatt , distrktsnorge blir rasert når landbrukstøtten blir fjernet, rettighetene som våre forfedre kjempet for blir rasert,
  Dette og 100 milliarder, kan mann kalle rasering av velferdsstaten.

  Hilsen, engstelig A P veteran.

  Svar

 63. Jan.
  Du har helt rett.
  Se på tallet på tapte arbeidsplasser i industrien.
  Bare i mai og juni i år gikk 20.000 plasser tapt.
  Tallene viser ikke dette fordi det offentlige ansatte omtrent like mange….

  Svar

 64. AP sin eneste løsning er mye mer skatter og avgifter

  Det er tragisk at AP ikke greier å modernisere Norge

  Men siden LO eier dere så er det vel ikke så lett å gjøre noe

  Og Jens jager jo bare jobb i utlandet

  Trist at du er så lite kreativ på Norges vegne Torgeir

  AP er snart under 20 % og jeg gleder meg

  Svar

 65. Haakon. Hadde vært fint om du fant noen intrenasjonale sammenligninger som bekrefter dine påstander om hvor ille det er. Her er ihvertfall noen bevis på det motsatte (hentet fra Torgeir M sin tidligere post):

  – FNs human development Index http://hdr.undp.org/en/statistics/

  – Properity index: http://www.prosperity.com/country.aspx?id=NO

  – Doing Business: http://www.doingbusiness.org/data/exploreeconomies/norway

  Det er helt greit at du er tilhengere av store skattekutt og står for det. Det er jo hva politiske forskjeller handler om. Problemet med FrP er at de kamuflere hvor store skattekuttene blir, og konsekvensene av dem. Du virker ganske ærlig på at du ønsker å kutt en del offentlige tjenster og overføringer for å finansiere skattekutt. Du burde lære FrP å bli like ærlige som deg.

  Svar

 66. Hei Kvifor legg regjeringa meir og meir ansbar over på kommunene utan at det føl nok pengar med? ser ikkje regjeringa ta det er det dette som tappar komunenorge for midlar? ser de ikkje at ved å pålegge kommunene å byggje sjukeheimar men ikkje føl opp med nok pengar??? No høyrer eg suset fra Stoltenberg at vi har behandla dobbelt så mange pasientar som forrige regjering, At vi har bugt så og så mange fleire eldreboliger/sjukeheimsplassar enn den forrige regjeringa Dette er hakk i plata , kjære partifeller, Det kommunana treng er meir pengar så dei kan klare dei oppgåvene som dere legg på dei. Alle kommunar slit med dårlig økonomi , og vi lever i verdas rikaste land Det er ikkje til å tru. Nei slutt å snakk om andre parti sin politikk , Pass på å oppfylle alle løftene som er gitt i fleire valkampar ellers er AP ute av bildet før de får sukk for dere

  Svar

 67. Hei Birgitte.
  Jeg er ikke så opptatt av skattekuttene, jeg.
  Jeg er mer opptatt av stabile vilkår og langsiktighet slik at vi kan planlegge i veldig god tid den tiden som kommer etter oljen.
  Da kan vi ikke henge ut rikinger som samfunnsfiender for eksempel. Vi ser at da Hagen skulle selge Rimi var det ikke noen i Norge med nok penger til å kjøpe.
  Rimi ble solgt til Nederlendere. Og – det er slike ting som er viktig. Vi må eie mer selv. Rimis overskudd går jo nå ut av landet i stedet til norske rike.
  Og – jeg skjønner likhetsprinsippet og tankegangen, men at tingene da heller går ut av landet ser jeg som et værre onde enn at vi har noen rike i Norge.

  Derfor må vi legge til rette slik at Fredriksen, redere, Hagen og slike som han ikke flytter ut, men kan være her og skape jobber og drive her.

  Vi må sette oss ned å se langsiktig på hva vi skal leve av i Norge. Ikke skrike høyt fordi Røkke bygger et stort hus eller at noen rike har eget fly, hytte eller helikopter.

  Når du sier at man ikke viser hva konsekvensene av skattekutt så møter jeg deg med det motsatte : Hva er konsekvensene av at næringsliv forsvinner fra Norge ?
  Fredriksens oljeselskap har opprettet kontor på Svalbard fordi det lønner seg. Og slikt forteller litt om hva som venter oss i Norge.
  Kall han gjerrig, men regnestykket endres ikke av det. Det blir ikke mer omsorg av at folk flytter ut. Det blir mindre.
  Om du hører de som driver med næring sier de at skattenivået ikke er det viktigste. Det som er viktig er langsiktighet. Jeg kan illustrere det :

  I dag kan du kjøpe deg hus, låne mesteparten i banken og du vet at du får 28% av renteutgiftene trukket fra på skatten.
  Hva om dette ikke er langsiktig ordning, men at noen i noen år sier at du får 35% fradrag og andre gir deg 10% fradrag eller ingen ting ?
  Hvordan må du da regne for å kjøpe bolig ?
  Jo… du tørr ikke kjøpe den boligen du tenker, du må planlegge for "worst case" og tenke at "om jeg får mer enn 0% fradrag tar jeg det som bonus".

  Det er derfor man ikke bare kan finne på skatter og avgifter osv. Man må flagge i god tid nye ordninger og ha langvarige tverrpolitiske orninger.
  Ikke bare lage en biodieselavgift. Det har hindret at vi fikk en ny industri i Norge.

  Svar

 68. Fy f..
  Du er passe menighet…
  Hva med deres egen fattigdomsbekjempelse.
  Nå synes jeg dere distanserer dere vel langt fra de små!!!
  Jeg lukter arrogant overklasse av holdningene.

  Svar

 69. Hvorfor går regjeringen inn for å ta 36 000 kr fra unge uføretrygdede ?
  Jeg kommer ikke til å stemme på dere før det forslaget blir trukket tilbake !

  Ta heller og kom frem med et forslag som går ut på å ta Gull pensjonen,og andre lukkurative ordninger i fra stortingspensjonister og regjeringsmedlemmer !

  Og trekk tilbake de 6 milliardene som er blitt lovet til brasil for at de liksom skal verne om sine egen regnskog,og gi pengene til nordmenn som trenger det !

  Brasils kjelltringer av noen politikere vil bare stjele de pengene så snart de kommer til brasil,dette vet alle bare ikke dere naive politikere.

  La oljelandet brasil betale selv for sin egen regnskog !Vi er tusenvis som nå er skuffet over arbeiderpartiet som strammer inn på ytelsene til de aller svakeste,mens de velstående går fri fra alt !

  Blir det ikke slutt på angrepene på de aller svakeste,så stemmer snart alle på frp !

  Svar

 70. Mange sinte FrPere her som snakker om andre ting enn hva posten handler om. Det betyr vel at Torgeir M har truffet en øm tå.

  Ole kr: Det er feil det du påstår om unge uføre: http://arbeiderpartiet.no/Aktuelt/Nyhetsarkiv/Arbeid-og-naeringspolitikk/Ingen-endringer-i-ytelsene-til-unge-ufoere

  At du ikke tror på klimaendringer er jo et slags standpunkt som er grunnen til at vi bevarer regnskog. Jeg stoler mer på klimaforskerne og NASA.

  Svar

 71. Lisa :
  I dag kan vi lese i avisene at 50 nordmenn planlegger å flytte ut.
  Landet blir ikke rikere av slikt – det blir fattigere.
  Og da må det være lov å mene at vi skal ta vare på flinke folk som skaper noe og ikke bare sende de ut.

  Svar

 72. FrP-taksameteret ditt er god lesing. Det er nok et bevis på at noen i landet fortsatt er i den villfarelsen at vi kan drive landet og innbyggernes behov med Monopolpenger.
  FrPs budsjett har et formål – ta goder fra de med minst og gi de aller rikeste endra mer.
  Likevel mener jeg FrP har delvis rett i en ting. Det burde vært bevilget betydelig mer penger til ny og forbedret infrastruktur som vei, jernbane, bygg og anlegg både i statlig og kommunal regi nå mens vi har god nasjonaøkonomi. Det ville redusert våre etterkommeres/barns investeringsbehov i infrastruktur og heller til andre og tidsriktige investeringer.

  Svar

 73. Bjørn Ove Hersdal 22. november 2010 kl. 19:21

  Hei, siden dette dreier seg mye om skatt. Hvorfor har du og dine (dvs mine) gitt skattedirektøren fullmakt til å legge ned enda flere skattekontor. Som regiontillitsvalgt for NTL får jeg nå en helsikkes jobb, jeg kan ikke forsvare dette, samtidig som jeg er politiker for AP. Nå må jeg ta på meg hatten som NTL'er og klage på min egen Regjering. Dette var utrolig dårlig distrikstspolitikk, og jeg ser helst at du gir meg noen eksempler på at dette blir mer effektivt. Tviler nemlig på det.

  Svar

 74. Bernt Andre Jensen 23. november 2010 kl. 01:04

  Hei Torgeir. Enig med deg, men du glemmer en viktig ting at mange mennesker ønsker en raskere beslutningsprosess i politikken.
  Det er det praktisk poltikk dreier seg om, få gjort små viktige ting relativt raskt. La meg gi et enkelt eksempel, på hvorfor Dere kan tape velgere selv om det er snakk om mye penger i din argumentasjon.
  Åsane er en bydel utenfor Bergen med mye pendletrafikk gjennom både fra nord, øst om morgenen. Om ettermiddagen motsatt vei, men pluss østfra. Hver eneste dag står mennesker og pumper i disse køene, med 2 vanlige rundkjøringer som flaskehalser. Slik har det pågått over minst 3 år. Vanlige mennnesker som meg er ikke dumme, vi vet at gode rundkjøringer som Danmark bl.a har skiller ut trafikk over/under for ulike retninger. De er ikke dyrere, men derimot samfunnsøkonomisk.
  Dette skaper politikerforakt, fordi vi vanlige mennesker ikke skjønner hvorfor Statens vegvesen ikke dimensjonerer rundkjøringer, som bl.a. Danmark. Hvis du setter deg inn i hvorfor Thatcher vant, så ble hun oppfattet, som handlekrfatig.
  Nå er det på tide Dere heltidspoltikere, spør Dere om bl. Statens Vegevesen er poltisk styrt. Husk at konger før i tiden ble husket, hvis de tok på alvor hverdagens problemer for folk. Som tvilende arbeiderpartivelger, vil jeg se en Jens Stoltenberg og Dere andre i flokken handlekraftige på daglig politikk. Et godt eksempel er tydeligheten i å bygge kraftlinje gjennom Hardanger. Dere må tenke på helheten. Tro ikke dere får folk mere med dere, ved å la dem stå i kø for å presse over på kollektiv. Faktisk tror jeg høyresiden kan vinne bare på veisaker, hvis dere ikke skjerper dere med politisk kontroll over Statens vegvesen. Det er egentlig snakk om små penger, som eksempel Åsane, som blir store saker for vanlige folk. Og du spør kanskje uvesentlig mot gode helsetjenester, barnehager- Poenget er, spør vanlige folk, som bruker mange timer til og fra jobb,familie. De ser hvor enkelt det kunne være å skille trafikk i ulike retninger.
  Jeg er så drita lei av at ingen tar tak i dette, som har vedvart under Dere. Så mitt spørsmål, skal Dere fortsette slik å blokkere praktiske løsninger på visjonære rundkjøringer. Ja da har Dere tapt min stemme, samt andre som tror på at Dere kan vise handlekraft. Det er nemlig det dreier seg om. Tall her og der vil ikke endre folks bevissthet om handlekraft.
  I 50 og 60 årene brukte DNA det beste økonomiske verktøy Keynes og den norske sosialøkonomen Ragnar Frisch til å bygge den norske velferdsstaten. Nå er det på tide Dere gir landets beste ingeniører de samme visjoner og ressurser til å bygge funksjonell infrastruktur.Dette vil sikre bedre økonomisk vekst. Da må dere også se på regelverket for ekspropiere av land. Hvis Dere ikke gjør det vil høyresiden gjøre det
  En annen ting er også bakstreversk av Dere. Hvorfor tillater dere ikke mer høyhusbygging/skyskraper i Norge. Hvor hare Dere visjoner!!!
  Bl.a uttaler arkitekter at Bergen er blitt en veldig transportkrevende by, fordi man bl.a ikke får bygge slik. Mange funksjoner blir derfor spredt utover på grunn av plassmangel.
  Mvh
  Bernt. trist hvis dere ikke tar utfordringen, men da går min stemme et annet sted

  Svar

 75. Vittig hvordan alle innleggene på første side av din blogg handler om et annet parti, når du egentlig burde forsvart egen politikk som tross alt ble bevist mislikt av over 50% av landets innbyggere ved valget i 2009.

  Svar

 76. Eg legg merke til at siv Jensen ikkje vil snakke om alle kutta og lovnadane dei kjem med.
  Det passar ikkje inn i deira framtoning, dei prøver på¨å innbille folk at kutt på statsbudsjettet vil ikkje gje mindre penger til fordeling.
  I tilfelle dei har funne den formelen så bør dei kontakte dei konservative i England og Irland.
  Frp. er ein trulaus aliert

  Svar

 77. per bjarne
  Den viktigste tingen man kan gjøre er å IKKE havne i den situasjonen som Italia, Spania, Hellas, Irland, England, Portugal osv er i.
  Dvs. Ikke lage en for stor offentlige sektor. Ikke leve over evne og bruke de pengene man tjener, ikke de man låner.

  Så kan du lure på hvordan man kan gjøre det uten kutt.
  Det går ikke – og da igjen kan du se deg selv i speilet og spørre om det er forsvarlig å låne til forbruk.

  Svar

 78. Arbeidsmiljøloven er en fin lov som tar vare arbeidstakeren, men den er ikke perfekt.

  Jeg er i en situasjon der jeg jakter på fast jobb, og benytter tiden til å jobbe ekstra i offentlig sektor.
  Jeg tar det jeg blir spurt om, og som regel blir det hvilende netter. Det betyr at jeg fysisk er på jobb i 11 timer, men får betalt for 5, 6 timer. Denne typen vakt kan jeg bare ta 3 av i uka. Den fjerde utløser overtid. Er man ansatt i en hvilende nattstilling er det umulig å jobbe mer enn 50 % fordi man i henhold til arbeidsmiljøloven da overskrider 100 %.

  Jobber man i en 80 % stilling, så ønsker man gjerne å jobbe de ekstra 20 % når det er behov for follk. Det er omtrent umulig å få jobbet de ekstra 20 % uten å komme i konflikt med arbeidfsmiljøloven.

  Arbeidsmiljøloven er på denne måten svært dyr for den som skal utbetale lønn.

  Mvh Terje Hanstad

  Svar

 79. […] bedt Finansdepartementet om å regne ut hva det koster. Summen? Ca. 100 milliarder kroner! Du kan lese hele lista på Torgeir Micalsens […]

  Svar

 80. Torgeir!
  Jeg lurer på en ting.
  Raymond Johansen hold nylig foredrag der han skjelte ut FRP for å ville kutte i uføretrygden.

  Nå kommer det frem at det lønner seg for mange å være uføre fremfor å jobbe.

  Hva vil dere gjøre ?
  Fortsette galskapen eller å gjøre som FRP og kutte hos de uføre ?
  Og – i så fall – er ikke Raymond stapp full av dobbeltmoral ?

  Svar

 81. Hærregud, jeg fatter ikke hva dere griner etter! Vi har evig med penger på bok og FRPs budsjett hadde kommet vel med!! Få vekk de hælvettes utgiftene. Den norske regjering som sitter idag er en gjeng kjeltringer.

  Svar

 82. Ad "Løfte nummer 7: Fjerne kildeskatten. Det koster om lag 235 millioner"

  I anledning dette løftet fra FrP bemerkes følgende:

  1) I henhold til Ot.prp. nr. 20 (2008-2009)) om (kjeldeskatt på pensjonar mv.) er Finansdepartementets egne beregninger IKKE 235 millioner pr år, men 500 millioner ETTER at alle skatteavtaleene er reforhandlet.
  Den rødgrønne regjeringen vil altså avkorte utenlandspensjonistenes opparbeidede pensjons- og trygderettigheter med 500 millioner pr år

  2) NorAlliansen finner grunn til å gjøre Finanskomiteens leder oppmerksom på at siste statistikk fra NAV, viser at det ble det utbetalt pensjon på ca 4.2 milliarder til ca 43.000 pensjonister i utlandet. Det gir en pensjon på ca kr 100.000,- i gjennomsnitt. (Finansdepartementet beregningar var i ovennevnte propsosisjon kr 85.000,-)

  3) Det mest beklagelige i denne saken er at Skatteetaten i Norge IKKE har hjemmel for å avkorte utenlandspensjonisenes pensjoner – uten at de fleste skatteavtalene endres. Og det kan ikke skje UTEN av Stortinget er involvert og UTEN av bostedslandets myndigheter har sagt seg enig at Norge skal få slik hjemmel til å avkorte pensjonen til de som er emigrert iht. skattelovgivning i bostedslandet og iht skatteavtalen med Norge. Dette har Høyesterett slått fast i en enstemmig dom (Sølviksaken).

  4) NorAlliansen ber med dette lederen for Finanskomiteen, revurdere det siste vedtaket om å avkorte utenlandspensjonisenes pensjonsutbetalinger med 15 % såkalt kildeskatt. Finansdepartementets saksutreder for kildeskatten og APs talsperson i denne saken var kjent med at det makkverket av et lovendringsforlag om kildeskatt, bygget på info som ikke hadde noe med virkeligheten å gjøre. For de fleste minstepensjonister og uføre, går dette på liv og helse løs. Mange har fått en skatteskjerpelse på 3 – 400%:

  5) Som leder for Finanskomiteen, ber vi deg om å ikke imøtekomme FrP om å fjerne kildeskattdden. I stedet ber vi deg om å studere den tyske skattemodellen som alle tyske skatteavavtaler bygger på iht OECDs mønsteratale kildeskatt-modellen som Tyskland har innført innført.
  Denne kildeskattmodellen er de tyske sosialdemokratene og den borgerlige siden i Tyskland enige om.

  6) Vennligst lytt til tidligere regjeringsadvokat og tidligere ESA president Bjørn Haug som bl.a sier at det etter hans mening så går Skatteetaten i Norge lenger i denne saken enn det er lovmessig grunnlag for.

  7) Iht. ovennevent har NorAlliansen nå innrapport Norge til ESA (EFTAs overvåkningsorgan, etter at EU-kommisjonen sendte dette brevet til en pensjonist på Kypros på grunnlag av en rapport på hele 179 sider til Riksrevisjon. https://docs.google.com/leaf?id=0B8hJbihdDNi9ZWE1MmExOWEtOWE3MC00Y2NhLWFjY2MtYmI1MzMxYTRmNDhh&hl=no

  Fra en rekke utenlandsbosatte pensjonister, er vi bedt om å vurdere om de mest sentrale personer som er ansvarlig for de maktovergrepene vi har under vurding Straffelovens parafraf 120 om grov uforstand i tjenesten.

  Med vennlig hilsen
  for NorAlliansen

  Jakup Skamsar (leder)
  E-mail: jakupskamsar@noralliansen.org or info@noralliansen.org
  Mobile. : +357 700 00 253, +357 9914 8043, +357 9908 0547
  NorAlliansens Webpage: http://www.noralliansen.org
  Headoffice: Rabbaveien 28 A, N 3515 Hønefoss, Org. No.: 994709291.
  Post address: P. O. Box 64394, 8074 Paphos, CYPRUS.
  NorAlliansens er en global organisasjon som har som formål å ivareta interessene tiI personer som har opparbeidet
  seg pensjons- og trygderettigheter fra Norden og sikre disse rettighetene uavhengig av fremtidig bosted.
  NorAlliansens objectives, tasks and means of coordination. See:
  http://docs.google.com/Doc?docid=0AchJbihdDNi9ZGMyMzZ3NTlfNTMwZDJoNTUyZzI&hl=no

  Svar

 83. Ad "Løfte nummer 7: Fjerne kildeskatten. Det koster om lag 235 millioner"

  I anledning dette løftet fra FrP bemerkes følgende:.

  1) I henhold til Ot.prp. nr. 20 (2008-2009)) om (kjeldeskatt på pensjonar mv.) er Finansdepartementets egne beregninger IKKE 235 millioner pr år, men 500 millioner ETTER at alle skatteavtaleene er reforhandlet.
  Den rødgrønne regjeringen vil altså avkorte utenlandspensjonistenes opparbeidede pensjons- og trygderettigheter med 500 millioner pr år

  2) Jeg finner grunn til å gjøre Finanskomiteens leder oppmerksom på at siste statistikk fra NAV, viser at det ble utbetalt pensjon på ca 4.2 milliarder til ca 43.000 pensjonister i utlandet. Det gir en pensjon på ca kr 100.000,- i gjennomsnitt. (Finansdepartementet beregningar var i ovennevnte propsosisjon kr 85.000,-). Det er denne minoritetsgruppen som du og ditt parti vil frarøve 500 millioner hver år i overskuelig fremtid – utan at vi har krav på noen som helst motytelse.

  3) Det mest beklagelige i denne saken er at Skatteetaten i Norge IKKE har LOV- OG/ELLER AVTALEMESSIG HJEMMEL for å avkorte utenlandspensjonisenes pensjoner – uten at de fleste skatteavtalene endres. Og det kan ikke skje UTEN av Stortinget er involvert og UTEN av bostedslandets myndigheter har sagt seg enig i det .. slik Kristing Halvorsen informerte Stortinget om før vedtak om innføring ble fattet.

  Norge har mao ikke lov- eller avtalemessig HJEMMEL for å avkorte pensjonen til de som er emigrert iht. skattelovgivning i bostedslandet og iht skatteavtalen med Norge. Dette har Høyesterett også slått fast i en enstemmig dom (Sølviksaken).

  4) Som som lederen for Finanskomiteen er du av en rekke senior – og pensjonist organisasjoner om å å revurdere det siste vedtaket om å avkorte utenlandspensjonisenes pensjonsutbetalinger med 15 % såkalt kildeskatt. Finansdepartementets saksutreder for kildeskatten og APs talsperson i denne saken var kjent med at det makkverket av et lovendringsforlag om kildeskatt, bygget på informasjon som ikke hadde noe med virkeligheten å gjøre slik en rekke senior- og pensjonistorganisasjoner har dokumentert.

  For de fleste minstepensjonister og uføre, går dette på liv og helse løs. Mange har fått en skatteskjerpelse på 3 – 400%. Fra Thailand er det meldt om at liv er gått tapt.

  5) Undertegnede er av den oppfatning at kildeskattdden ikke skal fjernes. Kildeskatten er viktig for å hindre skatteunndragelser for de mest rike som uten kildeskatt kan flytte til et land som Norge ikke har skatteavtale med. NorAlliansen tar avstand fra skatteunndragelser enten det gjelder private kapitalister eller Statlige kapitalister som i dette tilfelle er representert av Skatteetaten i Norge.

  I stedet for å imøtekomme FrPs ønske om å fjerne kildeskatten, bes du med dette om å studere den tyske skattemodellen som bygger på OECDs mønsteravtale som fører til at Tyskland frafaller kildeskatten såsnart bosedslandets skattemynigheter har utstedt et såkalt Tax Resident Certificae. Denne kildeskattmodellen er de tyske sosialdemokratene og den borgerlige siden i Tyskland enige om.

  6) Vennligst lytt til tidligere regjeringsadvokat og tidligere ESA president Bjørn Haug som bl.a sier at det etter hans mening så går Skatteetaten i Norge lenger i denne saken enn det er lovmessig grunnlag for.

  7) Iht. ovennevent har undertegnede og NorAlliansen nå innrapport Norge til ESA (EFTAs overvåkningsorgan, etter at EU-kommisjonen sendte dette brevet til en pensjonist på Kypros på grunnlag av en rapport på hele 179 sider til Riksrevisjon. https://docs.google.com/leaf?id=0B8hJbihdDNi9ZWE1MmExOWEtOWE3MC00Y2NhLWFjY2MtYmI1MzMxYTRmNDhh&hl=no

  8) Fra en rekke utenlandsbosatte pensjonister, er vi bedt om å vurdere om de mest sentrale personer for den siste pensjonsavkortingen som er kalt kildeskatt, kan bli rammet at Straffelovens parafraf 120 om grov uforstand i tjenesten for sine omfattende maktovergrep om eldre og uføre i utlandet.

  Med vennlig hilsen

  Jakup Skamsar

  Undertegnede er leder for NorAlliansen med følgende kontaktinfo:
  E-mail: jakupskamsar@noralliansen.org or info@noralliansen.org
  Mobile. : +357 700 00 253, +357 9914 8043, +357 9908 0547
  NorAlliansens Webpage: http://www.noralliansen.org
  Headoffice: Rabbaveien 28 A, N 3515 Hønefoss, Org. No.: 994709291.
  Post address: P. O. Box 64394, 8074 Paphos, CYPRUS.
  NorAlliansens er en global organisasjon som har som formål å ivareta interessene tiI personer som har opparbeidet
  seg pensjons- og trygderettigheter fra Norden og sikre disse rettighetene uavhengig av fremtidig bosted.
  NorAlliansens objectives, tasks and means of coordination. See:
  http://docs.google.com/Doc?docid=0AchJbihdDNi9ZGMyMzZ3NTlfNTMwZDJoNTUyZzI&hl=no

  Svar

 84. Hei!

  Veldig mye useriøse kutt der! Men Nrk lisensen syns jeg er altfor høyt! De rødgrønne burde seriøst vurdere å redusere beløpet pr. huststand hvis ikke kutte det hele!

  Takk for bloggen din!

  Vennlig Hilsen
  politics2008

  Svar

 85. Håvard Birkeland 1. desember 2010 kl. 18:46

  Jeg prioriterer velferd høyere enn skattelette, men det er endel endringer som jeg kunne tenke meg, bl. annet høyere drivstoffpriser og samtidig satt ned årsavgifter på bil. Det vil komme dem tilgode som kjører relativt lite, f.eks. mange pensjonister. Det vil kanskje også medføre noe mindre biltrafikk og lavere utslipp. Bygg ut kollektivtrafikken i raskere tempo (også i nord). Å satse ennå sterkere på å bygge ut samfunnets infrastruktur, vil på sikt lønne seg. Å investere innenlands vil skape varige verdier, og en risikerer ikke store tap på børsen.

  Svar

 86. Sitat: "Med hjelp av Finansdepartementet, har vi nå fått oppdatert tallene, og vi kan trygt fastslå at Frp-taksameteret har gått skikkelig varmt."

  Har ikke Finansdepartementet noe bedre å foreta seg enn å sitte å regne ut retoriske virkemidler for AP? Tyder vel på to ting:
  1. AP misbruker maktstillingen sin.
  2. Her kan det trygt kuttes i administrasjonskostnader i departementet når de har så lite å finne på.

  Svar

 87. VI ER BLITT EN PARIAKASTE

  OG! Slik behandles en gruppe på ca. 40 000 norske pensjonister som har gjort sin jobb for mor Norge.

  Utenlandspensjonistene sparer årlig den norske stat for milliarder NOK(anslagsvis mellom 3-4 milliarder NOK pr. år).
  Utenlandspensjonistene selv og bostedslandets forsikringssystem betaler hovedtyngden av helsekostnadene. Utenlandspensjonistene behandles av helsevesenet i bostedslandet og frigjør dermed en større kapasitet i det norske helsevesen.
  Norske myndigheter bryter glatt en rekke internasjonale avtaler EØS, OECD, bilaterale skatteavtaler. Grunnloven paragraf 97 vedrørende tilbakevirkende kraft settes til side. En ble tvunget til å selge unna hus og annet løsøre, en har ikke lov til å oppholde seg lenger enn 61 dager i Norge pr. år. Naboen min, utenlandsk, kan oppholde seg 181 dager i Norge pr. år uten problemer.
  Pensjonen er nedkortet med 15 % av brutto pensjon – også beskrevet som kildeskatt på pensjon. Kildeskatten omfatter all brutto pensjon inkludert egen sparing i private pensjonsforsikringer. Dette er i høyeste grad – umoralsk – i forhold til de som valgt å spare til sikring av økonomien i egen alderdom.
  Etter denne nedkorting av brutto pensjon kommer en rekke pensjonister under grensen for lovlig opphold i bostedslandet og blir dermed tvunget til å vende tilbake til Norge eller bo ulovlig i bostedslandet.
  Pensjonisten som blir tvunget til å vende tilbake til Norge blir møtt med en ny overraskelse: nordmenn må ha bodd i Norge i minst tre av de siste fem årene for å kvalifisere seg på ny for å få rett til hjelp fra det norske helsesystemet.

  De årlige fler-gangs dokumentasjonskrav fra skatteetaten er så utspekulerte og over tid så variable at de ikke er mulig å oppfylle for et aldret menneske. Dvs pensjonen blir skattet brutto i Norge med 15 % og i bostedslandet etter lovene der.
  Dermed har pensjonisten langt lavere inntekter til å betale egenandeler for medisiner, legehjelp, sykehjem og eldrehjem i bostedslandet. Utenlandspensjonistene har ingen rettigheter i Norge.
  En rekke norske pensjonister bosatt i utlandet har nå fått store økonomiske problemer og har ikke lenger penger til mat og livsopphold.
  De fleste pensjoner er så lave at de ikke ville bli skattet i Norge eller med en skatteprosent som er langt lavere enn 15 %.

  Dagens utenlandspensjonister har vært med på å bygge opp Norge til et av de rikeste land i verden. Norske politikere som i dag har makten interesser seg ikke for dette faktum, det er viktigere å sy puter under innvandrere fra alle mulige land. Disse har ikke betalt 5 øre inn til Folketrygden. Det er ikke mulig å være sosialkontor for en hel verden. Et prosjekt i denne størrelsesorden er dømt til å mislykkes både økonomisk, kulturelt og kriminelt! Den tyske regjeringssjefen, Angela Merkel, har nå kommet til samme erkjennelsen.

  Nedkortingen – kildeskattprosenten i dag 15 % bestemmes hvert år av Stortinget.
  Hva blir det neste trekk i 2011, 2012. 2013. 2014, 2015 … osv. Skatteprovenyen er optimistisk anslått til 200 – 250 Mill NOK. pr. år og oppveier ikke kostnadene ved å administrere innkreving og den årlige oppfølging – world wide – av dette misfoster av en lov.

  Gruppen utenlandspensjonister er sammensatt: flere er flyttet av helse grunner – bosatt i varmere strøk gir et vesentlig helse-pluss for revmatiske sykdommer, noen grunnet blandingsekteskap, norske sjømenn som etter et langt liv til sjøs har valgt bosted i utlandet, noen er blitt boende utenfor Norge etter et endt utenlandsoppdrag. De har etter at de er blitt pensjonister gjort sin jobb for Norge.

  Disse pensjonister er ikke skatteflyktninger. Så store er ikke de norske pensjoner.
  En behandling av en gruppe etniske norske pensjonister som mangler sidestykke i norsk historie!
  Man kan nesten ikke tro at dette er en villet politikk (har man forstått konsekvensene?) fra AP, SV og SP. Eller er det villet??
  En samlet opposisjon stemte mot Lov om kildeskatt. Frp på prinsipielt grunnlag og de andre partiene mente at konsekvensene av loven var for elendig utredet.

  Brev fra enkeltpersoner og organisasjoner til norske myndigheter vedrørende konsekvenser av kildeskatten blir ikke besvart.
  Nå har et utvalg, Brochmannutvalget, vært på tur i utlandet. Utenlandspensjonistene trodde nå at de fikk et talerør hvor de kunne legge frem sine saker. Men, NEI utvalgets mandat omfattet bare potensielle innvandrere til Norge.

  KRAV: Norske myndigheter må snarest endre Lov om kildeskatt og følge OECDs mønsteravtale for beskatning mellom land. Norge er medlem av OECD.
  Der står det: Art. 18.1 Pensjoner og annen lignende godtgjørelse som betales til en person bosatt i en kontraherende stat skal bare kunne skattelegges i denne stat.

  Slik behandler feks. Tyskland sine utenlandspensjonister. Tyskland krever en en-gangs dokumentasjon på at en er skattemessig bosatt feks i Spania, Italia osv.
  TIL SLUTT: Kom ikke å fortell at noe av dette ikke stemmer!

  Svar

 88. Terje Christiansen 12. desember 2010 kl. 00:30

  Voldsomt så opptatt du var av FrP da! Kunne nesten tro du var mer opptatt av FrP enn eget parti :P Bruk heller tiden på noe viktig! ;)

  Svar

 89. Du burde gi deg med politikk

  Din webside viser at du er syk syk syk

  Svar

 90. […] Husker du Frp-taksameteret? Det viste at Frp hadde lovet seg fullstendig bort i skatte- og avgiftspolitikken. Men etter at vi i fjor høst samlet sammen Frp-løftene og fikk disse beregnet av Finansdepartementet var partileder Siv Jensens reaksjon i Dagbladet følgende: – Jeg ler så jeg får vondt i magen. Vi lover mye, men vi har aldri sagt at alle våre løfter skal gjennomføres på ett år. Stoltenberg må forholde seg til hva vi faktisk gjør i vårt alternative budsjett. […]

  Svar

 91. Hvorfor skal Kari og Ola Nordmann betale så mye skatt, avgifter og det som er?
  Hva er det pengene blir brukt til?

  For å sende millioner av bistandspenger som egentligt blir brukt på de som er rike fra før? Dette er en idiotisk politik…

  Til at innvandrere-asylere kan få ALT GRATIS og sparer seg opp her i Norge å til slutt reiser til sitt eget land å lever bedre der enn de gjør her.

  Når de er blitt norske-statsborgere så kan de plutseligt reise til sitt eget land som de er i fare i.

  Er det så galt att vi NORDMENN kan ha det godt økonomisk?
  Norge er ett rikt land, skal da Kari og Ola Nordmann bli straffet med skatter, avgifter…………????????????

  Svar

 92. En fra Lithuaen som jobber for min mann, sier han er overrasket over den dårlige kvalitet på huser her i dette RIKE LANDET!

  Han har kjørt gjennom Norge både fra og til Lithauen ett par ganger og er veldig overrasket!

  Og matevareutvalget og kvaliteten er latteligt og latterligt dyrt siden dette skal være ett rikt land.

  Dette er straff For Kari og Ola Nordmann.

  Han sier selv at mange fra disse landene reiser til andre land for å stjele, noen skaffer seg jobb men også stjeler og så er det noen FÅ som kommer får å være ordentlig.

  "Bra system" sier de som kommer hit, de ler for de tjener så mye at når de er hjemme så har de det bedre der enn her.
  Og disse godene utnytterde, for de vet at når de har jobbet seg rettigheter så vil de på sykepenger eller beste fall uføre trygd!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Noen blir også skilt mens disse mennene jobber i Norge, men skilsmissen blir ikke registrert pga. da får ikke eks.kona barnetrygd enda hun lever med ny mann.

  Kunne fortalt mangen hårreisende historier som jeg kan skrive under på
  OG DET ER DETTE SOM GJØR FOLK TIL RASISTER, for dette er INNVANDRINGS-ASYL politiken sin kvalmende politik.

  En kone som er gravid med sitt sjette barn, hun har miljøarbeidere til sine barn for de skal inkluderes!!!!!!!!!!! De tar de med på kino, svømmebasseng…..
  Det er mange NORSKE BARN som også trenger hjelp til å inkluderes!!!!!!!

  Men får NORSKE BARN hjelp!!!!!

  NORSKE BARN som sliter med angst, deperasjoner….mange selvmord…

  Denne politiken, skatter og avgifter er til å bli kvalm av.

  Svar

 93. Frp sin politikk er eneste rette medisin
  Hele Europa kutter nå kostander og med AP så øker kostander og byråkrati mer og mer
  Mikalsen Norge kan ikke leve av en offentlig sektor alene. Norge må legge til rette for bedriftene
  Ap skatter oss i senk

  Bra vi har Frp som skjønner at papirflyting og idioti skapt av AP ikke kan foresette

  Svar

 94. […] et parti som på den ene siden sier at de skal bygge ut velferden for folk flest, og på den andre lover nesten 100 milliarder kroner i skattekutt. Nå skal jeg ikke påstå at Frp i løpet av en fireårsperiode ville klart å få Norge ut i […]

  Svar

 95. De har lovwet dette ja, men til gjengjeld vil du se at med de skatter som allerede er, så vil det bli langt mere penger i statskassen. Slik avgiftene er i dag tar det livet av næringslivet. Ikke alle kan arbeide for det offentlige vettu…

  Svar

 96. Koster å være kar ja, men om Torgeir M. også kunne lage et taksameter over det som endel andre partier ønsker å selge ut fra offentlig eie så får vi nok et enda verre regnestykke.

  Svar

 97. Dette viser vel hvor udugelig du er

  Svar

 98. Många saker kan tas bort från denna – och säkerligen till stor del bara är till uppbyggelse för de allra flesta som accepterar vad som erbjuds med ett öppet hjärta och sinne.

  Svar

 99. […] har tidligere summert Høyres samarbeidspartner Frps skattekutte-løfter til 100 milliarder. Høyre er mer ulne, men at en Frp/Høyre kombo i skattepolitikken vil  bety svære skattekutt, […]

  Svar

 100. Torgeir vær så snill å se på eks det som er nevnt av andre her om kriminaliteten, narkosalg o s v o s v.
  Se på og prøv å forstå hverdagen til mange av oss.
  Hva har kosta mye de siste 20 til 30 åra og som ingen snakker om?
  Hva koster EU/EØS/SCHENGEN det norske samfunnet?
  Ta da med økt krim som rammer innbyggerne m v.
  Vær ærlige i tilnærmingen til den type debatter. Føler vanlige velger at de får nok igjen for skatter og avgifter?
  Jeg vet hva ting koster, herunder meg selv med sykehus, pensjon, medisiner o s v. Alt dette får vi servert, men andre viktige sider av det som koster samfunnet er det ingen som vil si noe om.
  Hvorfor??
  Det er noen arenaer det er viktig å unngå at de blå blå for dominere. De er jævlig dyktige på retorikk.

  Svar

 101. […] PS: Det hører jo med til historien at Frp har lovt seg fullstendig bort i skattepolitikken. Og det får det noe pussige utslaget at de ikke selv engang er i nærheten av å følge opp løftene i sine alternativ budsjetter. Se mer om alle Frps skatte- og avgiftsløfter på Frp-taksameteret. […]

  Svar

 102. […] år har arbeidet med å dokumentere skatte- og avgiftsløftene til Frp. Dette har skjedd gjennom «Frp-taksameteret». I disse dager arbeider jeg med å oppdatere tallene for at vi skal ha et så riktig grunnlag som […]

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.