Verdien av en god lærer

Det har vært skolestart. Tusenvis av unger tropper opp for et nytt skoleår. Og for oss som foreldre, er det ingenting som er viktigere enn at de møtes av en god lærer.

Alle som har opplevd en god lærer, vet hva jeg snakker om. En lærer som er trygg, faglig god og engasjert i faget skaper ro og læring i klasserommet. Heldigvis finnes det mange slike i norsk skole. Men selv om resultatene nå går opp i den norske skolen, må vi tørre å sette ambisjonene enda høyere. Da må alle barn treffe lærere som er faglig sterke, engasjerte og tydelige ledere i klasserommet. Fordi vi vet at læreren er den suverent viktigste enkeltfaktoren for å skape læringsglede- og vilje hos barna våre.

Arbeiderpartiet vil satse på lærerne. Det gjør vi best ved å øke statusen til lærene ved å snakke norsk skole opp, fjerne unødvendig byråkrati i skolen, og satse på etter- og videreutdanning av flere lærere. Det er vår prioritering. For når Arbeiderpartiet lover en ny etter- og videreutdanningsmilliard til norske lærere, samtidig som vi skal legge til rette for å ruste opp 1000 nye skoler landet over, i tillegg til de 1000 som allerede er pusset opp, er ikke dette gratis.

Men vi kan få det til fordi vi sier nei til 25 milliarder kroner i skattekutt slik Høyre lover. Vi vil heller bruke felleskassens penger til investere i elever og lærere som fortjener det beste. Fordi gode lærere er den viktigste ressursen for elevenes læring.

 

 

 

 

 

Se alle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.